Odchod Kovačič-Hanzelovej z mediálnej scény

❚❚

Bratislava 3. marca 2024 (HSP/Foto:Facebook)

 

Zuzana Kovačič Hanzelová nateraz končí v diskusných reláciách  denníka SME. Podľa jej vlastných vyjadrení, ako dôvod uviedla rastúcu nenávisť voči jej osobe: „Útoky na moju osobu sa zintenzívnili posledné dva roky. Postupne zverejnili moju adresu, telefónne číslo a znásobujú sa ich agresívne útoky“. Útoky, podobného charakteru, sú problém a v demokratickej spoločnosti nemajú miesto

Zuzana Kovačič Hanzelová
Na snímke Zuzana Kovačič Hanzelová

Zamyslela sa niekedy pani Hanzelová prečo? Prečo sa útoky na jej osobu zvýšili a prerástli u niektorých jedincov až do nenávisti. Nesúvisí to náhodou so  štýlom jej novinárskej práce, to ako jednostranne a tendenčne častokrát informovala. 5. decembra bola hosťom v relácií Hanzelovej členka súdnej rady, sudkyňa Kosová.

.

Pravdepodobne niektorí z Vás zachytili  ten rozhovor, a ak nie, tak odporúčam pre tých, ktorí chcú vedieť, ako sa z novinárčiny stáva aktivizmus. Spôsob, akým tento rozhovor viedla, bol neprofesionálny, neetický, veľmi zaujatý a miestami až detinský.  Na otázku sudkyne Kosovej „to ste ako na to prišli“, odpovedala Hanzelová: „tak, nejakou dedukciou“.

V poriadku, redaktor rozhovor vedie, kladie otázky, z ktorých následne vyplynú podotázky, ale má povinnosť zachovávať novinársku etiku, neskákať do reči, nechať dopytovaného dopovedať a nevkladať mu do úst odpovede. Kosová zvládla rozhovor bravúrne, čo sa o Hanzelovej povedať nedá. Hanzelová si často brala do úst alternatívne média, ktoré svojvoľne označuje za konšpiračné, dezinformačné, nedôveryhodné a neodpustila si to ani v rozhovore, na čo ju Kosová upozornila: „že či máme na štátnu inštitúciu, ktorá by rozdelila médiá na štandardné, neštandardné , vládne alebo proti vládne.“

.

Štyri dni predtým bol hosťom u pani Hanzelovej  predseda súdnej rady, Ján Mazák, ktorý mimochodom dostáva veľký priestor v tých „správnych“ médiách. Aký to kontrast, rozhovor priateľský, nekritický, plný súhlasu a uisťovania sa o správnosti názorov. Zase opačný extrém. Vyznieva zvláštne, keď pani Hanzelová hovorí o etike a objektívnosti a ich problematickosti  pri alternatívnych médiách, sama však problém s etikou a objektivitou evidentne nemá. Zrejme  podľa hesla, podľa seba súdim teba.

V roku 2018, Rada  pre vysielanie a retransmisiu, uložila RTVS povinnosť sa ospravedlniť za neobjektívnu reportáž pani Hanzelovej o voľbách v Česku.  Nie je to toto jedna z príčin, pani Hanzelová, prečo Vás ľudia, aby som použil Vaše slová, „hejtujú“? Nesúvisí tá nenávisť aj s tým, ako zaujato a tendenčne denník SME a v rámci neho aj vy, ste  informoval o pandémií? Ako ste segregovali ľudí a pohŕdavo sa pozerali na tých, čo mali iný názor? Nesúvisí to antagonistické naladenie niektorých ľudí voči vašej osobe s Vašim teatrálnym odchodom v roku 2018 z verejno-právnej televízie, keď ste neváhali nakydať na svojich spolupracovníkov, a označiť ich ako „bizarných ľudí“ s morálkou na nule a situáciu v RTVS ste označili za tvrdú normalizáciu? Už keď sme pri morálke.

Pred pár rokmi rozpútala pani  Hanzelová „hon“ na známych chlapov. Z obťažovania obvinila moderátora Vlada Voštinára, herca Maroša Kramára a neurológa Traubnera. Sama pri tom mala mať, z čias pôsobenia v TA3,  románik so svojim kolegom, ktorému sa potom rozpadlo manželstvo.  Zamyslela sa niekedy Zuzana Kovačič- Hanzelová, že to vedro nenávisti, ktoré ľudia na ňu vyliali, sama pomáhala plniť. Niccolo Machiavelli, v diele Vladár napísal, že ľudia sú od prírody zlí. Nevystupňovala  bývala moderátorka SME toto živočíšne zlo v tých ľuďoch, svojim neprofesionálnym a predpojatým  vystupovaním? V jednom rozhovore pre RTVS uviedla, že jej chodia emaily, v ktorých sa jej vyhrážajú znásilnením. Na inom mieste sa jej niekto údajne vyhrážal , zabitím rodiny a detí, ktoré  sú najľahší terč.  Podobné vyjadrenia sú neakceptovateľné a odsúdenia hodné, a mala by ich riešiť polícia. Jedno podstatné jej uniklo a zrejme stále uniká, že sú to média ako SME, ktorého bola do nedávna súčasťou, ktoré vyostrili a ešte viac rozdelili spoločnosť.  Darmo, kto seje vietor, žnie búrku, a táto búrka minimálne načas zmieta Zuzanu Kovačic Hanzelovú z mediálneho priestoru.

 

Prečítajte si tiež:

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:33

Havária plynového potrubia spôsobuje v Bratislave v sobotu dopoludnia dopravné obmedzenia. Uzavretý je Most Apollo a ulice Košická, Prístavná, Landererova a Mlynské nivy.

10:09

Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila v noci na sobotu 58 zo 67 bezpilotných lietadiel vypálených ruskými silami. Oznámili to v sobotu ukrajinské vzdušné sily. Trosky zostreleného dronu objavili aj pri budove parlamentu v Kyjeve.

10:07

Pápež František v sobotu vyzval lídrov Papuy-Novej Guiney, aby zmiernili napätie s autonónmnym ostrovom Bougainville, keďže narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali