Moskva 12. júla 2021 (HSP/Sputnik/Foto:TASR/AP-LM Otero)
Dietologička a členka Národnej asociácie odborníkov na výživu Marina Makišová odporúča, aby sme počas pandémie koronavírusu posilňovali imunitu tým, že zaradíme do svojho jedálnička ryby, vajcia a hydinové mäso. Upozornila na to v interview pre URA.RU v nedeľu 11. júla
Podľa jej slov človek potrebuje pre udržanie dobrej imunity pestrú a vyváženú stravu.
“Naša strava by predovšetkým mala obsahovať tie produkty, ktoré dodávajú ľudskému telu bielkoviny, pretože protilátky sú vytvárané z bielkovín, ktoré sú látkami imunity. Vajcia, ryby, hydina, to znamená nízkotučné bielkovinové potraviny, budú dobré na udržanie imunity, “spresnila Makišová.
Odborník na výživu, doktor lekárskych vied Michail Ginzburg odporúča, aby sme venovali pozornosť mliečnym a fermentovaným mliečnym výrobkom. Zdôraznil, že je nutné dodržiavať všeobecné zásady “protizápalové stravy” – zvýšiť množstvo mliečnych a fermentovaných mliečnych výrobkov.
Ginzburg tiež odporučil jesť potraviny bohaté na vitamín D a zinok, ako sú ryby, vajcia, obilniny, tekvicové semienka.
Výživová poradkyňa Anna Korolová už skôr, 6. júla, uviedla, že kyselina askorbová, ktorá je obsiahnutá v šťaveli, pomáha posilňovať imunitný systém a znižovať hladinu “zlého” cholesterolu v krvi.