Od októbra v Liptovskom Hrádku spustia opravy ciest druhej a tretej triedy

❚❚

Liptovský Hrádok 27. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Liptovský Hrádok)

 

Opravy ciest druhej a tretej triedy v Liptovskom Hrádku spustia od 1. októbra. Informovali o tom z tamojšej radnice s tým, že počas prác treba počítať so zdržaním spojov

oprava cesty
Na snímke dopravné značenie upozorňujúce na opravu cesty v Liptovskom Hrádku

Práce budú spočívať v odfrézovaní obrusnej vrstvy, vo výškovej úprave kanalizačných poklopov, šácht a vpustí, v dočistení a kladení asfaltovej vrstvy. “V novembri ešte zrealizujú zálievky a vodorovné dopravné značenie. Prvé práce by mali trvať zhruba dva týždne. Cesty by mali byť prejazdné v jednom pruhu so zdržaním stále, aj počas asfaltovania,” uviedli z radnice.

.

Verejnosť vyzvali na dodržiavanie dočasného dopravného značenia, pokynov a určených obchádzok. Termíny jednotlivých opráv zverejnila samospráva na svojom webe.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:08

Viac ako 30.000 ľudí, najmä Sýrčanov, prekročilo za uplynulých 72 hodín hranice smerom z Libanonu do Sýrie. Oznámil to v piatok Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) v čase eskalácie bojov medzi Izraelom a libanonským hnutím Hizballáh.

14:08

Litva plánuje nakúpiť tanky Leopard 2 nemeckej výroby pre novú divíziu svojich ozbrojených síl. V piatok to vo vysielaní litovskej televízie oznámil minister obrany Laruynas Kasčiunas.

14:07

Srbský prezident Aleksandar Vučič vyznamenal maďarskú veľvyslankyňu pri Organizácii Spojených národov (OSN) Zsuzsannu Horváthovú za hlasovanie proti rezolúcii, ktorou si OSN pripomína obete genocídy v Srebrenici z roku 1995.

14:00

Belgický premiér Alexander de Croo v piatok vyzval rímskokatolícku cirkev, aby podnikla konkrétne kroky, ktorými bude riešiť otázku sexuálneho zneužívania maloletých páchaného katolíckymi duchovnými. Belgický líder svoje slová adresoval pápežovi Františkovi, ktorý do krajiny pricestoval vo štvrtok večer po krátkej návšteve Luxemburska. Belgicko je druhou zastávkou v rámci 46. apoštolskej cesty 87-ročného pontifika.

13:40

Príspevky ekonomicky aktívnych ľudí do verejného rozpočtu vlani nepokryli výdavky na deti a seniorov. Vznikol tak deficit 1,7 miliardy eur, ktorý sa bude časom zvyšovať, vyčíslil v aktuálnom prehľade ekonomického diania Inštitút pre stratégie a analýzy (ISA).

13:17

Colníci zaistili na hraničnom priechode s Českou republikou v obci Brodské (okres Skalica) falzifikáty pracích gélov. Nachádzali sa v nákladnom vozidle s českým evidenčným číslom. Podľa dodacieho listu tovar smeroval z Čiech do predajne na Slovensku. TASR o tom informovala hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová.

13:17

Irán nezostane ľahostajný, ak v Libanone dôjde k totálnej vojne medzi hnutím Hizballáh a Izraelom. Vyhlásil to iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí na schôdzke šéfov diplomacií v New Yorku.

Abbás Arákčí
Na snímke iránsky minister zahraničných vecí Abbás Arákčí
12:59

Najmenej 15 ľudí zahynulo pri zrútení nelegálnej bane na zlato v indonézskej provincii Západná Sumatra. Záchranári pátrajú po siedmich nezvestných osobách. Uviedol to v piatok miestny predstaviteľ.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nafukovacie modely planét v parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali