Obnova cesty na Poľanu pokračuje, Lesy SR upozorňujú na bezpečnosť

❚❚

Detva 22. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Obnova lesnej cesty na Poľanu nad Detvou pokračuje, v súčasnosti sú práce na oporných múroch. TASR o tom informovala Katarína Palková z odboru komunikácie štátneho podniku Lesy SR, ktorý má cestu vo vlastníctve.

les
Ilustračné foto

Dodala, že dokončujú priepusty, kde kamennou dlažbou vykladajú ich vtoky a výtoky. Ako ďalej uviedla, práce na lesnej ceste robia podľa schváleného harmonogramu. Pracovníci urobili zemné práce, bolo to aj vykopanie pozdĺžnej odvodňovacej priekopy. V miestach, kde to bolo potrebné, uložili trativody na odvedenie vody. Priblížila, že zabudovali aj rúry priepustov.

.

Cestu obnovujú pre uplynutie doby jej životnosti. Zmluvný termín na ukončenie je stanovený na 30. apríla 2025. “Práce budú aj v zimnom období, ak to počasie dovolí,” podotkla Palková. Cena za rekonštrukciu je podľa zmluvy o dielo 1.878.752 bez DPH.

Štátny podnik upozorňuje verejnosť, že rekonštruovaný úsek lesnej cesty je stavenisko. “Treba rešpektovať pokyny zhotoviteľa stavby, ako aj označenia a výstrahy na stavenisku. Je to v záujme dodržania bezpečnosti práce a zdravia,” zdôrazňuje.

.

Celková dĺžka cesty je 9495 metrov a je to kompletná rekonštrukcia vozovky aj zvodidiel. Asfaltová cesta je v súčasnosti v havarijnom stave. Slúži pre vodičov, ktorí sa chcú autom dopraviť k horskému hotelu Poľana. Ten síce v súčasnosti nefunguje, prichádza však k nemu čoraz viac turistov, cyklistov a rodín s deťmi. Po ceste prichádzajú aj návštevníci, ktorí chcú vidieť vodopád Bystrô.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:34

Británia posúdi možné nové sankcie voči izraelským osadníkom na Západnom brehu Jordánu a bude konať, ak to bude nevyhnutné. Vyhlásil to v nedeľu britský minister zahraničných vecí David Lammy.

15:32

Švajčiarski voliči podľa predbežných výsledkov odmietli v nedeľu v dvoch referendách návrhy na posilnenie ochrany biodiverzity a vládnu dôchodkovú reformu. Návrh ochrancov prírody a odborníkov podľa zverejnených prognóz inštitútu pre prieskum verejnej mienky gfs.bern podporilo 37 percent účastníkov referenda.

14:56

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján v nedeľu uviedol, že plánuje využiť nadchádzajúce Valné zhromaždenie OSN (VZ OSN) na obnovenie hlbšieho dialógu so Západom.

14:54

V meste Osijek na východe Chorvátska sa uskutočnil protestný pochod pri príležitosti Národného dňa boja proti násiliu páchaného na ženách. Pochod v Osijeku zorganizovala mimovládna organizácia “Adela” a počas protestu vyzvala štátne a miestne orgány, aby chránili nielen mocných, ale všetkých občanov. Žiada tiež prísnejšie tresty za vraždu žien a znásilnenie a lepšiu ochranu obetí, nie násilníkov.

14:53

Tím študentských dobrovoľníkov počas archeologických záchranných prác v severnom Francúzsku objavil dvesto rokov starý odkaz od kolegu. Záchranné vykopávky robili na mieste galského oppida kvôli erózii útesu severne od mesta Dieppe.

14:51

Prezident nemeckého Spolkového úradu kriminálnej polície (BKA) Holger vyzval na ráznejší postup polície a prokuratúry proti online zločinom z nenávisti.

14:50

Pyrotechnik odstráňovali v nedeľu v centre srbskej metropoly Belehrad takmer 300-kilový delostrelecký granát z čias prvej svetovej vojny. Náboj sa nachádzal na stavenisku neďaleko srbského parlamentu, oznámila miestna polícia.

14:48

Prvá polovica letnej dovolenkovej sezóny prekvapila poklesom zahraničných návštevníkov. Klesol najmä počet turistov z Českej republiky, ktorí tvoria zvyčajne veľkú časť návštevníkov. Návštevnosť v júli ťahali najmä domáci návštevníci. Aká bola návštevnosť v auguste zatiaľ známe nie je, podľa predbežných informácií by však mal byť už tradične najsilnejším dovolenkovým mesiacom.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Andrej Sablič

Marek Brna

Marián Tkáč

Branislav Čech

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali