O volbách (13. 1. 2023)

❚❚

Bratislava 13 januára 2023 (HSP/Petrhampl/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

Článok z kategórie Česky

Pokud se nemá prezidentem stát příslušník kolektivního Schwarzenberga (termín Petra Druláka), pak je zapotřebí, aby v prvním byl součet hlasů pro Babiše a Baštu o 10-15% vyšší než výsledek nejlepšího člena kolektivního Schwarzenberga. Pokud bude rozdíl nižší, není žádné naděje

volby cr
Ilustračné foto

Pokud bude přes 20%, je vysoká pravděpodobnost, že budeme mít našeho prezidenta (myslím občanů České republiky), ať už dobrého nebo špatného. Pokud výsledek skončí v tom rozmezí, bude to hodně napínavé.

.

Petr Hampl

Článok pôvodne vyšiel na portáli Petrhampl.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:32

Starosta Mníchova Dieter Reiter narazením prvého sudu s pivom oficiálne otvoril v sobotu napoludnie už 189. ročník tradičného pivného festivalu Oktoberfest. Tento ročník sprevádzajú sprísnené bezpečnostné opatrenia.

Mníchov Oktoberfest
Návštevníci naťahujú ruky za prvými pohármi piva už na 189. ročníku tradičného pivného festivalu Oktoberfest v Mníchove v sobotu 21. septembra 2024
12:31

Vo Vatikánskych záhradách bola v piatok odhalená mozaika zobrazujúca Pannu Máriu s Ježiškom v tradičnom kórejskom odeve “hanbok”.

12:29

Počet obetí po piatkovom izraelskom útoku na predmestie Bejrútu stúpol na 31, oznámilo v sobotu libanonské ministerstvo zdravotníctva.

Bejrút nepokoje útok
Na snímke záchranári používajú bager na odstraňovanie trosiek na mieste piatkového izraelského útoku na južnom predmestí Bejrútu v sobotu 21. septembra 2024
12:26

Irán v sobotu na vojenskej prehliadke predstavil novú balistickú raketu a vylepšený útočný dron. Raketu Džihád na tuhé palivo navrhlo a vyrobilo letectvo iránskych Revolučných gárd a má operačný dosah 1000 kilometrov.

Dron Šahíd-136B je vylepšenou verziou modelu Šahíd-136 s novými funkciami a dosahom viac ako 4000 kilometrov, uviedla štátna tlačová agentúra IRNA.

12:25

Odvolací súd v Keni rozhodol, že spoločnosť Meta môže byť žalovaná za zlé pracovné podmienky a prepúšťanie moderátorov obsahu. Rozhodnutie znamená pokračovanie v právnom spore proti americkému gigantu sociálnych médií v tejto východoafrickej krajine.

logo sociálnej siete faceebok
Na archívnej snímke zo 16. mája 2012 logo sociálnej siete faceebok svieti na displeji mobilného telefónu
12:23

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa prehodnocuje svoje spojenie z Frankfurtu nad Mohanom do čínskeho hlavného mesta Peking. Dôvodom je silná konkurencia, uviedol v piatok (20. 9.) hovorca spoločnosti.

12:22

Akciový trh v USA má za sebou ziskový týždeň, počas ktorého americká centrálna banka (Fed) prvýkrát po štyroch rokoch výrazne uvoľnila menovú politiku. Kľúčový americký index Dow Jones Industrial Average uzavrel v piatok (20. 9.) na novom rekorde.

12:22

Svetová banka (SB) poskytla vo fiškálnom roku 2024 rekordnú sumu takmer 43 miliárd amerických dolárov (38,54 miliardy eur) na financovanie projektov čistej energie a ďalších opatrení na ochranu klímy. V porovnaní s predchádzajúcim rokom sa suma zvýšila o 10 %, oznámila SB v piatok (20. 9.). Fiškálny rok 2024 sa skončil 30. júna.

10:31

Do priestorov budapeštianskeho Národného ortopedického ústavu (OMINT) vnikla spodná voda, preto v noci z piatka na sobotu museli evakuovať vyše 30 pacientov. Pre agentúru MTI to uviedlo riaditeľstvo ústavu.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Marián Tkáč

Branislav Čech

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali