O odvolaní exstarostu Doru voči trestu prepadnutia majetku bude rozhodovať Najvyšší súd

❚❚

Bratislava 22. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

O odvolaní exstarostu Dolného Chotára Františka Doru voči trestu prepadnutia majetku, ktorý mu v septembri uložil Špecializovaný trestný súd (ŠTS), bude rozhodovať Najvyšší súd (NS) SR. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Dora si už odpykáva 25-ročný trest väzenia z objednávok viacerých vrážd, činnosti v prospech zločineckej skupiny sátorovcov i ekonomickej trestnej činnosti

František Dora
Na snímke obvinený starosta obce Dolný Chotár František Dora

Exstarosta Dolného Chotára, jeho syn Dora ml. a dvaja ďalší čelili v minulosti obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov. Účelom vrážd malo byť umlčanie tzv. bielych koní.

.

Skupina sátorovcov mala mať na svedomí podľa neoficiálnych informácií približne 100 ľudských životov.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:41

Ukrajinská protivzdušná obrana zneškodnila v noci na nedeľu 71 z 80 ruských dronov, uviedli tamojšie úrady.

10:23

Záplavová vlna na Dunaji môže opustiť územie Maďarska už v utorok, o dva dni skôr, než naznačovali predpovede. Vyhlásil to v nedeľu po rokovaní protipovodňovej operatívnej skupiny predseda maďarskej vlády Viktor Orbán. Zdôraznil však, že disciplínu a pozornosť na hrádzach bude treba naďalej udržiavať.

10:06

Počet obetí po piatkovom izraelskom útoku na predmestie Bejrútu stúpol na 45, oznámilo v nedeľu libanonské ministerstvo zdravotníctva.

10:05

V nemeckej spolkovej krajine Brandenbursko sa v nedeľu konajú voľby do krajinského parlamentu. Očakáva sa tesný súboj medzi Alternatívou pre Nemecko (AfD) a sociálnymi demokratmi (SPD), ktorí tu vládnu nepretržite od zjednotenia Nemecka v roku 1990.

09:05

Ruský tenista Alibek Kachmazov sa prebojoval do semifinále dvojhry na turnaji ATP v čínskom Čcheng-tu. V pozícii kvalifikanta zdolal tretieho nasadeného Nicolasa Jarryho 6:3, 6:4. Čiľan predtým vyradil slovenského tenistu Lukáša Kleina.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Andrej Sablič

Marek Brna

Marián Tkáč

Branislav Čech

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali