O hlouposti a cenzuře

O hlouposti a cenzuře

Praha 30. júna 2024 (HSP/petrhampl/Foto:Pixabay)

 

“Nedemokratické země v tomto směru mohou jít v jistém smyslu příkladem: tvrdou (auto)cenzurou a omezením dostupnosti informací utěsní informační prostor tak, aby jejich doktrína nebyla zpochybňována,” napsal před pár dny Bob Kartous, jeden z klíčových ideologů pětikoalice

cenzura
Ilustračné foto

Že by chtěl přebírat represivní postupy od těch režimů, které označuje za nelidské diktatury, to vůbec nepřekvapuje. Že se k tomu veřejně hlásí, to maličko překvpauje. Ale podstatné je, že není schopen se ani pořádně podívat, jak to ty autoritativní režimy dělají. Tamní vládcové si totiž uvědomují, že svoboda projevu může být nebezpečná, ale zároveň si také uvědomují, že je velmi potřebná. Takže s ní zacházejí odpovídajícím způsobem.

Reklama

V Rusku můžete svobodně kritizovat neschopnost a zkorumpovanost v armádě, protože ta kritika vede k nápravě poměrů a ke zvýšení bojové výkonnosti. Nemůžete ale svobodně kritizovat osobnost Vladimíra Putina, protože to útočí na jádro režimu.

Západní elity ten rozdíl vůbec nedokáží pochopit. U nás je to tak, že musíte předstírat, že i ten nejdebilnější postup povede k vítězství nad Ruskem. Pokud upozorníte, že se dopouštějí chyb, jste označen za exponenta Ruska. neexistuje diskuze, neexistuje přemýšlení, neexistuje hledání účinnějších cest. Výsledek na bojišti tomu odpovídá.

Reklama

 

Článok pôvodne vyšiel na portáli petrhampl.

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:59

Španielsky Najvyšší súd v pondelok odmietol udeliť amnestiu bývalému šéfovi regionálnej katalánskej vlády Carlesovi Puigdemontovi v prípade obvinenia zo sprenevery. Súd potvrdil, že zatykač na Puidgemonta za neúspešný pokus o odtrhnutie Katalánska z roku 2017 je stále v platnosti.

16:53

Dve pištole, ktorými sa chcel kedysi francúzsky cisár Napoleon Bonaparte zastreliť, pôjdu na budúci víkend do dražby. Podľa očakávania aukčného domu ich cena môže dosiahnuť až 1,5 milióna eur.

16:34

Politika Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björna Höckeho súd v nemeckej spolkovej krajine Durínsko uznal v pondelok znovu za vinného a udelil mu pokutu za vedomé použitie zakázaného nacistického sloganu.

16:16

Agentúra pre riadenie dlhu a likvidity (ARDAL) predala za prvý polrok tohto roka štátne dlhopisy v nominálnej hodnote 9,858 miliardy eur. Z toho 6,209 miliardy eur priniesli dlhopisy ponúkané investorom v tradičných aukciách a 3,649 miliardy eur cenné papiere predané formou tzv. syndikátu. Informovala o tom agentúra vo svojej pravidelnej mesačnej správe za jún 2024.

15:33

Holandské mestá Dordrecht a Arnhem sa formálne ospravedlnili za svoju minulosť spojenú s obchodovaním s otrokmi. Stalo sa tak pri príležitosti Keti Koti, výročnej spomienky na zrušenie otroctva v Suriname, bývalej holandskej kolónii.

15:23

Americké ministerstvo spravodlivosti ponúklo spoločnosti Boeing možnosť uzavretia dohody o vine a treste v dvoch prípadoch tragických nehôd lietadiel typu 737 MAX. Spoločnosť by sa vďaka tomu mohla vyhnúť súdnemu procesu, čo rozhorčilo právneho zástupcu pozostalých obetí.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Veľký Kolpašský tajch, ktorý návštevníci využívajú na kúpanie, opaľovanie a trávenie voľného času v obci Banský Studenec v okrese Banská Štiavnica

Autor: TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali