O čo sa hrá v hre Kuciak?

O čo sa hrá v hre Kuciak?

Bratislava 2. marca 2018 (/HSP/Foto:TASR – Milan Kapusta)

 

Prvý atak médií po dvojnásobnej úkladnej vražde smeroval proti našim oligarchom a samozrejme proti Smeru, na ktorý sú napojení. Toto sa však od počiatku zdalo i bežným ľuďom ako hlúposť. Druhá verzia, na ktorú novinárov usmernil Tom Nicholson, viedla k talianskym podnikateľom na Slovensku a odtiaľ proti Smeru, lebo čerpali dotácie a mali mať zatiaľ ničím nepodložené prepojenie na taliansku mafiu. Dnes sú všetci v cele a ja som presvedčený, že štát ich bude musieť čoskoro prepustiť a ak nie, tak im neskôr vyplatí tučné odškodné.

Posledná rozlúčka s Martinou Kušnírovou v obci Gregorovce pri Prešove 2. marca 2018. Martina Kušnírová bola zavraždená spolu s novinárom Jánom Kuciakom v obci Veľká Mača v okrese Galanta.
Na snímke zatváranie rakvy s Martinou Kušnírovou po smútočnom obrade

Posledné zistenia ohľadne vraždy mladej dvojice, analytika Aktualít Jána Kuciaka a jeho priateľky, totiž túto tézu značne spochybňujú.

Reklama

Zdá sa totiž, že mladý žurnalista človeka, ktorý ho zabil, poznal. Uvaril mu kávu, správal sa uvoľnene, zdá sa že to bol skôr niekto blízky než iba známy. Že šlo o takú “obyčajnú” vraždu. Dúfajme, že sa podarí objasniť, kto to urobil, lebo všetkých na Slovensku to veľmi zaujíma.

Zatiaľ sa však dá pýtať iba, komu táto vražda bola na prospech, ako správne položil otázku premiér Fico.

Reklama

V prvom rade je na prospech našej tupej opozícii, ktorá rada využije každú mimoriadnu situáciu na útok proti Ficovi a Smeru, lebo ho nevie poraziť v normálnych voľbách. Iba takéto excitované situácie a zmätenie ľudí im dáva šancu na aký-taký výsledok.

Ale títo opoziční neschopáci by Kuciaka nedali zabiť. Z toho ich nemôže nikto podozrievať. Len využívajú situáciu.

Komu je teda táto vražda na prospech? Viacerí analytici, medzi nimi i Žitný, si myslia, že ide o snahu destabilizovať Slovensko. Čo v preklade znamená, povalenie vlády a nastolenie novej. Koncentrovaný a koordinovaný útok na Fica, Smer a celú vládnu koalíciu by tomu nasvedčoval. Ale prečo Ficova vláda tak vadí? Vo väčšine veci je servilný voči EÚ aj USA. To, že odložil Istanbulský dohovor a kľučkuje pri prijímaní migrantov, sa na prvý pohľad nejaví ako tak závažný problém, že by bolo potrebné povaliť jeho vládu.

Ak sa však na celú situáciu pozrieme viac zvrchu, vidíme V4. Všade, vo všetkých jej štátoch + Rakúsku, sa po voľbách upevnila antibruselská, antiimigrantská, antiliberálna moc. V4, aj keď nám vo vnútri sa to tak nemusí javiť, hrá vo fungovaní Európskej únie dôležitú úlohu. A to nie takú, ako si predstavujú elity na západe. A to je problém. V4 brzdí rôzne procesy, v mnohých veciach sa stavia na zadné. Rozbiť súdržnosť V4 je pre mnohých veľmi dôležité. To by už stálo za nejaké tie obete, aj ľudské.

Ak by sa podarilo aspoň jednu krajinu obsadiť takými Kiskami, hneď by bolo po jej jednote a problém by začal byť riešiteľný.

Reklama

A o to sa tu možno práve hrá. Opozícia hladná po moci ženie ľudí na ulicu. Drukujú jej na plné obrátky mentálne sorosovsky naladené mainstreamové médiá. Z koalície odchádzajú prví prebehlíci Maďarič a Janckulík. Karty sa rozdávajú. Uvidíme, komu zostane čierny Peter. Dúfajme, že nie občanom Slovenska.

Ľuboš Macko

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:11

Napriek tomu, že k zákazu klietkových chovov má dôjsť až v roku 2027, upustilo od nich už približne 45 % českých hydinárov. Česko k zákazu pristúpilo ako jedna z mála krajín Európskej únie, napríklad Poľsko o ňom ani neuvažuje. Informoval o tom portál novinky.cz.

Ilustračné foto
13:09

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý nadobudol účinnosť 1. júla prináša zmeny, ktoré sa dotknú aj nakupovania cez internet. Obmedzuje falošné recenzie aj umelé navyšovanie cien. Upozornila na to Mária Auxtová, manažérka spoločnosti Shoptet.

V prípade porušenia zákona hrozí pokuta v hodnote 2 % z ročného obratu do výšky 200 000 eur.

12:42

Novozvolený iránsky prezident Massúd Pezeškiján v sobotu uviedol, že svoju “ruku natiahne” ku všetkým Iráncom. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Novozvolenému iránskemu prezidentovi v sobotu už zagratuloval šéf Kremľa Vladimir Putin i saudskoarabský kráľ a korunný princ.

12:37

Londýn bude aj naďalej podporovať Kyjev pri jeho obrane voči ruskej agresii. Ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému to v piatkovom telefonáte prisľúbil nový britský premiér Keir Starmer, pričom Zeleneskyj mu za takéto zachovanie britského postoja poďakoval, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters citujúcej z vyjadrení oboch strán.

Keir Starmer
Na snímke líder Labouristickej strany Keir Starmer
10:50

Dovolenkári by mali počas oddychu myslieť aj na digitálnu bezpečnosť. Zdieľanie informácií o aktuálnej polohe na sociálnych sieťach totiž môže ohroziť bezpečnosť ich domova. Uviedla to bezpečnostná spoločnosť Eset, ktorá radí, ako chrániť svoje údaje a digitálne zariadenia.

Dovolenkári by podľa spoločnosti mali byť opatrní pri používaní verejných Wi-Fi sietí v kaviarňach, hoteloch alebo na pláži.

V prípade straty alebo krádeže zariadenia je podľa nej potrebné mať pripravený plán. Dovolenkári by si mali pred odchodom zapísať sériové čísla svojich zariadení a čísla zákazníckej podpory, aby mohli v prípade potreby blokovať SIM kartu alebo zariadenie. Niektoré bezpečnostné aplikácie umožňujú na diaľku vymazať obsah zariadenia, aby sa zabránilo zneužitiu dát.

10:21

Nedostatočné finančné ohodnotenie v práci pociťuje približne 32 % obyvateľov Slovenska. Ďalším dôvodom nespokojnosti je málo benefitov či nedostatok možností na kariérny rozvoj. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu Slovenského národného panelu, ktorý sa uskutočnil v máji tohto roka na vzorke 1027 respondentov.

10:19

Právnici amerického exprezidenta Donalda Trumpa požiadali v piatok sudcu o čiastočné pozastavenie konania, v ktorom je Trump obvinený z nezákonného držania stoviek vládnych dokumentov podliehajúcich utajeniu. Urobili tak po tom, ako americký najvyšší súd tento týždeň rozhodol, že Trump má ako bývalý prezident určitú imunitu voči trestnému stíhaniu. Informovala agentúra Reuters.

Prokurátori v kauze utajovaných spisov však tvrdia, že obvinenia sa týkajú Trumpovho konania po jeho odchode z Bieleho domu.

10:17

Reformista Massúd Pezeškiján zvíťazil v piatkovom druhom kole prezidentských volieb v Iráne nad ultrakonzervatívnym bývalým jadrovým vyjednávačom Saídom Džalílím, informuje agentúra DPA odvolávajúca sa na vyjadrenie hovorcu iránskeho volebného výboru pre štátnu televíziu.

Prezidentské voľby sa mali v Iráne pôvodne konať budúci rok. Zmena termínu nastala po smrti úradujúceho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý zahynul 19. mája pri havárii vrtuľníka.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena fotografuje dúhu telefónom na parkovisku pred obchodným domom Smith\'s na Štvrtej ulici v Albuquerque v štáte New York

Autor: TASR/AP-Chancey Bush/The Albuquerque Journal via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Sablič

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali