O černobílé nostalgii

O černobílé nostalgii

Praha 29. júna 2024 (HSP/petrhampl/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Ještě drobná poznámka k rozhovoru s Petrem Burešem

Summit EÚ
Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán

Naše rychlé myšlení by chtělo mít věci srovnané. Chtělo by, aby jedni lidé byli krásní, poctivé a prosazovali všechno, co pokládáme za dobré. A jiní, aby byli oškliví, nepoctiví, zlí a prosazovali samé špatné věci.

Reklama

Takže když máme posluchače, který je protiválečný a zároveň je odpůrcem očkování, upíná svou naději k Viktoru Orbánovi, že se mu podaří odvrátit válku a zároveň ho ochrání před očkováním. Omyl! Viktor Orbán byl největší očkovač v Evropě, jako první zavedl covidové pasy, jako jediný trval na povinném očkování některých profesí, na velkorysém ceremoniálu poděkoval policistům za striktní vymáhání lock-downů atd. Zkrátka, v něčem by to bylo s Orbánem skvělé, v něčem ne.

Podobně je tomu s marketingovou kometou Stačilo! Hlas pro Stačilo! byl zcela jistě hlasem pro co nejrychlejší ukončení války. Jenže mnoho voličů mělo pocit, že hlasují také proti masové migraci. Ve skutečnosti byl ale hlas pro Stačilo! hlasem pro vítačské extrémisty z frakce Evropská levice. Věřím, že europoslanci Konečná a Dostál budou opravdu v některých bodech hlasovat proti své frakci. Ale že pomohou dostat pár fanatických příznivců masové islámské migrace na vlivná místa, to je jisté. Že to během kampaně cudně zamlčeli, to jim zazlívat nemůžeme. Udělal by to tak každý.

Reklama

Zkrátka, skutečný svět je není černobílý. Nedokážeme se vyhnout kompromisům a nemůžeme mít všechno dobré najednou.

 

Článok pôvodne vyšiel na portáli petrhampl.

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:59

Španielsky Najvyšší súd v pondelok odmietol udeliť amnestiu bývalému šéfovi regionálnej katalánskej vlády Carlesovi Puigdemontovi v prípade obvinenia zo sprenevery. Súd potvrdil, že zatykač na Puidgemonta za neúspešný pokus o odtrhnutie Katalánska z roku 2017 je stále v platnosti.

16:53

Dve pištole, ktorými sa chcel kedysi francúzsky cisár Napoleon Bonaparte zastreliť, pôjdu na budúci víkend do dražby. Podľa očakávania aukčného domu ich cena môže dosiahnuť až 1,5 milióna eur.

16:34

Politika Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björna Höckeho súd v nemeckej spolkovej krajine Durínsko uznal v pondelok znovu za vinného a udelil mu pokutu za vedomé použitie zakázaného nacistického sloganu.

16:16

Agentúra pre riadenie dlhu a likvidity (ARDAL) predala za prvý polrok tohto roka štátne dlhopisy v nominálnej hodnote 9,858 miliardy eur. Z toho 6,209 miliardy eur priniesli dlhopisy ponúkané investorom v tradičných aukciách a 3,649 miliardy eur cenné papiere predané formou tzv. syndikátu. Informovala o tom agentúra vo svojej pravidelnej mesačnej správe za jún 2024.

15:33

Holandské mestá Dordrecht a Arnhem sa formálne ospravedlnili za svoju minulosť spojenú s obchodovaním s otrokmi. Stalo sa tak pri príležitosti Keti Koti, výročnej spomienky na zrušenie otroctva v Suriname, bývalej holandskej kolónii.

15:23

Americké ministerstvo spravodlivosti ponúklo spoločnosti Boeing možnosť uzavretia dohody o vine a treste v dvoch prípadoch tragických nehôd lietadiel typu 737 MAX. Spoločnosť by sa vďaka tomu mohla vyhnúť súdnemu procesu, čo rozhorčilo právneho zástupcu pozostalých obetí.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Veľký Kolpašský tajch, ktorý návštevníci využívajú na kúpanie, opaľovanie a trávenie voľného času v obci Banský Studenec v okrese Banská Štiavnica

Autor: TASR-Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali