O 50 dní sa začína šampionát, vstupenky sú s polovičnou zľavou

❚❚

Banská Bystrica 29. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Už len 50 dní zostáva do začiatku majstrovstiev Európy do 18 rokov v atletike, ktoré sa uskutočnia od 18. do 21. júla v Banskej Bystrici. Pri tejto príležitosti sú vstupenky k dispozícii v mimoriadnej 24-hodinovej promo akcii za polovičnú cenu. Informovala o tom oficiálna webová stránka Slovenského atletického zväzu (SAZ)

Ján Volko
Na snímke slovenský šprintér Ján Volko

Akcia sa začala v stredu 29. mája o 10.00 h a potrvá 24 hodín, čiže do štvrtka 30. mája do 10.00 h. Päťdesiatpercentná zľava sa vzťahuje na všetky typy lístkov: na jednotlivé poldni, celé dni aj kompletné štvordňové podujatie. Najatraktívnejšie sedenie je na krytej hlavnej tribúne Národného atletického štadióna Vojenského športového centra Dukla s 1190 miestami pre divákov.

.

Medzinárodnou generálkou v Banskej Bystrici minulý piatok bol 59. ročník prestížneho mítingu TIPOS P-T-S so strieborným štatútom World Athletics Continental Tour (WACT), deviaty po obnovení tradície a druhý v 75-tisícovej stredoslovenskej metropole. Napriek nepriaznivému počasiu prišlo 2500 priaznivcov.

V Banskej Bystrici sa medzičasom ešte budú konať majstrovstvá Slovenska dorastu (22.–23. júna), čiže práve tej vekovej kategórii, ktorej sa týka letný mládežnícky kontinentálny šampionát. Na druhé najvýznamnejšie tohtoročné podujatie pod kuratelou Európskej atletiky – European Athletics (EA) po júnových ME dospelých v Ríme podľa predbežných prihlášok smeruje 1102 reprezentantov zo 48 krajín. Spolu s členmi realizačných tímov je potenciálnych účastníkov dovedna 1556.

.

Slovensko zatiaľ má 24 limitárov. Nielen vzhľadom na dostatok času na plnenie nominačných kritérií (uzávierka bude 7. júla) sa však dôvodne dá predpokladať, že organizujúca krajina napokon bude mať v hre približne tri desiatky nádejí, členov centralizujúceho zväzového „Projektu ME 2024“. Ako hostiteľ môže nominovať po jednom pretekárovi na každú disciplínu, v ktorej nebude mať žiadneho štartujúceho limitára. Zároveň platí, že každá krajina môže nominovať na jednotlivé disciplíny maximálne dvoch limitárov.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

16:03

Nad zmenou zamestnávateľa uvažuje tento rok necelá polovica Slovákov, častejšie mladí ľudia. Medziročne ide o mierny pokles o štyri percentá. Najčastejším dôvodom pri odchode z práce je vyššia mzda, lepšie pracovné prostredie či blízkosť pracoviska. Vyplýva to z prieskumu JobsIndex spoločnosti Alma Career, ktorý sa realizoval v prvom kvartáli tohto roka na vzorke 1007 slovenských zamestnancov.

15:59

Dôchodkové systémy potrebujú legislatívnu stabilitu, aby sa sporitelia mohli spoľahnúť, že ich úspory sa dočkajú ich vlastnej staroby. Uviedol to člen predsedníctva Asociácie dôchodkových správcovských spoločností (ADSS) Matej Varga na ekonomickom fóre v Karpaczi.

15:58

Priemerná nákupná cena surového kravského mlieka sa v SR v júli 2024 zvýšila o 0,3 % na úroveň 41,70 eura/100 kg. V porovnaní s júlom 2023 bola priemerná nákupná cena mlieka vyššia o 1,3 %. Vyplýva to z aktuálnej správy Agrárnych trhových informácií Slovenska (ATIS).

15:57

V priebehu septembra budú krátko po sebe Európska centrálna banka (ECB) aj americká centrálna banka Fed rozhodovať o nastavení úrokových sadzieb. Očakáva sa, že obidve pristúpia k ich zníženiu. V prípade ECB by to bolo druhýkrát a Fedu dokonca prvýkrát po dlhšom období prísnej menovej politiky. V jej uvoľňovaní by mali pokračovať aj v ďalších mesiacoch, postupovať však budú opatrne, zhodli sa ekonomickí analytici oslovení TASR.

15:55

Talianska premiérka Giorgia Meloniová v sobotu na ekonomickom fóre v severotalianskom meste Cernobbio vyhlásila, že Taliansko nikdy nepoľaví vo svojej podpore Ukrajiny. Zároveň uviedla, že súčasná patová situácia vo vojne dokazuje, že reakcia Západu na ruskú inváziu bola správna.

15:37

Mačku, ktorá sa stratila rodine v Texase, sa o takmer tri roky neskôr podarilo vrátiť majiteľom. Našla sa v Massachusetts, identifikovali ju vďaka čipu.

15:04

Futbalistky Spartaka Myjava obsadili štvrté miesto v 9. skupine v predkole Ligy majstrov. V sobotnom dueli o 3. priečku v chorvátskom Osijeku podľahli hráčkam tímu Dinamo-BSUPC Minsk 2:3.

15:00

Slovenský tenista Norbert Gombos sa neprebojoval do finále dvojhry na challengerovom turnaji v čínskom Šanghaji. Deviaty nasadený Yu Hsiou Hsu z Taiwanu ho v semifinále zdolal v dvoch setoch 6:3 a 6:4. Z čínskej metropoly sa Gombos presunie do mesta Ču-chaj, kde sa pripojí k slovenskému daviscupovému tímu pred budúcotýždňovými zápasmi skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára.

14:49

Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) v sobotu oznámila, že ukrajinské sily zasiahli muničný sklad v ruskej Voronežskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou, kde v noci po útoku dronu vypukol veľký požiar.

14:41

Traja ľudia zahynuli a traja ďalší utrpeli zranenia pri ruskom ostreľovaní v meste Kosťantynivka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámil v sobotu tamojší gubernátor Vadym Filaškin.

14:40

Kosovo v sobotu oznámilo, že zatvorilo dva hraničné priechody so Srbskom po tom, ako v piatok protestujúci na srbskom území čiastočne zablokovali cesty a vrátili cestujúcich s kosovskými dokladmi. Protestovali tak proti nedávnemu napätiu na nestabilnom severe Kosova.

14:39

Izraelská armáda v sobotu uviedla, že zaútočila na veliteľské centrum palestínskej militantnej skupiny Hamas v budove bývalej školy na severe Pásma Gazy. Podľa palestínskej tlačovej agentúry WAFA počas útoku zahynulo najmenej osem ľudí a ďalších 15 osôb utrpelo zranenia.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali