Nový katalóg ambulantných výkonov by mohol pilotne fungovať od októbra

❚❚

Bratislava 8. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

 

Nový katalóg zdravotníckych ambulantných výkonov by mohol v pilotnej fáze fungovať od októbra. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR to avizovalo pre TASR. Do plnej prevádzky by sa katalóg podľa neho mohol uviesť od roku 2027

ambulancia, chrípka, chorobnosť, vyšetrenie
Ilustračné foto

“V súčasnosti sú špecializácie na schválení projektovej rade. Dokončujú sa revízne pravidlá k všeobecným výkonom, bez ktorých nie je možné vydať špecializácie. Následne sa výkony zverejnia na stránke Národného centra zdravotníckych informácií bez cien a na stránke MZ SR s odporúčanými cenami. Samotná implementácia bude trvať minimálne dva mesiace, keďže tieto zmeny je potrebné zapracovať aj do informačných systémov poskytovateľov,” uviedli pre TASR z komunikačného oddelenia rezortu.

.

K aktualizácii katalógu zdravotných výkonov a nastavanie plánu jeho postupnej implementácie do praxe sa vládny kabinet zaviazal vo svojom programovom vyhlásení. Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) začiatkom roka avizovala, že by mal reflektovať aktuálne potreby a zmeny v zdravotníctve.

Na potrebu prepracovania katalógu upozorňoval Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou ešte vlani. Poukázal vtedy na to, že objektívne nastavená cenotvorba chýba. Na nový katalóg apelovali aj zástupcovia ambulantného sektora. Upozorňovali na nedostatočné ohodnotenie niektorých výkonov.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:22

Počas 11 dní izraelského bombardovania v Libanone zahynulo nie menej ako sto detí. Za posledných šesť týždňov bolo zranených viac ako 690 detí, uviedla Nadácia UNICEF.

Izrael aktívne útočí na Libanon od septembra. Oficiálnym cieľom je údajne návrat obyvateľov severných území Izraela, ktoré boli anektované Libanonu, do ich domovov.

10:57

IDF spustila novú pozemnú operáciu v Jabalii na severe pásma Gazy. Na operácii sa zúčastňuje 162. divízia: jej 401. a 460. obrnená brigáda v noci obkľúčili Jabaliju. IDF tiež začali sériu leteckých a delostreleckých úderov na ciele spojené s Hamasom vrátane skladov zbraní, tunelov a miest, kde sa sústreďujú nepriateľské sily.

IDF poznamenali, že už predtým získali spravodajské informácie o prítomnosti Hamasu a jeho infraštruktúry v meste Jabalija a o pokusoch tejto skupiny znovu sa v meste uchytiť.

08:19

Pri izraelských leteckých útokoch na mešitu a školu v centrálnej časti Pásma Gazy, v ktorých sa ukrývali vysídlení Palestínčania, zahynulo v nedeľu skoro ráno najmenej 24 ľudí a 93 ďalších utrpelo zranenia. Uviedli to tamojšie úrady kontrolované hnutím Hamas.

08:18

Pred rokom, 7. októbra 2023, islamistické hnutie Hamas oznámilo, že jeho ozbrojená skupina začala novú vojenskú operáciu proti Izraelu. Počas rýchleho útoku zahynulo v krajine viac ako 1200 ľudí, väčšinou civilistov, a militanti zajali vyše 240 rukojemníkov. V reakcii na útoky palestínskeho hnutia vyhlásil izraelský bezpečnostný kabinet na druhý deň vojnový stav a konflikt aj po roku naďalej trvá.

08:17

Generálny tajomník OSN António Guterres v sobotňajšom vyhlásení pred výročím útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas zo 7. októbra 2023 odsúdil Hamas a vyzval na okamžité ukončenie “šokujúceho násilia a krviprelievania” v Pásme Gazy a Libanone.

08:05

Katarské ministerstvo zahraničných vecí: Vítame výzvu francúzskeho prezidenta na zastavenie dodávok zbraní Izraelu na boj v pásme Gazy.

07:24

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková označila minuloročný útok palestínskeho militantného hnutia Hamas na Izrael za kľúčový moment v židovských aj nemeckých dejinách a uviedla, že je zahanbená antisemitskými útokmi, ktoré sa odohrávajú v nemeckých uliciach.

07:24

Pri izraelskom leteckom útoku na mešitu v centrálnej časti pásma Gazy zahynulo v nedeľu skoro ráno najmenej 18 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke podujatie Deň poľovníctva a priateľov prírody v Campingu v Belá - Nižné Kamence

Autor: TASR-Erika Ďurčová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali