Novak Djokovič si získal silným gestom fanúšikov po škandalóznom otvorení OH: “Je to zásadový muž!“

❚❚

Bratislava 29. júla 2024 (HSP/First Sportz /Euronews/Foto: X @karlylawyer)

 

Srbská tenisová hviezda Novak Djokovič po víťazstve v prvom kole na OH nad Matthewom Ebdenom ukázal nečakané gesto – odhalil, aká silná je jeho viera v Ježiša Krista. Správu prináša First Sportz

Novak Djokovič po víťazstve v prvom kole na OH nad Matthewom Ebdenom ukázal nečakané gesto
Novak Djokovič po víťazstve v prvom kole na OH nad Matthewom Ebdenom ukázal nečakané gesto

Novakovi Djokovičovi po víťazstve v zápase prvého kola na olympijských hrách v Paríži tlieskali ľudia za jeho gesto viery v Krista. Po víťazstve nad Matthewom Ebdenom ukázal svoj krížik, čím si vyslúžil pochvalu od fanúšikov – tribúny jasali.

.

Srbské tenisové eso Novak Djokovič sa dočkal veľkej pochvaly od fanúšikov za to, že prejavil, aká silná je jeho viera v Krista. Po víťazstve v prvom kole na Olympijských hrách 2024 v Paríži nad Matthewom Ebdenom ukázal svoj krížik, vytiahol ho spod trička a ukázal ho divákom. Toto gesto hneď vzbudilo ovácie na tribúnach a jeho fotografia sa stala okamžite virálnou na sociálnych sieťach.

„Je to zásadový muž,“ písal jeden používateľ v popise k zdieľanej fotografii.

.

Djokovič sa hrdo hlási k tomu, že je pravoslávny kresťan. Fanúšikovia oslavovali Srba za to, že odhalil, aká silná je jeho viera v Ježiša Krista a tvrdili, že to bola “jediná spásonosná vec na Olympijských hrách 2024 v Paríži“.

Fanúšikovia, rozhorčení urážkou kresťanstva počas otváracieho ceremoniálu, tvrdia, že v Djokovičovi našli hrdinu.

„Jediná spásonosná vec na Olympijských hrách 2024 v Paríži je víťazstvo Novaka Djokoviča v prvom kole a ukázanie kríža. NECH ŽIJE KRISTUS KRÁĽ!,“ zdieľal ďalší fanúšik. „Je to pre nás fantastický vzor!,“ písal ďalší.

Novak Djokovič zaznamenal proti Matthewovi Ebdenovi víťazstvo v priamom súboji o postup do druhého kola. Djokovič hladko prešiel cez Ebdena, za 53 minút vyhral 6:1, 4:6, 6:4 a pripravil si tak potenciálny súboj so svojím dlhoročným rivalom Rafaelom Nadalom.

„Hrať proti Novakovi bolo vždy výnimočné, nie? O tom niet pochýb. Rozdiel je však v tom, že za normálnych okolností sme hrali vo finále alebo o semifinále. Toto je druhé kolo ,“ povedal pre Euronews 38-ročný Nadal so smiechom.

.

Na Roland Garros 2024 si proti sebe nezahrali, pretože Nadal vypadol v prvom kole. Na olympijských hrách je však na programe súboj Djokovič-Nadal a obaja hráči sa naň naozaj tešia. Srb priznal, že by to mohlo byť poslednýkrát v kariére, keď sa stretnú.

„Hrať s ním je ako vo finále, a to na akomkoľvek turnaji. Najmä tu, keď vieme, čo dosiahol a čo urobil pre náš šport… Ale najmä, tu na Roland Garros, jeho rekord hovorí sám za seba. Teším sa naňho. Ak sa stretneme, bude to možno naposledy, čo sa stretneme na veľkej scéne. Takže som si istý, že ľudia by si to užili. Teším sa na to a budem pripravený na tento zápas,“ povedal Djokovič.

Španiel Rafael Nadal v nedeľu na OH zvíťazil nad Maďarom Martonom Fucsovicsom 2:1 na sety.

Prečítajte si tiež :

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:43

Elektrinu na Slovensku mohli minulý rok kúpiť obchodníci za záporné ceny, kedy za jej kúpu neplatili, ale naopak dostali zaplatené. To súviselo najmä s výrazným zvýšením výroby elektriny z veterných a fotovoltických elektrární. Informovala o tom v pondelok Slovenská asociácia udržateľnej energetiky (SAPI).

12:30

Zvýšenie záujmu mladých ľudí o štúdium technických smerov, kvality výučby, jej adresnosti i lepšie prepojenie s praxou je cieľom spoločného memoranda Slovenských elektrárni (SE) a Strojníckej fakulty Slovenskej technickej univerzity (STU). V pondelok ho v Bratislave podpísali generálny riaditeľ SE Branislav Strýček a dekan Strojníckej fakulty STU Ľubomír Šooš.

STU memorandum
Na snímke sprava dekan Strojníckej fakulty Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave Ľubomír Šooš a generálny riaditeľ Slovenských elektrární (SE) Branislav Strýček počas podpisu memoranda o spolupráci medzi Strojníckou fakultou STU a Slovenskými elektrárňami v Bratislave 9. septembra 2024
12:21

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I sa tento týždeň zúčastní na stretnutí skupiny BRICS v Rusku, kde bude diskutovať o súčasnej medzinárodnej bezpečnostnej situácii a ďalších svetových a regionálnych otázkach. V pondelok to oznámila hovorkyňa rezortu Mao Ning.

12:21

Španielsko chce pokračovať v posilňovaní svojich vzťahov s Čínou a stavať mosty na obranu voľného obchodu, povedal v pondelok v Pekingu španielsky premiér Pedro Sánchez na schôdzke so svojím čínskym partnerom Li Čchiangom.

12:07

Kandidátkou Slovinska na post komisára v Európskej komisii (EK) sa zrejme stane bývalá diplomatka a kandidátka prezidentských volieb Marta Kosová. Pre agentúru STA to v pondelok podľa TASR potvrdil úrad slovinského premiéra. K nominácii Kosovej došlo po tom, ako Tomaž Vesel stiahol svoju kandidatúru na post eurokomisára.

12:02

Bývalý francúzsky prezident Francois Hollande v pondelok avizoval, že podporí návrh na vyslovenie nedôvery vláde dezignovaného premiéra Michela Barniera, ak bude predložený do parlamentu.

12:00

Predaj osobných vozidiel v Číne v auguste klesol už piaty mesiac po sebe, hoci predaj plne elektrických a plug-in hybridných modelov vzrástol, k čomu prispeli dotácie pre vodičov, ktorí sa rozhodli pre výmenu svojich áut so spaľovacími motormi.

12:00

Nezamestnanosť v Českej republike sa v auguste udržala na úrovni z predchádzajúceho mesiaca. Spolu s júlovou hodnotou je tak najvyššia od marca tohto roka. Uviedol to v pondelok Český štatistický úrad (ČSÚ), ktorého údaje zverejnili portály RTNews a tradingeconomics.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akrobatické vystúpenie Flying Bulls z Česka počas Leteckých dní Košického kraja 2024 v Košiciach

Autor: TASR - Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Ivan Štubňa

Erik Majercak

Miro Del

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali