Nová pristávacia plocha v levickej nemocnici vyriešila dlhoročný problém

❚❚

Levice 15. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Nemocnica AGEL Levice)

 

Záchranárske vrtuľníky môžu od piatka pristávať priamo v areáli Nemocnice Agel v Leviciach. Spevnená plocha na pristávanie vrtuľníkov bola vybudovaná pred urgentným príjmom, informovala námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Helena Kopsa Dudášová

nemocnica Agel Levice
Na snímke nemocnica Agel Levice

Zriadením plochy nemocnica vyriešila dlhoročný problém s pristávaním záchranárskych vrtuľníkov. Tie museli pristávať mimo areálu nemocnice, čo spomaľovalo dostupnosť lekárskej pomoci pre pacientov v kritickom stave. “Pristávanie vrtuľníkov v areáli nemocnice umožní rýchlejšie prevozy pacientov do potrebných zdravotníckych zariadení a zlepší celkový časový rámec poskytovanej zdravotnej starostlivosti,” povedala Kopsa Dudášová.

.

Nemocnica zároveň apeluje na pacientov a návštevníkov zdravotníckeho zariadenia, aby sa nepohybovali v priestore pristávacej plochy. Ohrozujú tým seba a v prípade pristávania vrtuľníka aj pacienta, ktorý potrebuje akútnu starostlivosť, upozornila námestníčka.

Pre všetkých návštevníkov a personál nemocnice platí upozornenie na obmedzenie parkovania v blízkosti pristávacej plochy. “Je potrebné dodržiavať už existujúce dopravné značenia o zákaze státia a zákaze vjazdu,” povedala Kopsa Dudášová. Zároveň upozorňuje, že pri pristávaní vrtuľníka môže na nesprávne zaparkovanom aute vzniknúť škoda. V tomto prípade však nemocnica nehradí a nezodpovedá za škody vzniknuté na osobnom majetku osôb.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:30

Tanker plaviaci sa pod libérijskou vlajkou zasiahol v Červenom mori “neznámy projektil” a spôsobil mu menšie škody. K incidentu došlo približne 135 kilometrov juhozápadne od jemenského prístavu Hudajda, ktorý ovládajú jemenskí povstalci húsíovia.

11:16

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová sa vo štvrtok stretla s prezidentkou Moldavska Maiou Sanduovou v Kišiňove. Podľa agentúry Reuters tak urobila na vyjadrenie podpory pred nadchádzajúcimi prezidentskými voľbami a referendom o Európskej únii.

11:16

Medziročný rast priemyselnej produkcie bude stále tlmený vplyvom energetickej krízy. Uviedol to Ľubomír Koršňák, analytik UniCredit Bank, v komentári k údajom o augustovej priemyselnej produkcii, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

10:49

Nemecký cukrovarnícky koncern Südzucker zaznamenal v 2. štvrťroku finančného roka 2024/2025 prudký pokles zisku. Ako dôvod uviedol vyššie náklady a nižšie ceny. Napriek tomu Südzucker ponechal svoju ročnú prognózu bez zmeny.

10:48

Slovensko sa postupne stáva európskym lídrom v daňovej podpore sociálnych podnikov. Rozvoj sociálnej ekonomiky má výrazný vplyv aj na podporu zamestnanosti zraniteľných skupín, zlepšovanie životných podmienok či na riešenie sociálnych a environmentálnych výziev. Vo štvrtok o tom na tlačovej konferencii informoval poslanec Európskeho parlamentu Branislav Ondruš (Hlas-SD) spolu s predsedníčkou Aliancie pre sociálnu ekonomiku na Slovensku (ASES) Alenou Gunárovou.

10:29

Medziročný rast spotrebiteľských cien v Českej republike (ČR) sa v septembri zrýchlil. A viac, ako očakávali ekonómovia. Prispelo k tomu najmä zvýšenie cien potravín.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Islandské poníky moknú a kŕmia sa v počas lejaku v žrebčíne vo Wehrheime pri Frankfurte v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Tibor Danáč

Miroslav Urban

René Pavlík

Peter Lipták

Slavus Sámo Vladimír Prokeš CS

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali