Nová kampaň PS: Progresívec do každej obce!

❚❚

Bratislava 3. augusta 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Šimečka hlási novú politickú ofenzívu: Slovensko čaká veľká progresivistická kampaň…

Michal Šimečka
Na snímke predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka

Vláda podľa vyhlásení progresívcov slúži sebe, a nie ľuďom. To je hlavné heslo, s ktorým teraz prichádzajú Šimečkovci. Asi zabudli na zastavenie migračnej krízy, odklepnuté trináste dôchodky, zrušenie špeciálnej prokuratúry či veľký reset RTVS…

.

Netreba sa však vlády vôbec zastávať – voliči majú veľmi dobrú predstavu o tom, čo sa tu deje, a v koho prospech vláda pracuje. A podľa toho vyzerajú aj preferencie, ktoré sú u SMERu a HLASu stabilné, a v prípade SNS mierne pohyblivé. A to aj napriek neskutočne štvavým mainstreamovým médiám. Tie sa, paradoxne, odvolávajú na svoju „serióznosť“, a aké všelijaké pravidlá musia dodržiavať.

Hej no, akurát pravidlo nezavádzať a nebyť tendenčný im tam akosi uniká…

.

Ale pozrime sa, čo vymyslel tábor mladého Šimečku:

Zachcelo sa im presviedčať „rurálneho“ voliča. Odrazu už nie je vidiečan zlý a obmedzený dezolát – blížia sa komunálne voľby, treba si vychytať miesta v zastupiteľstvách. A tak plánuje PS výjazdové rokovania do regiónov, či bilbordovú kampaň. Peňazí, zdá sa, majú dostatok…

„Nechcem, aby sa stalo, že existuje nejaké mesto alebo obec, kde nikdy nevideli živého progresívneho politika,“ uviedol Šimečka junior.

Pomýšľa aj na to, že ich vidieť ani nechceme?

Ale čo, veď Šimečka vie, ako sa plánujú štátne prevraty (o jeho práci na túto tému sme písali samostatný článok), tak musí ovládať aj propagandu na vidieku.

.

Istý Martin Horička z .týždňa k progresívnej iniciatíve hovorí dve veci: 1.) Je to dobrý nápad. 2.) Nebude to fungovať. Lebo vraj voličom koalície stačí, že vláda útočí na oponentov, médiá a Ukrajinu. To je opäť veľmi selektívny uhol pohľadu. Vláda predsa robí opäť len to, čo sľúbila: Obhajuje slovenské národnoštátne záujmy. Ak to niekto označuje ako „útok“, tak prosím. Ale ak už raz poviem B, mal by som povedať aj A. V opačnom prípade moja argumentácia obsahuje diery ako ementál.

PS začína svoju kampaň už tento mesiac, no na plný plyn sa vraj rozbehnú až v septembri. Zatiaľ tvrdia, že „ani cez leto pre nás neprestávajú pracovať“. Konkrétne? Vydali desaťbodový pamflet o tom, čo všetko urobili. Vyberám len slovesá, ktoré hovoria za všetko: poukázali sme, upozornili sme, priblížili sme, varovali sme, uviedli sme (na „pravú mieru“)…

Ale reálne výsledky? Nula. Zero. Nada. Ništa, Pišta!

Ak teda nerátame spustenie nejakej „zelenej“ petície a podporu pochodu PRIDE. To sú tie priority, ktoré Slovensko potrebuje, bravo.

Na druhej strane treba uznať, že pán Šimečka je pekne opálený…

.

Na tlačovke ukázal, ako ho dráždi, že vláda prijíma zákony a pracuje. A má tú drzosť spomínať ceny benzínu, keď nám Ukrajina stopla ropu od ruského dodávateľa?!

Ako má vláda asi makať na znížení cien pohonných hmôt, keď si ropu budeme musieť nahrádzať z iných zdrojov? Joj, pravdaže, mali sme si nájsť alternatívu už dávno, to je také „európske“. Lebo ropa z Ruska je zlá ropa, nemorálna. Čo na tom, že je cenovo výhodná – našinec zvládne drahší benzín, hlavne, že je „morálny“!

A kto si v tejto veci dovolí určiť, na základe akých poznatkov, čo je a čo nie je morálne?

PS ďalej narieka nad tým, že údajne 75% ľudí nesúhlasilo s návštevou našej delegácie na futbale, kam sa letelo vládnym špeciálom. No dobre, všetci máme nejaký ten názor, a teraz čo? Koľkých zástupcov štátnej moci ste na majstrovstvách mohli vidieť? Veď kamera prakticky na každom druhom zápase ukázala nejakú štátnu delegáciu. Taká je norma, to si nevymysleli Slováci, že si „zaletia na futbal“. Dobré ráno.

Ale na tlačovke sa v pozitívnom zmysle nečakane blysol novinár Eugen Korda. Položil totiž otázku, či je na politickú kampaň dostatočnou agendou kritika Ficovej vlády. Tým – tak trochu ostýchavo – vlastne povedal, že PS a spol. nemajú riešenia ani návrhy riešení, len kritiku.

Samozrejme, Šimečka nahodil všeobecný bľabot o víziách budúcnosti a potrebe debatovať s partnermi… Blablabla.

A vyhováral sa aj, keď chcel Korda poznať jeho názor na ostré vyjadrenie člena strany Radlera na adresu Izraela, o ktorom sme písali zvlášť. Vraj si to poriešia internými procesmi – nuž áno, všimli sme, že Radlerove sociálne siete krátko po publikovaní jeho myšlienok jednoducho „zmizli“…

Akoby si nad ním strana rýchlo umývala ruky (hoci teraz sa jeho facebookový profil zázračne znovu objavil…).

Ale čo narobíte, to sú progresívci. Veľa slov, a ešte viac zmätku. A potom, že do každej obce aspoň jeden…

No Boh nás ochraňuj!

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 19:44

Jedna osoba utrpela zranenia počas nedeľňajšej streľby v rómskej osade Šmihel pri Novom Meste na juhovýchode Slovinska. Zranenia neboli život ohrozujúce. Úrady zadržali podozrivého strelca a do oblasti nasadili zásahové jednotky a vrtuľník, uviedla tamojšia polícia.

Včera 18:35

Taliansko plánuje najneskôr na začiatku budúceho roka vypracovať pravidlá, ktoré by umožnili využitie nových jadrových technológií. Povedal to cez víkend taliansky minister energetiky Gilberto Pichetto Fratin, ktorý tak naznačil možný návrat Talianska k produkcii elektriny z jadra.

Včera 18:12

Španielsky motocyklový pretekár Marc Marquez sa stal víťazom nedeľnej VC San Marína seriálu MotoGP. Šesťnásobný majster sveta si po triumfe pred týždňom na VC Aragónska pripísal druhé prvenstvo na hlavných pretekoch za sebou, keď predtým čakal na úspech tri roky.

Marc Marquez
Španielsky motocyklový pretekár Marc Marquez oslavuje na pódiu s trofejou po jeho víťazstve pretekov Veľkej ceny San Marína seriálu MotoGP na okruhu Misano v talianskom meste Misano Adriatico 8. septembra 2024
Včera 18:08

Americké nápojové spoločnosti Coca-Cola a PepsiCo investovali za desiatky rokov do krajín s početnou moslimskou populáciou stovky miliónov dolárov s cieľom vybudovať si dobrú pozíciu na trhu. Teraz však na týchto trhoch rastú hlavne domáce značky. Je za tým najmä bojkot spotrebiteľov, ktorí tak reagujú na útoky Izraela v Pásme Gazy, pričom kľúčovým spojencom Izraela sú práve USA.

Včera 18:06

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu vymenoval bývalého ministra strategického priemyslu Olexandra Kamyšina, za externého poradcu pre strategické otázky, uvádza sa v dekréte zverejnenom na internetovej stránke prezidenta.

Včera 18:06

Pri izraelskom útoku na dom v meste Džabálijá v nedeľu zahynul zástupca riaditeľa pohotovostnej služby v severných oblastiach Pásma Gazy Muhammad Mursí. O život prišli aj štyria členovia jeho rodiny, uviedli zdravotníci.

Včera 18:04

Európska únia požaduje, aby Venezuela ukončila útlak opozičných lídrov a prepustila všetkých politických väzňov, uviedol v nedeľu šéf diplomacie EÚ Josep Borrell po tom, čo venezuelský opozičný prezidentský kandidát Edmundo González Urrutia opustil svoju krajinu a požiadal o azyl v Španielsku.

Včera 18:04

Jeden z kandidátov v alžírskych prezidentských voľbách tvrdí, že pri sčítavaní hlasov došlo k nezrovnalostiam. Výsledky hlasovania by mali byť dostupné v priebehu nedele a podľa analytikov sa očakáva, že prinesú víťazstvo súčasnému prezidentovi Abdalovi Madžídovi Tabbúnovi.

Včera 16:39

Štyria horolezci sú od soboty nezvestní na Mont Blancu, ktorého taliansku stranu zasiahli prudké búrky. Ide o dvoch Talianov a dvoch Kórejčanov, oznámila v nedeľu horská záchranná služba v talianskom regióne Valle d’Aosta.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Jazdecký klub vo Vrakúni, okres Dunajská Streda organizoval 7. septembra 2024 VIII. Putovný pohár vo westernovom jazdení. Na snímke najmladší jazdec 6-ročný Áron Egi

Autor: TASR-Edmund Örzsik

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali