Nosková sa v Monterrey dostala do semifinále cez Svitolinovú

❚❚

Monterrey 23. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Wilfredo Lee)

 

Česká tenistka Linda Nosková sa prebojovala do semifinále dvojhry na turnaji WTA v mexickom Monterrey. Nasadená šestka vyradila v štvrťfinále päťku podujatia Jelinu Svitolinovú z Ukrajiny 6:4, 6:4

Jelina Svitolinová
Na snímke ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová

V semifinále ju čaká druhá nasadená Američanka Emma Navarrová. Druhú dvojicu tvoria Lulu Sunová z Nového Zélandu a trojka turnaja Jekaterina Alexandrovová z Ruska.

.

 

Dvojhra – štvrťfinále:

.

Lulu Sunová (N. Zél.) – Erika Andrejevová (Rus.) 6:4, 6:3, Jekaterina Alexandrovová (Rus.-3) – Jüan Jüe (Čína-7) 7:5, 7:6 (3), Emma Navarrová (USA-2) – Magdalena Frechová (Poľ.-9) 6:7 (3), 6:0, 6:2, Linda Nosková (ČR-6) – Jelina Svitolinová (Ukr.-5) 6:4, 6:4

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:48

Britský premiér Keir Starmer vo štvrtok varoval, že britská štátna zdravotnícka služba National Health Service (NHS) potrebuje reformu, inak “zomrie”, píše TASR na základe správy agentúry AFP. Starmerovo vyjadrenie nadväzuje na nezávislú správu, podľa ktorej je táto štátna inštitúcia v kritickom stave.

13:48

V nemeckej spolkovej krajine Brandenbursko zakázali činnosť islamského združenia, ktoré je spájané s islamistickým združením Moslimské bratstvo a radikálnou organizáciou Hamas a je podozrivé zo šírenia antisemitizmu.

13:45

Súdny dvor EÚ vo štvrtok zverejnil rozsudok v spore medzi Európskou komisiou (EK) a Slovenskom ohľadom skládok tuhého odpadu. Súd skonštatoval, že Slovensku sa nepodarilo zrekultivovať a uzavrieť niekoľko skládok, ktoré nespĺňajú požiadavky smernice EÚ o skládkach odpadov, informuje spravodajca TASR.

Podľa smernice o skládkach odpadov z roku 1999 museli členské štáty uzavrieť staré skládky do 16. júla 2009, pokiaľ úrady neprijali rozhodnutie o povolení ďalšej prevádzky skládky na základe primeraných “plánov úpravy lokality”.

13:45

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján pricestoval vo štvrtok do irackého Kurdistanu, aby sa stretol s poprednými predstaviteľmi tohto autonómneho regiónu.

13:43

Pred súdom v Rusku sa vo štvrtok začalo súdne pojednávanie s troma advokátmi nebohého vodcu ruskej opozície Alexeja Navaľného, obvinenými z extrémizmu. Súdny proces je verejný a podľa prognóz advokátov môže trvať niekoľko mesiacov, informovala britská stanica BBC. V prípade, že súd uzná Navaľného advokátov za vinných, hrozí im do šesť rokov väzenia.

13:43

Českí meteorológovia vo štvrtok rozšírili stredajšiu výstrahu pred extrémnymi zrážkami a povodňami o ďalšie územia a pridali novú výstrahu druhého stupňa pred silným vetrom. Tá platí od piatkového večera až do nedele na celom území ČR okrem Plzenského kraja. Uviedli to na sociálnej sieti X.

13:32

Spotrebiteľské organizácie upozorňujú na manipulatívne praktiky videohier. Spoločnosť ochrany spotrebiteľov (S.O.S.) so sídlom v Poprade a ďalších 21 členov Európskej spotrebiteľskej organizácie BEUC poslalo európskej sieti orgánov na ochranu spotrebiteľov CPC-Network oficiálnu sťažnosť. Týka sa nekalých praktík výrobcov videohier ako Fortnite, EA Sports FC 24, Minecraft a Clash of Clans. Informovala o tom projektová manažérka S.O.S. Petra Čakovská.

13:31

Pri žiadosti o prvú hypotéku treba mať tento krok detailne premyslený, mať dostatočnú rezervu, stabilný príjem a kvalitne zabezpečené riziká. Upozornil na to oblastný riaditeľ Swiss Life Select Slovensko Ladislav Smoroň s tým, že prvú hypotéku si väčšinou berú ľudia vo veku približne 30 rokov, ktorí si chcú zaobstarať vlastné bývanie.

13:30

 Medzinárodná agentúra pre energetiku znížila svoju prognózu rastu dopytu po rope v tomto roku o 70.000 barelov (1 barel = 159 litrov) denne (bpd) na 900.000 bpd. Ako hlavný dôvod uviedla spomalenie dopytu v Číne, ktorá je najväčším svetovým dovozcom ropy.

13:28

Umelá inteligencia sa dostáva aj do centier zdieľaných podnikových služieb, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu pri vytváraní nových pracovných miest. Z pohľadu príjmov štátneho rozpočtu sú centrá tretím najväčším odvetvím národného hospodárstva. Umelá inteligencia a automatizácia procesov dokáže v tomto sektore odbremeniť zamestnancov od rutinnej práce, poradiť im a prezentovať relevantné informácie. Informovala o tom Americká obchodná komora v SR v rámci Festivalu budúcnosti.

13:26

Pomer ľudí v ekonomicky aktívnom a neaktívnom veku na Slovensku prudko klesá. V súčasnosti je na úrovni 1,92 ku jednej pričom do roku 2050 klesne podľa údajov Organizácie spojených národov na 1,32 ku jednej. Najvyššiu úroveň 2,6 ku jednej dosiahol pomer ľudí v ekonomicky aktívnom a neaktívnom veku v roku 2009. Poukázal na to v aktuálnom ekonomickom prehľade Inštitút pre stratégie a analýzy.

13:22

Pri znalostiach aj záujme o investície do kryptomien sú Slováci výrazne rozdelení. Aktuálne ich vlastní 16 % Slovákov, pričom 28 % sa o obchodovanie s nimi zaujíma. Celkovo 51 % Slovákov kryptomeny dobre pozná alebo si myslí, že sa v nich orientuje. Naopak, 49 % ich vôbec nepozná alebo o nich nemá bližšie informácie.

13:04

Prezident SR Peter Pellegrini prijal na spoločnom obede lídrov koaličných strán Roberta Fica (Smer-SD), Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) a Andreja Danka (SNS). O témach štvrtkového stretnutia bude prezidentská kancelária informovať v tlačovom vyhlásení v priebehu dňa.

Stretnutie predsedov koaličných strán s prezidentom SR Petrom Pellegrinim
Na snímke sprava prezident SR Peter Pellegrini, predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), podpredseda parlamentu SR Andrej Danko (SNS) a minister vnútra SR Matúš Šutaj-Eštok (Hlas – SD)
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke z NASA ruská kozmická loď Sojuz MS-26 s trojčlennou posádkou v zložení Alexej Ovčinin, Ivan Vagner (obaja Rusi) a Donald Pettit (Američan) na palube počas jej štartu na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) z kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane

Autor: TASR/AP-Bill Ingalls

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali