Nominácia Anglicka bez Sterlinga, vracajú sa Watkins a Bowen

❚❚

Londýn 5. októbra 2023 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

V nominácii anglickej futbalovej reprezentácie na prípravný zápas s Austráliou a duel kvalifikácie ME 2024 proti Taliansku chýbajú z dlhoročných opôr Raheem Sterling z FC Chelsea a Mason Mount z Manchestru United. Premiérový štart v národnom tíme si môžu pripísať obranca Levi Colwill (Chelsea) a útočník Eddie Nketiah (Arsenal)

Raheem Sterling
Na snímke futbalista Raheem Sterling

Tréner Gareth Southgate zverejnil vo štvrtok 26-členný káder, do ktorého sa po dlhšom čase vracajú útočníci Ollie Watkins a Jarrod Bowen. Watkins dostal predtým naposledy pozvánku vlani v marci, k návratu do reprezentácie mu pomohol aj nedávny hetrik do siete Brightonu, ktorým pomohol Aston Ville k víťazstvu 6:1. Bowen strelil v drese West Hamu päť gólov v uplynulých siedmich ligových dueloch, v nominácii Albiónu je prvýkrát od septembra 2022. “Ollie začal sezónu výborne, v uplynulých týždňoch vygradoval streleckú formu. Je skvelý chlapík, poznáme jeho osobnosť, charakter. Musíme byť však obozretní, pri výbere nemôžete pozerať len na aktuálnu formu,” citovala Southgatea agentúra AFP.

.

Z osvedčených mien chýba v kádri krídelník Raheem Sterling, reprezentačný tréner bližšie jeho absenciu nekomentoval: “Nerozprávali sme spolu od poslednej reprezentačnej akcie. Sme spokojní s nomináciou, ktorú sme vybrali, s výkonmi hráčov v predchádzajúcich štyroch zápasoch. Máme stabilný tím.”

Svoje miesto v kádri si udržali Harry Maguire i Kalvin Phillips, hoci vo svojich kluboch nenastupujú pravidelne. V nominácii zostal stredopoliar Jordan Henderson aj po prestupe do saudskoarabského Al-Ettifaqu. Po zranení sa do kádra vracia obranca John Stones (Manchester City), napriek kondičným restom je v ňom aj Bukayo Saka z Arsenalu, naopak zo zdravotných dôvodov chýbajú Ben Chilwell, Eberechi Eze a Callum Wilson.

.

Angličania privítajú Austráliu na londýnskom Wembley 13. októbra, o štyri dni neskôr na rovnakom štadióne hostia v šlágri C-skupiny kvalifikácie EURO 2024 Taliansko, čo bude repríza finále ME 2020. Southgateovi zverenci momentálne vedú tabuľku so šesťbodovým náskokom pred “azúrovými”, tí však majú k dobru ešte duel s Maltou (14. októbra).

Nominácia Anglicka na prípravný zápas s Austráliou a duel kvalifikácie ME 2024 proti Taliansku:
Brankári: Sam Johnstone (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal)
Obrancovia: Levi Colwill (Chelsea), Lewis Dunk (Brighton), Marc Guehi (Crystal Palace), Harry Maguire (Manchester United), John Stones (Manchester City), Fikayo Tomori (AC Miláno), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City), Trent Alexander-Arnold (Liverpool)
Stredopoliari: Jude Bellingham (Real Madrid), Conor Gallagher (Chelsea), Jordan Henderson (Al-Ettifaq), Kalvin Phillips (Manchester City), Declan Rice (Arsenal)
Útočníci: Jarrod Bowen (West Ham), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Bayern Mníchov), James Maddison (Tottenham), Eddie Nketiah (Arsenal), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Ollie Watkins (Aston Villa)

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:03

Americký republikánsky kandidát na post prezidenta Donald Trump vylúčil možnosť opätovnej kandidatúry v prezidentských voľbách v roku 2028, ak v nadchádzajúcich novembrových voľbách neuspeje, vyplýva z rozhovoru, ktorý bol odvysielaný v nedeľu.

19:23

Sociálni demokrati kancelára Olafa Scholza v nedeľu vo voľbách v spolkovej krajine Brandenbursko tesne predbehli Alternatívu pre Nemecko (AfD). Vyplýva to z volebných odhadov (exit polls) zverejnených krátko po uzavretí volebných miestností.

19:21

Stovky Tunisanov v nedeľu protestovali proti prezidentovi Kajsovi Saídovi, ktorého obvinili z prehlbovania autoritárskej vlády a potláčania politickej súťaže dva týždne pred prezidentskými voľbami.

19:01

Britský premiér Keir Starmer v nedeľu sľúbil, že bude chrániť verejné služby a vylúčil úsporné opatrenia. Povedal to pred výročnou konferenciou Labouristickej strany, ktorá sa po 15 rokoch v opozícii v júli ujala vlády.

18:12

V nedeľňajších voľbách do krajinského parlamentu vo východonemeckej spolkovej krajine Brandenbursko sa očakáva vysoká volebná účasť, uviedli úrady. Do 14.00 h sa podľa administrátora volebných miestností zúčastnilo na voľbách 46,1 percenta oprávnených voličov.

17:41

Regionálna vojenská eskalácia nie je v najlepšom záujme Izraela. Vyhlásil to v nedeľu hovorca americkej Rady pre národnú bezpečnosť John Kirby po tom, čo rastúce napätie a prestrelky medzi Izraelom a libanonským hnutím Hizballáh vyvolali obavy z vypuknutia vojny na libanonsko-izraelských hraniciach. Znepokojenie v tejto súvislosti vyjadrila v nedeľu aj Európska únia.

17:39

Volebná komisia na Srí Lanke v nedeľu oficiálne oznámila, že víťazom prezidentských volieb sa stal Anura Kumara Dissanajake.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Tibor Danáč

Viktor Pondělík

Andrej Sablič

Marek Brna

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali