Progresívci bránia slobodnej diskusii pre “dobro” našich detí

❚❚

Bratislava 8. augusta 2024 (HSP/Foto:Screenshot)

 

V utorok 6. augusta 2024 sa na pôde Bibiany, Medzinárodného domu umenia pre deti mala konať diskusia spojená s workshopom s Dr. Igorom Bukovským

Bukovský
Nielen o zdravej výžive

Táto skutočnosť, že by mal ísť naše deti vzdelávať Dr. Bukovský, pobúrila progresívcov a ich mediálnu ruku Denník N, ktorí sa na sociálnych sieťach zavzdušňujú od okamihu ako Ministerstvo kultúry začala viesť nominantka SNS, Martina Šimkovičová. Sledujú pozorne každý krok ministerky, či celého ministerstva, nakoľko prichádzajú o monopol v kultúre, ktorý sa im za posledné roky podarilo úspešne vybudovať.

.

Ministerka ustála pouličné protesty namierené proti jej osobe ako aj zmanipulovanú petíciu. V marci tohto roku dostalo progresívcov do varu odvolanieZuzany Liptákovej z pozície riaditeľky Bibiany. Tú vymenovala do funkcie v roku 2022 ministerka Milanova. Vymenovanie Petry Flach na jej miesto bolo už len čerešničkou na torte. Pri jej nástupe do funkcie progresívne média nezabudli zverejniť šuškandu z prostredia Bibiany: „Dozvedeli sme sa, že je ekonómka a nemá žiadne skúsenosti s vedením kultúrnej inštitúcie“.

K plánovanému podujatiu Bibiana na sociálnej sieti uviedla: „Zažite hravé a interaktívne stretnutie, kde sa budeme rozprávať nielen o zdravej výžive. Dr. Igor Bukovský, lekár so zameraním na výživu a aktuálne trendy v zdravej životospráve, a Olga Pazerini, karikaturistka a lektorka projektu Život a zdravie, nám priblížia, čo je zdravé a čo nie. Spoločne si vytvoríme hravú karikatúru a umývateľné „zdravé“ prestieranie na jedlo,“ uvádzala Bibiana na sociálnej sieti.

.

To, že naše deti „vzdelávajú“ redaktori Denníka N je podľa progresívcov v poriadku (písali sme o tom tu). Prečo vadí Dr. Bukovský, uznávaný odborník na zdravú výživu?

Ak by sa podujatie konalo pred pandémiou Covid-19, ktorú režírovali okrem politikov, farmaceutických spoločností, „odborníkov“ z radou lekárov aj progresívne média, Dr. Bukovský by pokojne a slobodne, bez akéhokoľvek záujmu progresívnych médií mohol viesť diskusie, vzdelávať deti, hoc aj na pôde Bibiany. Bukovský bol do pandémie pravidelným hosťom v Teleráne. Rešpektovaným odborníkom (lekárom) na zdravú výživu, na posilňovanie imunity a odolnosť organizmu voči chorobám bol ešte vo februári 2020:

Všetko sa zmenilo počas pandémie. Nie, nezmenil sa Dr. Bukovský, nie, nezmenil sa jeho názor na to, čo zvyšuje ľudskú imunitu, čo nás robí odolnejšími voči chorobám, čo nás robí zdravými. Bukovský nezahodil roky vzdelania, roky praxe v oblasti zdravej výživy, imunológie, infektológie za hlavu, ako sa to zo dňa na deň stalo niektorým iným renomovaným odborníkom na vírusy a opatrenia voči ich šíreniu, ako napr. MUDr. Vladimírovi Krčmérymu, ktorý jeden deň, opierajúc sa o životné skúsenosti v oblasti virológie tvrdil v relácii u Hríba, že rúška majú nosiť len lekári, aby neinfikovali rany. A o páar dní už považoval rúška za opatrenie, ktoré nás ochráni pred šírením vírusu.

Pandémia zmenila okolie Dr. Bukovského, nakoľko odmietol ísť s prúdom, ktorého cieľom bolo dostať experimentálne „vakcíny“ pokútne nakúpené Von der Layenovej Európskou komisiou a schválenej na núdzové použitie EMA (Európskou liekovou agentúrou) do tela čo najväčšieho počtu ľudí na planéte, vrátane Slovenska.

.

Bukovský neohol chrbát pred pandemickou lobby. Rovnako ako Novak Djokovič, ktorý v marci 2020 vyhlásil, že ak bude na účasť na tenisových turnajoch potrebný covid pas, tak že s tenisom skonči. Aj Dr. Bukovský, keď si uvedomil, čo sa na Slovensku deje, akým nezmyselným spôsobom sa zavádzajú protipandemické opatrenia, EBM (Medicína založená na dôkazoch) zo dňa na deň hodila do koša a opatrenia riadia politici ako Matovič, ako sa preceňuje význam rúška ako sa experimentálna vakcína prirovnáva k spáse a posilňovanie imunity, to, na čom bolo založené jeho vzdelávanie Slovákov, dal verejne najavo, čo si o takomto riadení pandémie myslí.

V tom čase ako rešpektovaný, verejne známy odborník predpokladal, že jeho hlas zdravého rozumu prebudí kompetentných a začnú o riadení pandémie aspoň verejnú diskusiu. Ešte v septembri 2020 dostal priestor konfrontovať svoje názory na riadenie pandémie s inými odborníkmi na obrazovke RTVS. A to bola jeho mediálna konečná, lebo plán bol iný.

Pandemická lobby umlčala, verejne zlynčovala každý hlas, ktorý nešiel s prúdom. A nakoľko sa Dr. Bukovský nezaradil do toho jedine správneho prúdu, bol mediálne zlynčovaný, pošliapaný, rozšíril rady dezolátov, dezinformátorov a nakoniec bol aj zmazaný. Na youtube mu bol v septembri 2021 zmazaný kanál, celý jeho video archív od roku 2015. Dnes sú všetky jeho video príspevky k zhliadnutiu tu: https://akv-tv.com/videos. K tomu, čo sa stalo s jeho verejným video kanálom Dr. Bukovský uvádza:

bukovský
História Youtube kanálu

V čase pandémie sa dostal aj do konfrontácie s „odborníkmi na vzdelávanie“ Denníka N. Po tom ako zverejnil objav vedcov, že vitamín D môže významne znížiť úmrtnosť aj chorobnosť v máji 2020 a rozhovore s onkológom Vladimírom Malecom si ho podali. Špinavej práce sa zhostil v septembri 2020 redaktor Otakar Horák. Manipulácie, zverejnené v jeho článkoch (tu a tu) primäli Dr. Bukovského k riešeniu veci právnou cestou. Vďaka manipuláciám Otakara Horáka sa dostala na súd redakcia Dennika N aj vo veci spochybňovania vedeckej činnosti Emila Páleša.

Odkedy bol Dr. Bukovský zcenzurovaný, začal komentovať vo svojich vlogoch nielen pandémiu a protipandemické opatrenia (následne vedecké štúdie potvrdzujú jeho tvrdenia, napr. o vitamíne D a jeho účinnosti pri ochrane voči covidu), neskôr vojenský konflikt na Ukrajine, mediálnu cenzúru, ktorú zažil na vlastnej koži, kroky predošlej vlády, prezidentky, politické dianie, súdny spor s Denníkom N. Vyjadril svoj postoj k referendu o možnosti dostať do ústavy skrátenie volebného obdobia parlamentu nielen parlamentom, ale aj referendom. Naposledy komentoval otvárací ceremoniál Olympijských hier 2024 v Paríži. Nezanedbáva ani svoju odbornosť a tak ako pred pandémiou, stále sa prihovára verejnosti ako odborník na zdravú výživu, či imunitu.

.

Pre progresívcov a „odborníkov“ na vzdelávanie Denníka N už zostane navždy dezolátom, dezinformátorom, bludárom. A tak využili príležitosť, keď dostal pozvanie od riaditeľky Bibiany, aby pripomenuli všetky jeho „hriechy“ a kopli si aj do riaditeľkyBibiany. Dnes si títo odborníci vravia „Lovci šarlatánov“.

Po tom ako Bibiana oznámila, že podujatie sa z organizačných dôvodov ruší,

bibiana
Oznam Bibiany

Zverejnili progresívnemédiá manipulatívne články, ktoré majú čitateľa presvedčiť, že sa tak udialo pod tlakom, ktorý na Bibianu pre jej zámer pozvať dodiskusie „šarlatána“ Bukovského, „odborníci“ vytvorili.

Celú záležitosť komentoval vo svojom dnešnom vlogu Dr. Igor Bukovský. (Jeho reakciu si môžete prečítať TU)

My sme vo veci oslovili priamo riaditeľku Bibiany, Petru Flach. Odpovede na otázky zverejňujeme v plnom znení.

 

Môžete dať prosím pre čitateľov Konzervatívneho denníka Hlavné Správy vysvetlenie k tomu, prečo bola plánovaná diskusia a workshop “Nielen o zdravej výžive” s Dr. Igorom Bukovským v Bibiane zrušená? 

Podujatie plánované 6.8.2024 bolo zrušené z organizačných dôvodov a nový termín bude oznámený čoskoro. Je to aj tak komunikované na soc. sieťach aj na našom webe. Pre veľký záujem o podujatie bolo potrebné zorganizovať podujatie za iných podmienok ako bolo pôvodný termín bez rezervácie a na voľný vstup.

 

.

Denník N šíri informácie, že Bibiana tak učinila na nátlak, ktorí vyvinuli lekári zo samozvaného projektu “Lovci šarlatánov”  Môžete to potvrdiť?

Denník N šíri nezmysly. V živote som nepočula o takomto projekte a ani mu nemienime venovať našu pozornosť.

 

Podľahla Bibiana tlaku angažovanej “verejnosti”?

Nie, nepodľahla.

.

 

Ak áno, nemyslíte si, že to vytvára precedens, že takáto angažovaná verejnosť dokáže zrušiť akékoľvek podujatie, ktoré by malo šíriť názory a naratívy, s ktorými nesúhlasí? 

Absolútne s Vami súhlasím, že toto by vytvorilo precedens, ktorý ale nemienime zavádzať. A nový termín podujatia predstavíme čoskoro po dohode s pánom Doktorom Bukovským a ilustrátorkou Oľgou Pazerini.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:43

Novým prezidentom ružomberského papierensko-celulózového podniku Mondi SCP sa od 1. septembra stal Joachim Grünewald. Nahradil doterajšieho prezidenta Matjaža Gorjupa.

08:43

Americký výrobca počítačových čipov Intel pozastavil plánovanú výstavbu továrne v nemeckom Magdeburgu. Spoločnosť rozhodnutie odôvodnila situáciu na trhu, kde dopyt zaostal za očakávaniami.

08:43

Americká pobrežná stráž na Aljaške v pondelok oznámila, že sprevádzala skupinu ruských námorných plavidiel. Do amerických vôd pri Aljaške vplávali v zjavnej snahe vyhnúť sa morskému ľadu, čo povoľujú medzinárodné pravidlá a zvyky námornej plavby.

08:26

Počas povodní spôsobených tajfúnom Yagi prišlo o život už najmenej 226 ľudí v Mjanmarsku. Podľa OSN bude potrebovať pomoc vyše 630.000 osôb.

08:25

Počet obetí sobotného výbuchu benzínovej cisterny na Haiti sa zvýšil na najmenej 27, informovali v pondelok úrady.

08:25

Úrady v Iráne prepustili rakúskeho občana Christiana Webera, ktorého zadržali v roku 2022 za údajné zločiny v iránskej provincii Západný Azerbajdžan. V utorok to uviedla iránska agentúra Mizan.

08:22

Ceny ropy sa v utorok ráno posilnili. Ťažba v oblasti Mexického zálivu bola po hurikáne Francine stále čiastočne obmedzená, čo prevážila nad obavami z klesajúceho dopytu po rope v Číne.

08:22

Úrady v indickej Kalkate odvolali šéfa miestnej polície a dvoch vysokých úradníkov ministerstva zdravotníctva v reakcii na masové demonštrácie proti brutálnemu znásilneniu a vražde lekárky.

Kalkata protesty
Na archívnej snímke z 13. septembra 2024 ľudia kráčajú okolo transparentov počas protestného zhromaždenia Fóra mladých lekárov, na ktorom požadujú spravodlivosť po brutálnom znásilnení a vražde mladej lekárky v indickej Kalkate
07:49

Arcibiskup zo španielskeho mesta Burgos v pondelok požiadal súdy o vysťahovanie desiatich rehoľných sestier z kláštora klarisiek, ktoré boli v otvorenom konflikte so Svätou stolicou a boli preto z cirkvi exkomunikované.

07:29

Medzinárodná humanitárna organizácia Lekári bez hraníc (MSF) bola nútená ukončiť svoje aktivity v Rusku. Urobila tak po tom, ako jej tamojšiu pobočku vyradili z registra mimovládnych organizácií.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke labutia rodina sleduje nedeľných chodcov pri jazere Baldeney v nemeckom Essene

Autor: TASR/AP-Martin Meissner

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali