New Jersey zdolalo Anaheim 6:2, Colorado vyhralo piaty zápas v sérii

❚❚

New York 28. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Seth Wenig)

Aktualizované 28. októbra 2024 o 09:16 h.

Hokejisti New Jersey Devils zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL nad Anaheimom Ducks 6:2. V ich drese nastúpil slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý odohral 14:48 minút a zaznamenal dve strely na bránku a jeden mínusový bod. Šimon Nemec bol opäť len zdravý náhradník. Za Montreal, ktorý vyhral vo Philadelphii 4:3, nenastúpil zranený Juraj Slafkovský

New Jersey Devils - Anaheim Ducks
Na snímke hráč New Jersey Devils Stefan Noesen (uprostred) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu v zápase zámorskej hokejovej NHL New Jersey Devils – Anaheim Ducks v Newarku

New Jersey prerušilo sériu štyroch prehier a vrátilo sa na čelo Východnej konferencie. Na konte má 14 bodov, no druhí New York Rangers len o jeden menej, pričom majú až štyri zápasy k dobru. Devils rozhodli v druhej tretine, v ktorej strelili štyri góly, dva z nich Stefan Noesen. Dawson Mercer, Dougie Hamilton a Jonas Siegenthaler zhodne prispeli k výhre dvoma asistenciami.

.

“Vždy je to dobrý pocit, keď zvíťazíte. Vyslali sme veľa pukov na súperovu bránku a držali sa ďaleko od nášho obranného pásma. Potrebovali sme túto výhru pred nadchádzajúcim tripom,” pochvaľoval si Mercer, ktorý oslávil v deň zápasu 23. narodeniny.

Stal sa prvým hráčom Devils s viac ako jednou asistenciou v deň narodenín od 28. novembra 2019, keď sa Blake Coleman zaskvel štyrmi bodmi (2+2). Zápas pre zranenie v dolnej časti tela nedohral jeho spoluhráč Curtis Lazar, ktorého vyradil bodyček Radka Gudasa. V drese Ducks si pripísal asistenciu Troy Terry, ktorý tak bodoval v siedmom dueli v sérii.

.

Montreal vyhral druhý zápas za sebou, na víťazstve nad Philadelphiou sa zhodne gólom a asistenciou podieľali Nick Suzuki a Brendan Gallagher. Suzuki natiahol svoju bodovú šnúru na sedem stretnutí. Caydena Primeaua v bránke Canadiens dvakrát prekonal obranca Travis Sanheim, ktorý zaznamenal aj jednu asistenciu. Svoju premiéru v NHL zažil v bránke Flyers 22-ročný Alexej Kolosov, ktorý inkasoval štyri góly z 24 striel. Stal sa historicky prvým bieloruským brankárom v profilige. “Letci” zaknihovali siedmu prehru vo ôsmom zápase.

Hráči Colorada zdolali Ottawu 5:4 a dosiahli piate víťazstvo v sérii. Úvodné štyri duely novej sezóny pritom prehrali.

“Z tej série prehier sme sa veľa naučili. Nebolo to nič výnimočné, stáva sa to každému. Začali sme pracovať na tom, aby sme hrali lepšie, sústredili sa na detaily a zlepšili prístup. Všetko sme začali robiť tvrdšie a precíznejšie,” vyjadril sa pre zámorské médiá Jared Bednar, tréner Avalanche.

Casey Mittelstadt pomohol k triumfu troma asistenciami, Nathan MacKinnon vo svojom 800. zápase v základnej časti gólom a prihrávkou a Nikolaj Kovalenko strelil svoj prvý gól v NHL. Senators nestačili ani dva presné zásahy Claudea Girouxa. Linus Ullmark v druhej tretine dvakrát na krátky čas vystriedal v bránke hostí Antona Forsberga, ktorý potreboval opraviť nôž na korčuli.

Edmonton zvíťazil v Detroite 3:2 po predĺžení. O triumfe Oilers rozhodol Leon Draisaitl, ktorý skóroval v 18. sekunde extračasu. Nemecký útočník sa predtým gólovo presadil aj v riadnom hracom čase a pridal aj asistenciu. Dal si tak pekný darček k 29. narodeninám. Pri víťaznom góle ho našiel nepokrytého pred bránkou Mattias Ekholm.

.

“Málokedy dostanem lepšiu prihrávku alebo tak ľahko doťuknem puk do bránky, ako to bolo pri tom góle. Bola to svetová prihrávka,” pochválil švédskeho spoluhráča Draisaitl, ktorý natiahol svoju bodovú sériu na šesť zápasov.

Evan Bouchard prispel k výhre gólom a asistenciou, Connor McDavid a Mattias Ekholm mali bilanciu 0+2. V domácom drese si pripísali dva body Andrew Cop (1+1) a Patrick Kane.

 

NHL – sumáre:

Detroit Red Wings – Edmonton Oilers 2:3 pp (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)

Góly: 4. Compher (Kane, Copp), 30. Copp (Petry, Kane) – 29. Draisaitl (McDavid, Bouchard), 51. Bouchard (Draisaitl, Ekholm), 61. Draisaitl (Ekholm, McDavid). Brankári: Talbot – Pickard, strely na bránku: 26:34.

.

New Jersey Devils – Anaheim Ducks 6:2 (0:1, 4:0, 2:1)

Góly: 22. J. Hughes (Meier, Mercer), 25. Noesen (Kovacevic, Siegenthaler), 38. Noesen (Bratt, Hamilton), 39. Cotter (Mercer, Siegenthaler), 42. Hischier (Hamilton), 60. Haula (Palát, Dillon) – 5. McGinn (Terry, Strome), 54. Strome (Fowler, Gauthier).

Brankári: Markström – Reimer,

strely na bránku: 34:26.

 

Philadelphia Flyers – Montreal Canadiens 3:4 (1:1, 0:3, 2:0)

Góly: 18. Sanheim (Poehling, Hathaway), 58. Sanheim (Farabee, Deslauriers), 59. Konecny (Tippett, Sanheim) – 11. Suzuki (Dach, Struble), 25. Gallagher (Mailloux, Anderson), 33. Caufield (Suzuki, Matheson), 37. Evans (Gallagher, Savard).

Brankári: Kolosov – Primeau,

strely na bránku: 26:24.

Colorado Avalanche – Ottawa Senators 5:4 (1:0, 1:0, 3:4)

.

Góly: 20. Kovalenko (Mittelstadt, MacKinnon), 40. Manson (Mittelstadt, Girard), 54. O’Connor (Mittelstadt, Girard), 56. Colton (Makar), 59. MacKinnon (Rantanen) – 50. Tkachuk (Kleven, Cousins), 52. Cousins (Tkachuk, Stützle), 57. Giroux (Batherson, Chabot), 60. Giroux (Norris, Sanderson).

Brankári: Annunen – Forsberg (23.-24. a 25.-30. Ullmark),

strely na bránku: 32:30.

Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (New Jersey) 14:48 0 0 0 -1 0 0

 

.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:26

Afganistan spustil už štvrtú vakcinačnú kampaň proti detskej obrne v tomto roku. Cieľom je zaočkovať viac ako 6,2 milióna detí mladších ako päť rokov.

10:17

Irak odsúdil konanie Izraela, ktorý využil iracký vzdušný priestor pri víkendovom útoku na Irán. V tomto smere tiež adresoval sťažnosť generálnemu tajomníkovi Organizácie Spojených národov (OSN) Antóniovi Guterresovi a Bezpečnostnej rade OSN. Uviedol hovorca irackej vlády Básim al-Awadí.

10:11

Francúzsky herec Gérard Depardieu zo zdravotných dôvodov požiadal o odklad súdneho pojednávania v prípade sexuálneho útoku. Pojednávanie sa malo začať v pondelok v Paríži.

10:04

 Veliteľ iránskych Revolučných gárd generál Hosejn Salámí varoval Izrael, že po útoku na iránske vojenské objekty bude čeliť “trpkým následkom”. Informovali o tom iránske médiá.

10:03

Globálne otepľovanie a zmena klímy už nie sú iba všeobecné pojmy, ale naša každodenná realita. Podľa platnej Vyhlášky Ministerstva hospodárstva SR č. 152 z roku 2005 sa vykurovacia sezóna začína spravidla 1. septembra. Tohtoročný začiatok septembra denná teplota vzduchu na najteplejších miestach Slovenska atakovala 35 stupňov Celzia. Čo bolo pre nás pred pár rokmi nepredstaviteľné, je dnes realitou.

09:31

Americký výrobca lietadiel Boeing plánuje výrazne navýšiť svoj kapitál. Hotovostnú injekciu vo výške viac ako 15 miliárd USD (13,86 miliardy eur) by mal získať už prostredníctvom predaja akcií a konvertibilných dlhopisov. 

09:30

Libanonské ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že pri izraelskom útoku na centrum juholibanonského mesta Súr zahynulo päť ľudí a desať ďalších sa zranilo. 

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na leteckej snímke hrad Brekov (Brekovský hrad), zrúcanina hradu z 13. storočia, sa týči nad obcou Brekov v okrese Humenné

Autor: TASR-Milan Kapusta

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Marián Tkáč

Pavel Jacz

Erik Majercak

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali