Nepelov memoriál s bohatou účasťou, domácim želiezkom Hagara

❚❚

Bratislava 26. septembra 2023 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Golden Skate)

 

Na 31. ročník Nepelovho Memoriálu (29.-30. septembra) sa prihlásilo vyše 70 krasokorčuliarov z 23 krajín sveta. Domáce Slovensko budú reprezentovať medzi sólistami Adam Hagara, Lukáš Václavík a Vanesa Šelmeková, v súťaži tanečných párov Anna Šimová – Kirill Aksenov a Sofia Mária Pucherová – Nikita Lysak. Informoval o tom Slovenský krasokorčuliarsky zväz (SKrZ)

Adam Hagara
Na snímke krasokorčuliar Adam Hagara

Najväčším želiezkom v ohni je stále iba 17-ročný Hagara, ktorý v tomto roku dokázal na MS a ME postúpiť do voľných jázd. Na svetovom šampionáte v japonskej Saitame obsadil 23. priečku, na ME vo fínskom Espoo bol osemnásty. Dobrú formu potvrdil začiatkom septembra na mítingu juniorskej Grand Prix v Linzi. Hagara bol prvý už po krátkom programe a vo voľných jazdách obhájil pozíciu.

.

Na Nepelov Memoriál sú prihlásení viacerí elitní krasokorčuliari, medzi nimi napr. Deniss Vasiljevs (Lotyšsko), Nika Egadze (Gruzínsko), Gabriele Frangipani a Daniel Grassl (obaja Taliansko), Haein Lee (Kórejská rep.), Jekaterina Kurakovová (Poľsko), Lara Naki Gutmannová (Taliansko) či súrodenci-tanečníci Taschlerovci (Česko), Lilah Fearová, Lewis Gibson (Veľká Británia) a Diana Davisová, Gleb Smolkin (Gruzínsko).

V úvodný deň prestížneho podujatia uvedú do Siene slávy slovenského krasokorčuľovania Agnesu Búřilovú, bývalú reprezentantku a neskôr trénerku. Pod jej vedením získal Jozef Sabovčík v roku 1984 na ZOH v Sarajeve bronzovú medailu.

.

 

Program 31. ročníka Memoriálu Ondreja Nepelu (ZŠ O. Nepelu, Bratislava):

  • piatok 29. septembra: 14.00 krátky program ženy, 17.20 rytmické tance, 20.15 krátky program muži
  • sobota 30. septembra: 11.00 voľné jazdy ženy, 15.00 voľné tance, 18.15 voľné jazdy muži

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:59

Dvaja ľudia zahynuli v stredu po tom, čo sa pri pobreží francúzskeho mesta Calais prevrátil čln s migrantmi. Ďalších 46 ľudí sa z prevráteného plavidla podarilo zachrániť a dopraviť do bezpečia, uviedli miestne úrady.

12:51

Minimálna mzda sa v roku 2026 podľa kvalifikovaných odhadov zvýši v medziročnom porovnaní o približne sto eur. V nasledujúcom roku by mala byť minimálna mzda na úrovni 816 eur, pričom v nasledujúcom roku by mala dosiahnuť sumu 920 eur. Vplyvom ďalšieho rastu by sa mala následne v roku 2027 dostať na úroveň 970 eur, uviedol to v stredu po schválení novely zákona o minimálnej mzde minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD).

12:45

Na severe Pásma Gazy odložili záverečnú fázu očkovania proti detskej obrne z dôvodu pretrvávajúceho izraelského bombardovania, masového vysídľovania obyvateľstva aj nedostatočného prístupu do niektorých oblastí. Oznámila to v stredu Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

12:44

Nemecký súd v stredu zamietol sťažnosť ruskej ropnej spoločnosti Rosnefť proti plánovanému predaju podielu spoločnosti Shell v nemeckej rafinérii Schwedt. Oznámil to hovorca súdu.

12:43

Novým prvým štátnym tajomníkom Ministerstva hospodárstva (MH) SR bude od 24. októbra Szabolcs Hodosy, ktorý nahradí na tomto poste Kamila Šaška. Rozhodla o tom v stredu vláda. Šaško sa stal 10. októbra ministrom zdravotníctva SR.

12:43

Na zámku v obci Halič v okrese Lučenec sa v stredu začína dvojdňová medzinárodná konferencia s názvom Slovak BioEconomy Valley. O biohospodárstve a jeho uplatnení v Banskobystrickom kraji budú diskutovať zástupcovia šiestich európskych krajín. TASR o tom za organizátorov podujatia informoval Daniel Kojnok zo združenia BioPark Slovakia.

12:34

Väčšina Čechov preferuje, aby sa budúcou americkou prezidentkou stala Kamala Harrisová. Ukázal to prieskum agentúry STEM/MARK, podľa ktorého si jej víťazstvo praje približne dvakrát viac ľudí než víťazstvo Donalda Trumpa. Podľa výsledkov v stredu zverejneného prieskumu však ide skôr o hľadanie menšieho zla než o výslovné sympatie, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

12:33

Bývalý šéf štábu exprezidenta USA Donalda Trumpa John Kelly tvrdí, že Trump zapadá do všeobecnej definície fašizmu a určite uprednostňuje diktátorský prístup k vláde. Povedal to v rozhovoroch pre denník The New York Times a magazín The Atlantic, ktoré zverejnili v utorok.

12:33

Libanon je na pokraji zrútenia a humanitárna situácia tam je zo dňa na deň zúfalejšia, varovala v stredu nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková po svojom príchode do hlavného mesta Bejrút.

12:33

Zajtra, vo štvrtok 24. októbra, bude slnečno, ojedinele sa vyskytne hmla. Teploty sa bude držať na 12 až 17 stupňov C.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke malý chlapec kope gól do bránky na pláži pri pobreží Baltského mora v meste Travemünde na východe Nemecka

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

Dušan Hirjak

Marek Brna

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali