Nenávisť neutícha: Fico je vraj šarlatán, ktorý vyhlasuje vojnu

❚❚

Bratislava 8. júla 2024 (HSP/Foto:screenshot Facebook)

 

Liberálne médiá a opoziční politici sa po piatkovom prejave Roberta Fica pustili do zúrivého chrlenia nevkusnej kritiky, miestami až nenávisti. Niektorí si na premiérovi „zgustli“ ešte v piatok večer, iní si ho „vychutnali“ počas soboty. A keď už sa zdalo, že prach sa usadil, rozvírili ho novinári v tretej „útočnej vlne“ svojimi nedeľnými článkami…

Fico
Na snímke premiér Robert Fico

Keby boli aspoň kreatívni! Ale varia z vody. Usúďte sami:

.

Taká Nataša Holinová zo SME: Začína zavádzajúcim titulkom, že „Podľa Fica treba progresívcov potláčať a likvidovať.“ Kedy, v ktorej minúte prejavu použil premiér slovo likvidovať?

Áno, vyjadril obavy z hrozby bezbrehej liberalizácie, ktorá nemá miery ani konca. Áno, hovoril o metaforickej ochrannej hrádzi pred touto hrozbou. Ale pokiaľ mi niečo neušlo, tak o žiadnej „likvidácii“ nehovoril.

.

Prečo SME podsúva svojim čitateľom také agresívne výrazy? Rečnícka otázka, ako vždy…

Holinová pokračuje, že Fico nie je historik, a predsa núti ľudí, aby spomínali na minulosť. Ako prosím? Vari dotyčná novinárka, dospelá, vzdelaná a inteligentná žena nevie, že právnici musia podrobne ovládať aj dejiny? Veď kto sa kedysi z gymnázia chystal na právo, automaticky si zvolil za výberový seminár dejepis! Nehovoriac o tom, že prípravka pred prijímacím konaním obsahovala masívne množstvo historických dát!

Preto, vážená pani, právnik nemusí byť historik, aby mal mandát meritórne sa vyjadrovať k dejinným udalostiam. Fakty, nabudúce prosím len fakty!

Holinová dodáva, že „Oslavy Konštantína a Metoda sú rovnaká propagandistická výkladná skriňa ako prvý máj za komunizmu.“ A ja sa pýtam, no a čo? Porovnanie s prvým májom, samozrejme, vybrala preto, aby cyrilometodskú slávnosť zdiskreditovala – dnes je u nás všetko, čo sa spája so starým režimom, považované za nežiadané.

Ale horšie je, že novinárka nie je schopná pochopiť, že každý národ potrebuje budovať svoj príbeh. Príbeh, na ktorom potom stojí naša národná hrdosť. A pozor, súčasťou príbehu sú aj národnostné menšiny – napokon, slovo „národ“ obsahuje v sebe „narodenie“. My všetci, tu narodení, tu žijúci, pracujúci, rodiny zakladajúci a umierajúci, tvoríme slovenský národ.

.

A naše srdcia túžia po pevných pilieroch národnej identity.

Ale chápem – globalisti by ju najradšej vygumovali z existencie. Pre nich, a pre médiá, ktoré slúžia ich ideológii, je dôležité „svetoobčianstvo“, a nie národná hrdosť. Jediná identita, ktorú môže človek vo vnímaní globalistov, progresívcov a liberálov pestovať, je identita sexuálna…

Aj predtým nás varuje Fico vo svojom príhovore.

Istý Ľubomír Jaško z Aktualít čakal, že premiér sa vráti „pokornejší a miernejší.“ A prečo by mal? Zato, že ho chceli zabiť za jeho politickú činnosť, má teraz stiahnuť chvost a ustúpiť z pozícií, aké doposiaľ pevne zastával? To by už potom nebol Robert Fico, ale celkom iná, zlomená osoba.

Tento novinár sa ďalej usvedčuje zo slabého prehľadu. Píše totiž, že „Nikto (vrátane Roberta Fica) sa nechce pustiť do objasňovania toho, čo progresívnou ideológiou majú vlastne na mysli.“

.

A to už ako? Veď nie raz som ja sám na stránkach Hlavných správ objasňoval špecifiká progresivizmu aj liberalizmu! Napísal som k tomu analýz, možno ste niektoré aj čítali. A istotne v tomto úsilí nie som jediný!

Dajme si teraz „frajera na záver“. Matúš Kostolný, šéfredaktor Denníka N, píše: „Fico sa vracia a vyhlasuje vojnu.“

No spánombohom. Militantnejšie sa to povedať nedalo? Akú vojnu zas?

A vraj: „Fico sa chystá kosiť nepriateľov ako žito.“

Odkiaľ toto zobrali? Čo to je za reči? Môže sa takto hrubo útočiť na druhú osobu len na základe nejakého osobného „pocitu“ či predpokladu?

Fico nejde bojovať s voličmi opozície, ako sa niektorí mylne domnievajú. Vyjadril jasne, že problém je liberálna ideológia a prostriedky jej šírenia – nie však obyvatelia Slovenskej republiky.

Ale vraj premiér rozoštváva ľudí a šíri strach. Aj za atentát si môže sám! Vraj „nenávisť, ktorú chrlia, začala byť neudržateľná.“ Čo je to za slovný balast? Veď nenávisťou napumpovaný strelec si chodil po svoje ideologické dávky na protesty opozície! Budíček!

Kostolný ďalej priznáva, že vláda vyhrala dvoje voľby aj rozhodnutia Ústavného súdu. Ale zmieriť sa s tým už nedokáže. Vraj, je tu „rastúca sila demokratických strán.“ Čo zase zavádza? Veď aj SMER a HLAS a SNS sú riadne, etablované demokratické strany!

Takže keď Kostolný uzatvára svoju úvahu slovami, že Fico je šarlatán, veľmi sa mýli. Manipulatívnymi a nepriateľskými výrokmi naprieč celým svojim komentárom sa usvedčuje, že skutočným šarlatánom je on sám.

.

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:19

Pri izraelských leteckých útokoch na mešitu a školu v centrálnej časti Pásma Gazy, v ktorých sa ukrývali vysídlení Palestínčania, zahynulo v nedeľu skoro ráno najmenej 24 ľudí a 93 ďalších utrpelo zranenia. Uviedli to tamojšie úrady kontrolované hnutím Hamas.

08:18

Pred rokom, 7. októbra 2023, islamistické hnutie Hamas oznámilo, že jeho ozbrojená skupina začala novú vojenskú operáciu proti Izraelu. Počas rýchleho útoku zahynulo v krajine viac ako 1200 ľudí, väčšinou civilistov, a militanti zajali vyše 240 rukojemníkov. V reakcii na útoky palestínskeho hnutia vyhlásil izraelský bezpečnostný kabinet na druhý deň vojnový stav a konflikt aj po roku naďalej trvá.

08:17

Generálny tajomník OSN António Guterres v sobotňajšom vyhlásení pred výročím útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas zo 7. októbra 2023 odsúdil Hamas a vyzval na okamžité ukončenie “šokujúceho násilia a krviprelievania” v Pásme Gazy a Libanone.

08:05

Katarské ministerstvo zahraničných vecí: Vítame výzvu francúzskeho prezidenta na zastavenie dodávok zbraní Izraelu na boj v pásme Gazy.

07:24

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková označila minuloročný útok palestínskeho militantného hnutia Hamas na Izrael za kľúčový moment v židovských aj nemeckých dejinách a uviedla, že je zahanbená antisemitskými útokmi, ktoré sa odohrávajú v nemeckých uliciach.

07:24

Pri izraelskom leteckom útoku na mešitu v centrálnej časti pásma Gazy zahynulo v nedeľu skoro ráno najmenej 18 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia.

07:22

Ťažké boje medzi Izraelom a libanonským militantným hnutím Hizballáh charakterizovali situáciu na bojisku v sobotu večer. Iránom podporovaný Hizballáh vypálil na Izrael 130 rakiet a Izrael pokračoval v útokoch na ciele v Libanone.

07:21

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump sa v sobotu vrátil na miesto júlového neúspešného pokusu o atentát na jeho osobu. Strelca, ktorý jedného účastníka podujatia zabil a ďalších dvoch ľudí zranil, označil za “kruté monštrum”.

06:49

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v sobotu ostro kritizoval francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona za výzvu na zastavenie dodávok zbraní Izraelu, ktorý bojuje proti militantom v Pásme Gazy a v Libanone.

06:49

Členovia Medzinárodnej organizácie Frankofónie (OIF), do ktorej patrí 88 krajín vrátane Francúzska a Kanady, vyzývajú na okamžité a trvalé prímerie v Libanone. V sobotu to uviedol francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke podujatie Deň poľovníctva a priateľov prírody v Campingu v Belá - Nižné Kamence

Autor: TASR-Erika Ďurčová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Zdeno Drdol

Erik Majercak

René Pavlík

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali