Nemecko sa túto zimu nemôže spoliehať na ruský plyn

❚❚

Bratislava 1. septembra 2022 (HSP/Foto:TASR/AP-Patrick Pleul)

 

Nemecký minister hospodárstva Robert Habeck povedal, že krajina by nemala počítať s plynom, ktorý bude cez zimu prichádzať cez plynovod Nord Stream 1

Nemecký minister hospodárstva Robert Habeck
Na snímke emecký minister hospodárstva Robert Habeck

„Očakávam, že sa nemôžeme v žiadnom prípade spoliehať na Rusko ani na Gazprom, zvyšok sú čisté špekulácie,“ povedal Harbeck.

.

Rusko bolo obviňované z neustáleho prerušovania dodávok plynu cez Nord Stream s cieľom vydierať a zastrašovať Európu

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:07

Ministerstvo spravodlivosti USA vo štvrtok začalo vyšetrovať Úrad šerifa v okrese Rankin v štáte Mississippi pre podozrenie z porušovania občianskych práv. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

Vyšetrovanie preskúma, či jeho zamestnanci používali pri zákrokoch nadmernú silu, nezákonne zadržiavali podozrivých alebo pri prehliadkach používali nezákonné a rasovo diskriminačné postupy. V tomto prípade sa šesť policajtov (z toho piati z Rankinu) pred súdom priznalo k mučeniu a sexuálnemu zneužívaniu dvoch černochov.

09:04

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump vo štvrtok povedal, že za jeho prípadnú prehru s demokratickou kandidátkou Kamalou Harrisovou vo voľbách, budú čiastočne zodpovední židovsko-americkí voliči. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Trump pravdepodobne reagoval na prieskum verejnej mienky, podľa ktorého má demokratická kandidátka medzi americko-židovskými voličmi 60-percentnú podporu. Zároveň vyjadril ľútosť, že vo voľbách v roku 2016, v ktorých zvíťazil, aj v roku 2020, keď prehral s Joeom Bidenom, získal od tejto skupiny obyvateľstva menej ako 30 percent hlasov.

Donald Trump
Na snímke republikánsky prezidentský kandidát, bývalý prezident Donald Trump
08:56

Sociálnu sieť X v Brazílii vo štvrtok opäť vypli; deň po tom, ako bola znovu sprístupnená pre niektorých užívateľov po kontroverznom súdnom zákaze. Informovala agentúra AFP.

Poskytovatelia internetu ozrejmili, že prístup na X sa obnovil po automatickej aktualizácii aplikácie pre mobilné zariadenia.

08:45

Írska polícia zadržala vo štvrtok v Dubline 19 ľudí po tom, čo účastníci protestného zhromaždenia proti imigrácii v čase večernej dopravnej špičky na niekoľko hodín zablokovali hlavný most v írskej metropole. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Bezpečnostná služba zabránila pochodujúcim demonštrantom, aby sa dostali až k vstupnej bráne do parlamentu, ktorý po letnej prestávke obnovil svoju činnosť práve vo štvrtok.

08:18

Ceny ropy sa v piatok ráno takmer nezmenili. Po výraznom znížení úrokových sadzieb v USA pokračovali na ceste k druhému celotýždňovému zisku po sebe. 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v novembri dosiahla do 7.12 h SELČ 74,65 USD (66,91 eura) za barel (159 litrov). Oproti predchádzajúcej uzávierke to znamená pokles o 23 centov (0,31 %).

Informovali agentúry Reuters a Bloomberg.

08:17

Šesť Palestínčanov prišlo o život a 18 ďalších utrpelo zranenia počas zásahu izraelskej armády na okupovanom Západnom brehu Jordánu, uviedli vo štvrtok miestni predstavitelia. Informovala o tom agentúra Reuters.

K zásahu došlo v meste Kvabatíja na Západnom brehu, spresnil guvernér provincie Džanín.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vtáky sa kúpu vo fontáne v ruskom Petrohrade

Autor: TASR/AP-Dmitri Lovetsky

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali