Nemecko plánuje zničiť Krymský most

❚❚

Bratislava 2. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP/dpa-Marijan Murat)

 

Práve v deň, keď nemecký kancelár Olaf Scholz opäť ubezpečoval svet, že jeho krajina a celé NATO nie sú vo vojne s Ruskom, zástupcovia ruských tajných služieb odovzdali šéfredaktorke Russia Today Margarite Simonjanovej fascinujúci zvukový záznam, píše znechutene Viktoria Nikiforova pre Ria Novosti

Olaf Scholz
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz

Bojovníkom neviditeľného frontu, ktorí si želali zostať v anonymite, sa podarilo nahrať rozhovor medzi vysokopostavenými nemeckými dôstojníkmi, ktorý sa uskutočnil 19. februára 2024. Grefe, šéf operácií a cvičení na veliteľstve letectva Bundeswehru (v tom čase bol v Singapure), sa rozpráva prostredníctvom videospojenia s inšpektorom letectva Bundeswehru Gerhartzom a príslušníkmi centra vzdušných operácií vesmírneho veliteľstva Bundeswehru Fenskem a Frostedte.

.

Dôstojníci diskutujú o dodávkach rakiet Taurus na Ukrajinu – áno, áno, práve tých rakiet, ktoré Scholz “prisahal na život svojej matky”, že ich nedodá. Človek má pocit, že bez ohľadu na to, ako hmlisto Bundestag hlasuje za alebo proti dodávkam, armáda už dlho pracuje na nenápadnom a diskrétnom presune rakiet dlhého doletu do Kyjeva.

Na technické zabezpečenie komplexných zbraní sa navrhuje vytvoriť uzavretý komunikačný kanál “Ukrajina – Büchel”: tu, ako sa dá ľahko uhádnuť, sa myslí vojenská základňa a letisko v nemeckom Bücheli, kde sú umiestnené americké atómové bomby. Kyjevu sa navrhuje poskytnúť prístup k satelitným snímkam, aby mohol úspešne naplánovať svoje útoky.

.

To, čo nasleduje, je ešte zaujímavejšie. Nemeckí dôstojníci diskutujú o tom, na čo presne Ukrajinci potrebujú svoje Taurusy. Tu je to, čo hovorí Frostedte: “Dospel som k záveru, že existujú dva zaujímavé ciele – most na východe a muničné sklady nad ním…” Most na východe, ako vyplýva z toho, čo nasleduje, je ruský Krymský most.

Opäť. Vysokopostavení nemeckí dôstojníci počas plánovacej schôdzky podrobne diskutujú o úderoch na ruský Krymský most. A v tom istom čase kancelár Scholz klame svetu o tom, že “NATO nie je vo vojne s Ruskom”, “Nemecko nie je vo vojne s Ruskom” a podobne.

Prejdime opäť na zvukový záznam. Fenske hovorí: “Chcel by som povedať ešte jednu vec o zničení mosta. Intenzívne sme sa touto otázkou zaoberali a, žiaľ, dospeli sme k záveru, že most sa kvôli svojej veľkosti podobá pristávacej dráhe. Preto sa môže stať, že nebude stačiť desať alebo dokonca dvadsať rakiet.” Gerhartz ho upokojuje: “Existuje názor, že “Taurusom” sa to podarí, ak sa použijú francúzske stíhačky Rafale. Fenske však o tom pochybuje: “Podarí sa im len urobiť diery a poškodiť most.”

Môžeme sa pýtať, či sme v roku 1941? Nemci sa chystajú bombardovať ruský most, po ktorom na sekundu prechádzajú stovky a tisíce civilistov, obyčajných mužov, žien a detí? Zabudli, ako sa to pre nich skončilo v roku 1945?

Za posledné dva roky sme od Nemecka videli veľa vecí. Začalo sa to dodávaním obväzov a inej nevinnej humanitárnej pomoci Ukrajine a skončilo sa to Leopardmi. Nemecké tanky sa opäť promenáduju po ruskej krajine, akoby ožila nočná mora z Veľkej vlasteneckej vojny.

.

Berlín plne podporil kyjevských teroristov – Nemecko sa ukázalo ako najväčší sponzor Ukrajinskej SSR v Európe. Nemecké vedenie pritom dokonale videlo, že ich pomoc sa stáva vojnovou zbraňou, ktorá zabíja nevinných obyvateľov Donecka, Mariupola, Belgorodu. Išlo o čisté financovanie terorizmu.

A tu, ako vidíme, sa zamračený nemecký génius pustil do všelijakých zlomyseľností a sám sa zapojil do medzinárodného terorizmu. A ako inak môžeme nazvať plánovanie vraždenia ruských civilistov dôstojníkmi Bundeswehru?

Koniec koncov, rozhovor nevedú nejakí poručíci, ktorí sa rozprávajú vo fajčiarskej miestnosti. V ruských pomeroch by to bolo, ako keby náčelník generálneho štábu Valerij Gerasimov a jeho kolegovia odrazu naplánovali útok na Reichstag v Berlíne – za bieleho dňa. Zaujímalo by ma, ako by sa pri takejto správe cítili Nemci, čo by im našepkala ich genetická pamäť?

Hlavným problémom dôstojníkov počas nahratého stretnutia nie je ani tak tajná dodávka Taurusov na Ukrajinu – to sa už v zásade vyriešilo, zostáva doladiť detaily -, ale ako utajiť svoju účasť na plánovanom teroristickom útoku – zničení krymského mosta a zabíjaní civilistov. “Musíme sa uistiť, že od samého začiatku neexistuje formulácia, ktorá by z nás robila účastníka konfliktu,” obáva sa Grefe. – Len si predstavte, čo sa začne, ak sa to dozvie tlač…”

Skutočne. Scholzovi sa už zošúchal jazyk z jeho každodenných lží: Nemecko “nie je vo vojne s Ruskom”. Nie, dámy a páni, presne tak, ste vo vojne – a to zákerným, úlisným spôsobom, nie v otvorenom boji, ale proti nič netušiacim civilistom. Práve na to ste však zvyknutí, váš Hitler bojoval s Rusmi presne takým istým štýlom. Je načase, aby ste mu postavili pomník – tak dobre, do najmenších detailov, opakujete jeho zločiny.

.

Teraz si musíte spomenúť, ako váš hrdina skončil. A do akého pekla so sebou stiahol celú krajinu. Lebo sa zdá, že Olaf Scholz a jeho generáli a Pistorius chcú do toho istého pekla zatiahnuť aj dnešné Nemecko.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:17

Medveď napadol v chorvátskom národnom parku Plitvické jazerá 64-ročného muža na prechádzke, ktorého pohrýzol do ruky. Miestneho obyvateľa previezli do nemocnice v meste Gospič, informovala chorvátska televízia HRT. Lekári uviedli, že jeho zranenie nie sú závažné.

Včera 20:10

Moslimské krajiny by mali vytvoriť alianciu proti “narastajúcej hrozbe rozpínavosti” Izraela, vyhlásil v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Včera 20:05

V 1. kole nového ročníka MOL ligy vyhrali hádzanárky Slavie Praha doma nad PSG Zlín 28:23.

Včera 19:52

Akcie v USA sa v piatok výrazne oslabili, pričom širší index S&P 500 má za sebou najhorší týždeň od marca 2023 a technologický index Nasdaq Composite od roku 2022. Slabé údaje z trhu práce totiž podporilo obavy o zdravie ekonomiky Spojených štátov a investori sa zbavovali technologických titulov s vysokou valuáciou.

Včera 19:45

Technický problém, ktorý v sobotu spôsobil rozsiahle narušenie železničnej dopravy v časti Nemecka, sa podarilo vyriešiť. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) s upozornením, že počas zvyšku dňa možno očakávať meškania spojov.

Včera 19:09

Tisíce ľudí protestovali v sobotu vo Francúzsku proti vymenovaniu konzervatívneho politika Michela Barniera za nového premiéra. Účastníci kritizovali tiež prezidenta Emmanuela Macrona za tento krok.

Včera 19:08

Hokejisti Liptovského Mikuláša dosiahli prvé víťazstvo na Tatranskom pohári, keď zdolali v sobotu Košice 3:2 po predĺžení a nájazdoch. Rozhodujúci nájazd Liptákov premenil Vadim Pereskokov, ktorý sa podieľal aj na oboch góloch z hry. Najprv asistoval Martin Réwayovi pri vyrovnávajúcom góle na 1:1 a v záverečnom dejstve sám zariadil predĺženie.

Včera 18:59

Hádzanárky DHK Baník Most vyhrali v 1. kole nového ročníka MOL ligy nad hráčkami DHK Zora Olomouc vysoko 43:27.

Včera 18:54

Psychicky chorý Francúz v sobotu dobodal svoju partnerku a ich dve malé deti, ďalšie dve osoby zranil. Incident sa odohral v malom meste juhovýchodne od Paríža.

Včera 18:51

Britský premiér Keir Starmer a írsky premiér Simon Harris v sobotu vyhlásili, že sa ich krajiny presúvajú od “rozporov späť k priateľstvu”. Urobili tak počas Starmerovej návštevy Dublinu, ktorá bola súčasťou úsilia o zlepšovanie vzťahov, ako aj britských väzieb s Európskou úniou.

Včera 18:09

Ruské sily obsadili dedinu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali