Nemeckí fanúšikovia sú vo vytržení z Hudáčka

❚❚

Frankfurt 26. februára 2024 (HSP/Foto:TASR-Martin Palkovič)

 

Slovenský hokejový brankár Július Hudáček si začiatkom roka vytrpel útoky liberálnych médií za jeho predchádzajúci angažmán v ruskej KHL. Dokonca bol kvôli tomu vyhodený z českého klubu Kladno. S odstupom niekoľkých mesiacov sa však zdá, že na forme slovenského reprezentanta to nezanechalo žiadne stopy

Hudáček
Na snímke brankár Július Hudáček

Práve naopak, Hudáček po prestupe do nemeckého Löwen Frankfurt patrí k výrazným oporám tímu a s úspešnosťou zákrokov 91,6 % sa zaradil k top brankárom celej súťaže DEL.

.

Odchovanca Spišskej Novej Vsi si rýchlo obľúbili fanúšikovia vo Frankfurte. Hudáček sa už počas dávnejšieho pôsobenia v Košiciach, no i neskôr vo Švédsku a v Rusku, preslávil pozápasovou “Hudy-show”, keď neraz roztancoval celú arénu. Interakciu s fanúšikmi si Hudáček užíva aj teraz v Nemecku.

Po víkendovom víťazstve nad Augsburgom 4:3 po nájazdoch sa dokonca Hudáček prišiel potešiť s priaznivcami Frankfurtu aj so svojim synom. Tí nadšene skandovali jeho meno.

.

Júliusovi Hudáčkovi sa v Nemecku zapáčilo a v hre je tak aj predĺženie zmluvy. “Som hrdý, že som súčasťou Frankfurt Lowen“, uviedol.

V Nemecku nikto nerieši, že Hudáček predtým pôsobil v Astane, v Rige, v Spartaku Moskva či Severstali Čerepovec (všetky štyri kluby z KHL). Liberálni aktivisti v Českej republike v tom však videli dôvod na vyštvanie Hudáčka z Kladna tvrdiac, že KHL, v ktorej predtým pôsobil, je využívaná na šírenie ruskej propagandy aj v spojitosti s konfliktom na Ukrajine.

Slovenský brankár následne čelil masívnemu hejtu na sociálnych sieťach a celá kauza sa dostala až do prostredia politiky. Na Hudáčkovu obranu sa vtedy postavili viacerí politici zo SNS či Republiky, takisto napríklad minister pôdohospodárstva Richard Takáč (Smer-SSD) či predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD).

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

.

Príspevok, ktorý zdieľa BembelBros Podcast (@bembelbros_podcast)

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:14

Dosluhujúci mexický prezident Andrés Manuel López Obrador v piatok vyhlásil, že ak Najvyšší súd zablokuje jeho kontroverzný plán reformy súdnictva, pôjde o “hrubé porušenie” ústavy krajiny. Na základe tejto reformy by sudcov mali voliť priamo občania.

07:41

Spojené štáty a Irak sa dohodli na pláne stiahnutia koaličných síl pod vedením USA, ktoré ešte zostali v Iraku. Uviedla to v piatok agentúra Reuters odvolávajúca sa na viaceré informované zdroje, medzi ktorými sú piati predstavitelia USA, dvaja predstavitelia iných koaličných krajín a traja irackí predstavitelia.

07:40

Znovupoužiteľná kozmická loď Boeing CST-100 Starliner po predchádzajúcom odpojení od Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) pristála v noci na sobotu pomocou padákov v americkom štáte Nové Mexiko. Na Zem sa však vrátila bez dvoch amerických astronautov, čím sa skončil testovací let poznačený technickými problémami.

07:40

Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak v piatok kritizoval premietanie ruského dokumentárneho filmu na filmovom festivale v Benátkach a označil ho za hanebné. Film odsúdili aj osobnosti ukrajinskej kinematografie.

07:39

Brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva v piatok odvolal z funkcie ministra pre ľudské práva a občianstvo Silvia Almeidu. Dôvodom sú obvinenia, že sexuálne obťažoval niekoľko žien vrátane kolegyne z kabinetu.

07:35

Taliansky minister kultúry Gennaro Sangiuliano z vládnucej strany Bratia Talianska (FdI) premiérky Giorgie Meloniovej v piatok odstúpil zo svojej funkcie. Vyvodil tým dôsledky z aféry s influencerkou, ktorú už niekoľko rozoberajú talianske médiá.

07:01

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok upozornil, že ak by Ukrajina dostala povolenie na používanie západných zbraní na útoky hlboko v Rusku, ako to žiada ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situáciu na bojisku by to nezmenilo. Americký minister to povedal novinárom na záver schôdzky Kontaktnej skupiny pre obranu Ukrajiny na nemeckej leteckej základni Ramstein.

06:59

Odchádzajúci japonský premiér Fumio Kišida v piatok počas návštevy Soulu opätovne vyjadril súcit s utrpením Kórejčanov počas japonskej koloniálnej nadvlády. Kišida s juhokórejským prezidentom Jun Sok-jolom taktiež zdôraznili potrebu udržiavania vzťahov medzi oboma krajinami.

Kišida
Na snímke juhokórejský prezident Jun Sok-jol (vľavo) a japonský premiér Fumio Kišida
Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali