Nech sa všetci po*ebú!

❚❚

Paríž 7. augusta 2024 (HSP/Foto:Foto:TASR/AP-Thibault Camus)

 

Vplyvná osobnosť verejného života si nebrala servítky, a vulgárne vynadala skoro každému…

Anne Hidalgová
Na snímke primátorka Paríža Anne Hidalgová

Vážení čitatelia, prosím, nevnímajte nadpis článku ako snahu napodobiť bulvár. My len preberáme slová zverejnené vo francúzskych novinách Le Monde. Komu patria? Starostke Paríža, Anne Hidalgo. Citovať ju budeme v anglickom jazyku, a to kvôli znôške použitých vulgarizmov, ktoré sa nehodí prekladať: „Fuck the reactionaries, fuck this far right, fuck all of those who would like to lock us into a war of all against all.“

.

Takto vynadala „reakcionárom“ (nech už má na mysli pod tým termínom čokoľvek), krajnej pravici, a tým, ktorí by nás chceli „uzamknúť do vojny všetkých proti všetkým.“ Informoval o tom server Politico.

Takže takáto je, prosím pekne, reakcia „rešpektovanej“ úradníčky, starostky svetovej metropoly a ctihodnej občianky, na kritické ohlasy voči olympiáde. Nech sa všetci po….

.

Úroveň.

A predstavte si, údajne v prúde francúzštiny vypustila nadávky na „f“ v angličtine. Teda jej vyjadrenie začínalo slovami: Fuck aux réacs… Neskutočné, to nevymyslíš, to je život.

Neviem, ako vy, ale nepoznám nič smutnejšie, ako ženu, ktorej sa z úst valí obsah hoden parížskych kanálov. Alebo dnešnej, kalnej Seiny.

Hidalgová je, prirodzene, na svoje mesto aj olympiádu pyšná. Otvárací ceremoniál aj súťaž považuje za veľký úspech. Ako dodáva, Paríž je mesto všetkých slobôd a útočisko pre LGBTi komunitu, kde môžu všetci spolu slobodne nažívať…

Aká krásna predstava, dosahuje priam výšin komunistických utópií.

.

O čom tá pani rozpráva? Paríž je jedno rozorvané, zjazvené mesto. Turisti sa môžu na tú chvíľu pofotiť pod Eiffelovkou, ale inak bujnie zločin aj smilstvo, a keď sa práve demonštruje, sú v plameňoch celé štvrte!

A že komunity tu slobodne nažívajú v akejsi spoločnej rajskej záhrade? Vari zjedla pani Hidalgová na raňajky praženicu s halucinogénnymi hríbmi? Veď tento údajne slobodný štát zakazuje náboženským komunitám verejné prihlásenie sa k ich viere! Mladý miništrant si v škole musí skrývať prívesok s krížom, aby ho neposlali domov. Moslimka nesmie chodiť do školy vo voľne splývajúcom šate. A tak ďalej.

Tak aké slobodné spolunažívanie?

Prečo starostka radšej úprimne nepomenuje pravdivý obraz mesta, vlastne celého štátu? Keď už tak chlapsky zanadávala, nech si nájde „gule“ (s prepáčením) znovu, a povie celú pravdu! Francúzsko je totiž nielen sekulárny, ale zároveň čoraz viac segregujúci štát. Na jednej strane sa hrdia inklúziou kadejakých sexuálnych odchýlení, no zároveň odmietajú prijať im nevyhovujúce prvky kultúr, ktoré stoja na strane slušnosti, striedmosti, cnosti a sexuálnej zdržanlivosti (kresťania aj moslimovia).

Čo za pokryteckú osobu to riadi Paríž?

.

Ale dobre, chápem. Francúzi to majú, žiaľ, v povahe. Dlho som bol o tejto krajine tiež dezinformovaný – veď koľko učiva na hodinách dejepisu je venovaných hriechom kolonializmu?

Viete, čo som si časom sám doštudoval? Napríklad že francúzske okupačné vojská v Alžírsku mučili a vraždili domáce obyvateľstvo až do roku 1962. Podľa francúzskeho historika Vidal-Naqueta došlo k státisícom (!) prípadov fyzického trýznenia. Hovoríme o elektrických šokoch, utápaní, sexuálnom násilí a podobnom ponižovaní, nehovoriac o neľudskom zaobchádzaní so zajatcami. Na webe nájdete aj dobovú fotku, kde sa vojaci tej slávnej demokratickej krajiny pýšia s vyzlečeným obyvateľom Alžírska, ktorého chytajú za intímne partie – a sú pritom celí vysmiati…

Aj esesáci by sa možno voľačomu boli priučili.

A tu nám ide niekto moralizovať o tom, že sem prišli sovietske tanky o 6 rokov neskôr potom, ako v Alžírsku skončila brutálna vojna o nezávislosť z područia vykorisťovateľa? Veď sa len pozrite, kto má krv na paprčkách! De Gaullove vojská! Viva la France, to určite…

Nie, priatelia, vlastne sa starostke nemôžeme čudovať. Celé Francúzsko je jedna veľká fraška. Zmocnili sa násilím slabších, na tom si vybudovali stabilnú ekonomiku a z pretrvávajúceho postkoloniálneho vplyvu budú žiť naďalej. Zato by ostatných radi poučovali o „právach pre všetkých“. Ale možno si myslia, že my sme tu hlúpi a zaostalí, aj to seno asi žerieme, ako hovorí klasik.

Lenže je to ináč. Viete čo, pani starostka? My vás nebudeme zhadzovať vulgárnosťami. My vám zdvorilo, slušne, aj keď bez rešpektu (sama ste sa oň pripravili), odkazujeme, že s vami nechceme mať nič spoločné.

Je to vaša dekadencia, nie naša. Tak si ju nechajte.

Slovensko je čisté, a čisté aj pretrvá, ak Boh dá.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:15

Približne 100 hasičov v pondelok po niekoľkých hodinách dažďa opäť bojovalo so zvyškami lesných požiarov na Brockene, najvyššom vrchu pohoria Harz na severovýchode Nemecka. Ohniská požiarov, respektíve žeravé uhlíky, lokalizovali v ťažko prístupnom teréne aj pomocou dronov s termovíznou kamerou.

Včera 19:35

Ceny ropy v pondelok vzrástli o viac ako 1 %, keďže k Mexickému zálivu sa blíži tropická búrka Francine, ktorá prináša silný vietor a silné dažde. Americkí producenti ropy už odtiaľ evakuovali zamestnancov a obmedzili ťažbu. Prerušenie dodávok ropy z Líbye podporuje aj rast jej cien. Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v októbri sa v pondelok o 18.55 h SELČ predával po 68,90 USD (62,39 eura). To bolo o 1,23 USD alebo 1,82 % viac ako v predchádzajúci týždeň na konci obchodovania.

Včera 19:34

Holandský súd v pondelok odsúdil dvoch Pakistancov za podnecovanie k vražde holandského politika Geerta Wildersa.

Včera 19:14

Európska komisia (EK) v pondelok oznámila, že útoky na vzdelanie zbavujú deti ich základného práva na vzdelávanie, ovplyvňujú ich bezprostredný a dlhodobý rozvoj a pripravujú ich o lepšiu a pokojnejšiu budúcnosť. Oznámila to pri príležitosti Medzinárodného dňa ochrany vzdelávania pred útokmi.

Včera 19:13

Exilová iránska opozičná skupina v pondelok oznámila, že jej kancelárie v Štokholme vo Švédsku sa vznietili po útoku zápalnými fľašami. Polícia už začala vyšetrovanie vo veci podpaľačstva.

Včera 19:12

Maďarsko a Čad uzatvárajú dohody o vzájomnej spolupráci. Uviedol to na Facebooku v pondelok predseda maďarskej vlády Viktor Orbán po tom, čo s vojenskými poctami prijal prezidenta Čadu Mahamata Idrissa Débyho Itnu.

Včera 19:11

Ruský prezident Vladimir Putin neposkytne rozhovor Evanovi Gershkovichovi, reportérovi amerického denníka Wall Street Journal (WSJ), ktorého Moskva prepustila 1. augusta z väzby v rámci rozsiahlej výmeny väzňov so Západom. Oznámil to v pondelok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov,

Včera 19:10

Ideálne by bolo, pokiaľ by na najbližšom rokovaní vlády boli už predložené zákony súvisiace s konsolidáciou. Uviedol to v pondelok minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) po zasadnutí predsedníctva strany Smer-SD.

Včera 19:09

Dovozné clá majú tendenciu viac zasahovať domácnosti s nízkymi príjmami. Uviedla to v pondelok vo svojej správe Svetová obchodná organizácia (WTO).

Včera 18:54

Francúzska tenistka Diane Parryová postúpila do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v tuniskom Monastire. Trojka podujatia si poradila v stretnutí 1. kola s domácou Chiraz Bechriovou 6:3, 6:0.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akrobatické vystúpenie Flying Bulls z Česka počas Leteckých dní Košického kraja 2024 v Košiciach

Autor: TASR - Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali