Nebezpečný odpad zozbiera samospráva v Prievidzi priamo od obyvateľov

❚❚

Prievidza 10. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Prievidžania sa budú môcť zbaviť nebezpečného odpadu. Zber samospráva realizuje každoročne, nebezpečné zložky komunálneho odpadu zozbiera priamo od obyvateľov prostredníctvom spoločnosti, ktorá zabezpečuje v meste odpadové hospodárstvo, 12. októbra. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová

triedenie odpadu, separovanie, recyklácia
Ilustračné foto

“Nebezpečný odpad je taký zvláštny odpad, ktorý je škodlivinou alebo svojimi vlastnosťami je alebo môže byť nebezpečný pre zdravie obyvateľstva či životné prostredie,” pripomenula Krajčiová.

.

Medzi tento druh odpadu podľa nej patria obaly obsahujúce nebezpečné látky, filtračné materiály, handry na čistenie, rozpúšťadlá, kyseliny, zásady, pesticídy, žiarivky a iný odpad s ortuťou, nejedlé oleje a tuky, farby, lepidlá, elektronika s nebezpečnými látkami či batérie.

“Zber nebezpečných látok z komunálneho odpadu v meste Prievidza realizujeme ako mobilný priamo od obyvateľov a vykonáva ho zberová spoločnosť T+T. Obyvatelia preto musia odpad odovzdať osobne s udaním údajov o mene a bydlisku,” vysvetlila referentka pre komunálne odpadové hospodárstvo mesta Zuzana Iliašová.

.

Samospráva odpady zozbiera z vopred určených stanovíšť.

Konkrétne časy a miesta nájdu obyvatelia na webe mesta v časti zber odpadu.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:56

Európska komisia (EK) vo štvrtok oznámila, že prijala plán rastu pre Moldavsko v hodnote 1,8 miliardy eur, ktorý sa opiera o nástroj na reformy a rast na obdobie rokov 2025 – 2027. Oznámenie prišlo v deň, keď sa predsedníčka EK Ursula von der Leyenová stretla s prezidentkou Moldavska Maiou Sanduovou v Kišiňove, aby jej vyjadrila podporu pred nadchádzajúcimi prezidentskými voľbami a referendom o EÚ.

12:51

Viceguvernér maďarskej centrálnej banky Barnabás Virág vo štvrtok naznačil pravdepodobnú prestávku v znižovaní úrokových sadzieb po tom, ako sa maďarská mena forint prepadla na najnižšiu úroveň za 18 mesiacov.

12:47

Protimonopolný úrad (PMÚ) SR uložil pokutu podnikateľovi pôsobiacemu v oblasti hostingových a doménových služieb vo výške viac ako 60.000 eur. Dôvodom je, že odmietol poskytnúť kľúčový zdroj informácií v prešetrovaní kartelovej dohody. PMÚ o tom informoval vo štvrtok s tým, že rozhodnutie ešte nie je právoplatné.

12:47

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan navštívi tento týždeň Albánsko a Srbsko. Cieľom jeho návštevy je posilnenie hospodárskych a diplomatických vzťahov s týmito balkánskymi krajinami.

12:26

Britský výrobca spotrebného tovaru Unilever vo štvrtok oznámil, že dokončil predaj svojej ruskej divízie spoločnosti Arnest Group, ruskému výrobcovi parfumov, kozmetiky a výrobkov pre domácnosť, za nezverejnenú sumu.

12:26

IT odborníci slovenských firiem sa zhodli, že riziko kybernetických útokov je vysoké a zrejme naďalej porastie. Dôvodom je nástup umelej inteligencie (AI), ktorá zohráva čoraz častejšie úlohu v takýchto útokoch, ale aj v obrane. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu spoločnosti Mastercard.

12:26

Izraelský útok vo štvrtok zasiahol cestu spájajúcu Sýriu a Libanon, oznámilo Sýrske pozorovacie centrum pre ľudské práva (SOHR). Dodalo, že Izrael sa snaží odrezať zásobovacie trasy libanonskej militantnej skupiny Hizballáh.

12:19

Milan Mazurek: Náš tlak má zmysel! Nad dúhovými fanatikmi vedieme 2:0!

 

 

12:15

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) vo Výbore pre právne veci (JURI) dali zelenú na začatie vypočúvaní v príslušných výboroch pre všetkých 26 kandidátov na eurokomisárov, oznámila vo štvrtok spravodajská služba EP.

12:14

Krajský súd v Hradci Králové vo štvrtok rehabilitoval farára Josefa Toufara za to, že bol v roku 1950 zatknutý a nezákonne stíhaný. Podľa českých médií je zrejme najznámejšou obeťou vtedajších komunistických zločinov proti cirkvi. Zomrel na následky mučenia Štátnej bezpečnosti (ŠtB).

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Islandské poníky moknú a kŕmia sa v počas lejaku v žrebčíne vo Wehrheime pri Frankfurte v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Tibor Danáč

Miroslav Urban

René Pavlík

Peter Lipták

Slavus Sámo Vladimír Prokeš CS

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali