Navarrová prvou semifinalistkou ženskej dvojhry

❚❚

New York 3. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Pamela Smith)

 

Domáca americká tenistka Emma Navarrová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom US Open. Vo štvrťfinále zvíťazila v pozícii turnajovej trinástky nad nasadenou dvadsaťšestkou Španielkou Paulou Badosovou 6:2, 7:5 a dosiahla životný úspech. V dueli o postup do finále nastúpi proti víťazke súboja medzi druhou nasadenou Bieloruskou Arinou Sobolenkovou a Číňankou Čeng Čchin-wen

Emma Navarrová
Na snímke americká tenistka Emma Navarrová

Navarrovej, ktorá v osemfinále vyradila svoju krajanku a obhajkyňu titulu Cori Gauffovú, skvele vyšiel úvod zápasu s Badosovou. V druhom geme prelomila Španielkino podanie a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 3:0. Navarrová ťažila z kvalitného prvého servisu, dokázala súperku pretlačiť aj v dlhších výmenách. V ôsmom geme Badosovú opäť brejkla a prvý set sa stal jej korisťou. V druhom dejstve sa Španielka výrazne zlepšila a po dvoch brejkoch odskočila Navarrovej na 5:1. Američanka však ani za nepriaznivého stavu nezložila zbrane, v ďalších minútach získala šesť gemov za sebou a prvýkrát v kariére postúpila do grandslamového semifinále.

.

“Je to bláznivé, že som v semifinále US Open v rodnom New Yorku. Som spokojná s predvedeným výkonom. V druhom sete som prehrávala už 1:5, no nezabalila som to. Keď som získala druhý gem, povedala som si, že to ešte môžem otočiť a podarilo sa. Chcela by som sa poďakovať môjmu trénerovi Petrovi Ayersovi, s ktorým spolupracujem už osem rokov, toto je naše spoločné dielo. Veľká vďaka patrí aj môjmu otcovi, ktorý vždy veril, že sa na grandslamovej scéne môžem dostať medzi absolútnu špičku,” uviedla Navarrová v prvom pozápasovom interview priamo na kurte.

ženy – dvojhra – štvrťfinále:
Emma Navarrová (USA-13) – Paula Badosová (Šp.-26) 6:2, 7:5

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

16:29

Ulice a domy v niektorých častiach rakúskej metropoly Viedeň zostali po niekoľkých dňoch nepretržitého silného dažďa zaplavené vodou, informuje v nedeľu TASR podľa agentúr DPA a APA.

Chodníky i cyklotrasy boli zaplavené a pod vodou sa ocitli aj terasy reštaurácií na brehu rieky.

16:28

V juhozápadnom Poľsku sa v dôsledku intenzívnych dažďov preliala už druhá priehrada a voda sa voľne valí mestom Stronie Śląskie. V nedeľu to uviedli poľské orgány. Juhozápadná časť Poľska aktuálne patrí k najviac zasiahnutým oblastiam. TASR informuje podľa agentúry DPA a denníka Gazeta Wyborcza.

14:57

Od začiatku povodní v Českej republike evakuovali viac ako 10.500 ľudí. V nedeľu to uviedol generálny riaditeľ českého Hasičského záchranného zboru Vladimír Vlček. V televíznej diskusii Otázky Václava Moravce taktiež ozrejmil, že niekoľko stoviek ľudí už museli zachraňovať. TASR informuje podľa agentúry ČTK a televízie ČT24.

Záplavy v Česku
Na snímke hasiči pomáhajú ľuďom počas evakuácie v zaplavenom kúpeľnom meste Jeseník na severovýchode Českej republiky
14:19

Polícia upozorňuje na aktuálne dopravné obmedzenia v Bratislavskom kraji súvisiace s nedeľnou mimoriadnou situáciou.

“V tejto súvislosti vyzývame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby jazdili opatrne, prípadne, aby nejazdili vôbec, ak to nie je nevyhnutné. O ďalších dopravných obmedzeniach budeme verejnosť včas informovať,” vysvetľuje polícia.

14:11

Štrajk zamestnancov amerického výrobcu lietadiel Boeing “môže chvíľu trvať”. Sú totiž presvedčení, že môžu dosiahnuť väčšie zvýšenie miezd a lepší dôchodok. Povedal to v sobotu (14. 9.) v rozhovore pre National Public Radio (NPR) odborový predák Jon Holden. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

14:09

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu varoval jemenských povstalcov pred odvetou za ich nedeľňajší raketový útok na strednú časť Izraela. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Naprieč centrálnym Izraelom vrátane Tel Avivu sa v reakcii na prichádzajúci útok rozozvučali v nedeľu ráno aj sirény a ľudia sa utekali ukryť.

14:08

Hlava katolíckej cirkvi pápež František počas nedeľňajšej omše vo Vatikáne zopakoval výzvy na zastavenie bojov na Blízkom východe a inde vo svete. Uviedol taktiež, že súcití s rodinami izraelských rukojemníkov, ktorých militanti z hnutia Hamas držia v Pásme Gazy. TASR informuje podľa agentúry ANSA.

14:06

Jordánsky premiér Bišár Chasawna v nedeľu niekoľko dní po parlamentných voľbách podal svoju demisiu. Uviedli to nemenovaní predstavitelia oboznámení so záležitosťou, ktorých vo svojej správe citovala agentúra Reuters.

14:05

Irán plánuje svoju notoricky známu väznicu Evín pretvoriť na budovu, ktorá bude súčasťou neďalekej univerzity, oznámila v sobotu vláda v Teheráne. TASR informuje podľa agentúry DPA.

14:03

Povodne si v Poľsku vyžiadali svoju prvú obeť, potvrdil v nedeľu tamojší premiér Donald Tusk. Aj pri záplavách v rakúskej spolkovej krajine Dolné Rakúsko, ktorú vyhlásili za oblasť katastrofy, prišiel v nedeľu o život počas zásahu jeden z hasičov. TASR informuje podľa agentúr DPA a APA.

10:21

Pri pokuse prekročiť Lamanšský prieliv z Francúzska do Británie v nedeľu ráno zahynulo osem ľudí, keď sa preťažený nafukovací čln s 50 migrantmi na palube prevrátil krátko po nalodení. Pre agentúru AFP to uviedol nemenovaný zdroj z francúzskej polície.

Francúzske námorné úrady v sobotu oznámili, že v priebehu 24 hodín zachránili 200 ľudí na palube štyroch rôznych plavidiel.

10:20

Spolkovú krajinu Dolné Rakúsko, ktorá obklopuje hlavné mesto Viedeň, vyhlásili za oblasť katastrofy v súvislosti s dramatickým vzostupom hladín viacerých riek z dôvodu neutíchajúceho silného dažďa. TASR informuje podľa nedeľňajšej správy agentúry DPA.

Dážď podľa predpovedí v krajine neustane skôr než v pondelok.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke západ slnka nad budovami bankovej štvrte , vpravo budova Európskej centrálnej banky v nemeckom Frankfurte nad Mohanom

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Michal Durila

Marián Tkáč

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali