V akcii bolo všetkých 32 tímov, prvé body Fehérváryho a Nemca

❚❚

New York 23. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Chris Szagola)

Aktualizované 23. októbra 9:39

Slovenskí hokejoví obrancovia Šimon Nemec a Martin Fehérváry si v nočných zápasoch NHL pripísali prvé body v sezóne. Nemec asistoval spoločne s krajanom Tomášom Tatarom na jeden z gólov New Jersey, ktoré podľahlo doma Tampe Bay 5:8. Fehérváryho prihrávka naštartovala hráčov Washingtonu k víťazstvu na ľade Philadelphie 4:1. V nočných zápasoch bolo prvýkrát v sezóne v akcii všetkých 32 tímov NHL, prvého triumfu v sezóne sa po piatich prehrách dočkali hráči Nashvillu, ktorí doma zdolali Boston 4:0

Philadelphia Flyers - Washington Capitals
Hráč Andrew Mangiapane (uprostred) z Washingtonu Capitals sa raduje z víťazstva so spoluhráčmi po zápase zámorskej NHL Philadelphia Flyers – Washington Capitals

Fehérváry získal svoj prvý kanadský bod v sezóne po tom, čo v 4. minúte v snahe oslobodiť svoj tím v oslabení poslal puk popri mantineli. Prevzal ho rozbehnutý útočník Nic Dowd, ktorý unikol obrane “letcov” a blafákom prekonal brankára Samuela Erssona. Fehérváry odohral duel v tretej obrannej dvojici s Dylanom McIlrathom a na ľade strávil celkovo 18:32 min. Do štatistík si pripísal aj tri plusové body, čím sa v sezónnom súčte dostal na nulu v hodnotení +/- bodov. Capitals aj vďaka nemu dosiahli štvrté víťazstvo po sebe, Philadelphia naopak prehrala v piatich dueloch za sebou a s tromi bodmi je na poslednom 16. mieste vo Východnej konferencii. Capitals síce nevyužili ani jednu presilovku, no úvodné dva góly strelil v oslabeniach. Okrem Dowda sa v početnej nevýhode ešte v prvej tretine presadil aj Andrew Mangiapane. “Bolo skvelé vidieť hráčov, ako dávajú všetko, aby ubránili oslabenia a s rovnakou intenzitou išli aj do ofenzívy. Dowd predviedol výborný ťah na bránku, nemal to jednoduché. “Mangeho” gól nám dal veľkú nádej do ďalších minút,” konštatoval tréner hostí Spencer Carbery.

.

Úradujúci víťazi Stanleyho pohára z Floridy nestačili na domácom ľade na Minnesotu, ktorej podľahli 1:5. Pre Wild to bolo tretie víťazstvo za sebou. Tromi asistenciami sa na ňom podieľal obranca Jacob Middleton.

Až 13 gólov videli diváci v New Jersey, ktorého hráči doma podľahli Tampe Bay 5:8. Slovenský obranca Šimon Nemec a útočník Tomáš Tatar asistovali pri góle Tima Meiera, ktorý využitou presilovkou v 46. minúte skorigoval na priebežných 4:6. V tej chvíli sedel na trestnej lavici slovenský obranca “bleskov” Erik Černák za podrazenie. Pre Tatara to bola tretia asistencia v sezóne a celkovo má po deviatich odohratých zápasoch bilanciu 1+3. Zápas odohral vo štvrtej formácii a počas 11:42 minúty si pripísal aj jeden plusový bod. Nemec hral v tretej obrannej dvojici s Danilom Misjulom, ktorý týmto zápasom debutoval v NHL. Slovenský bek odohral 16:28 min a do štatistík si pripísal aj dva mínusové body a dve strely na bránku. “Diablom” nevyšla najmä druhá tretina, ktorú prehrali 1:5. “Bola hrozná. Spravili sme v nej veľa chýb, pustili sme súpera do mnohých brejkov. Ak takýmto hráčom dáte toľko šancí, tak ich využijú. Budeme sa mať v tíme o čom porozprávať,” uviedol Meier.

.

Tampa zvíťazila nad New Jersey vo štvrtom vzájomnom zápase po sebe a zároveň už päťkrát v sérii na ich ľade. Najvýraznejšie sa na tom podieľali 4-bodový útočník Brandon Hagel (3+1), ktorý strelil v druhej tretine čistý hetrik v priebehu šiestich minút a Anthony Cirelli, ten zas asistoval pri štyroch góloch (0+4). Černák hral v druhej obrannej dvojici hostí s Ryanom McDonaghom a na ľade strávil celkovo 19:43 min. Okrem menšieho trestu si pripísal aj jeden mínusový bod.

Cenné víťazstvo si pripísali hráči Buffala, ktorí na domácom ľade zdolali jeden z najlepších tímov Západnej konferencie Dallas 4:2. Prvýkrát v sezóne zvíťazili v dvoch zápasoch po sebe. Tromi asistenciami sa na výsledku podieľal obranca domácich Owen Power. Stars prehrali druhý z uplynulých troch zápasov. Na ľade Sabres prehrali prvýkrát po viac než piatich rokoch.

Útočník Montrealu Juraj Slafkovský prvýkrát v sezóne chýbal v zostave svojho tímu. Vyradilo ho zranenie v hornej časti tela, pre ktoré bude absentovať minimálne týždeň. Canadiens bez svojho tretieho najproduktívnejšieho hráča podľahli najlepšiemu tímu Východnej konferencie New Yorku Rangers vysoko 2:7. Hostia spravili dôležitý krok k víťazstvu už v prvej tretine, keď od 12. minúty viedli 4:0. Tromi kanadskými bodmi sa prezentovali český útočník Filip Chytil (2+1) aj Fín Kaapo Kakko (1+2). Montreal prehral štvrtý zápas po sebe, rovnako dlho trvá víťazná séria “jazdcov.”

Hráči Toronta nenadviazali na utorňajšie víťazstvo nad Tampou Bay 5:2 a na ľade Columbusu prehrali vysoko 2:6. Útočník Justin Danforth sa na víťazstve domácich podieľal svojimi prvými tromi bodmi v sezóne (1+2).

Iba jeden gól videli diváci v UBS Aréne, v ktorej domáci New York Islanders podľahli Detroitu 0:1. Hostia sa prezentovali iba 11 strelami, no napokon im to stačilo na víťazstvo 1:0, keďže ich brankár Alex Lyon zneškodnil všetkých 29 streleckých pokusov “ostrovanov.” Jediný gól duelu strelil v 9. minúte Patrick Kane.

.

Hráči Winnipegu sú naďalej bez prehry a na ľade St. Louis predĺžili víťaznú sériu na šesť zápasov. Na triumfe 3:2 sa tromi asistenciami podieľal útočník Cole Perfetti, jeho spoluhráč Kyle Connor skóroval vo štvrtom zápase po sebe. Blues prehrali prvýkrát po dvoch víťazstvách.

Tretie víťazstvo po sebe dosiahol Vancouver, ktorí triumfoval na ľade Chicaga 6:3. Troma bodmi sa na tom podieľal útočník J. T. Miller (1+2). Canucks zvíťazili nad týmto súperom v ôsmich vzájomných zápasoch po sebe. Zatiaľ naposledy podľahli Blackhawks v novembri 2021 doma 0:1. V Chicagu triumfovali šesťkrát po sebe.

Hokejisti Colorada dosiahli tretie víťazstvo po sebe, keď na ľade Seattlu zvíťazili 3:2. Domácim zastavili víťaznú sériu na čísle tri. Hráči Nashvillu sa v šiestom zápase sezóny dočkali prvého víťazstva. Na domácom ľade zdolali Boston 4:0, pričom hostia prehrali v druhom zápase po sebe. Brankár Juuse Saros mal 33 zákrokov a dosiahol prvé čisté konto v sezóne. “Predátori” predtým podľahli tomuto súperovi v štyroch domácich zápasoch po sebe, z toho v uplynulých troch neskórovali. “Je to veľmi dobrý pocit. Myslím si, že sme dnes hrali oveľa lepšie než v predošlých zápasoch. Ani dnes to nebolo dokonalé, robili sme chyby, ale neprestali sme bojovať,” konštatoval útočník Ryan O’Reilly.

Finalisti uplynulej play off z Edmontonu prehrali na domácom ľade s Carolinou 2:3 pp. Vďaka dvom gólom kapitána Connora McDavida viedli po dvoch tretinách 2:0, no hostia v tretej časti vyrovnali. Víťazný gól strelil sedem sekúnd pred koncom predĺženia Sebastian Aho. Gólom a dvoma asistenciami sa na víťazstve “hurikánov” podieľal český útočník Martin Nečas.

Slovenský obranca Patrik Koch sa v zápase proti Ottawe nedočkal debutu v drese Utahu. “Senátori” zvíťazili vo svojom historicky prvom zápase v Delta centre 4:0, keď všetky góly strelili už v prvej tretine. Po nej vystriedal domáceho brankára Connora Ingrama Čech Karel Vejmelka, ktorý už neinkasoval. Domácim nestačilo na gól ani 31 striel. Brankár hostí Anton Forsberg si so všetkými poradil a dosiahol prvé čisté konto v sezóne. Utah prehral tri z uplynulých štyroch zápasov, Ottawa triumfovala druhýkrát po sebe.

.

Hráči Calgary v zostave so slovenským útočníkom Martinom Pospíšilom zvíťazili nad Pittburghom 4:3 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Hostia v zápase trikrát tesne viedli, no útočník “plameňov” Nazem Kadri gólom v 60. minúte poslal zápas do predĺženia. O víťazovi sa rozhodlo v samostatných nájazdoch. Pospíšil nefiguroval medzi šiestimi hráčmi Flames, ktorí sa predstavili v nájazdoch. Zápas odohral v tretej formácii s krídelníkmi Jonathanom Huberdeauovom a Anthonym Manthom. V prvej aj druhej tretine dostal menšie tresty, pričom “tučniaci” druhú presilovku využili gólom na 1:1. Tréner Calgary Ryan Huska následne posadil Pospíšila a do hry ho poslal až v tretej tretine. Slovenský útočník napokon odohral v zápase 10:22 min a okrem štyroch trestných minút si do štatistík pripísal aj dve strely a dva bodyčeky. Jeho krajan Samuel Honzek druhýkrát po sebe chýbal v zostave Flames pre zranenie v hornej časti tela. Calgary zvíťazilo v piatom zo šiestich zápasoch prebiehajúcej sezóny a s 11 bodmi je na druhom mieste v Západnej konferencii za Winnipegom. O víťazstve Flames rozhodol v samostatných nájazdoch Justin Kirkland. Dvadsaťosemročný útočník odohral prevažnú časť kariéry vo farmárskej AHL, no v prebiehajúcej sezóne sa v Calgary uchytil. Po piatich zápasoch má bilanciu 1+2. “V AHL dával góly a chlapci, ktorí tam s ním hrali, vedia, že to robí automaticky. Ak mám byť úprimný, trochu sa na seba hnevám, že som ho nezavolal skôr. Je skvelé, že sa mu darí aj u nás,” poznamenal tréner Ryan Huska.

Siedmu prehru po sebe zaznamenali hráči San Jose, ktorí podľahli domácemu Anaheimu 1:3. S dvomi bodmi sú na poslednom mieste celej NHL. Ducks triumfovali prvýkrát po dvoch prehrách.

Hráči Vegas Golden Knights suverénnym spôsobom ukončili sériu troch prehier a na domácom ľade zdolali Los Angeles 6:1. Štyrmi bodmi za dva góly a dve asistencie sa blysol český útočník Tomáš Hertl.

 

NHL – sumáre

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)

Góly: 41. Sanheim (York, Mičkov) – 4. Dowd (FEHÉRVÁRY), 16. Mangiapane (McMichael), 42. Carlson (McMichael, Strome), 55. Chychrun (Duhaime, Vrána). Brankári: Ersson – Lindgren, strely na bránku: 18:29

 

Florida Panthers – Minnesota Wild 1:5 (0:2, 1:3, 0:0)

Góly: 32. Bennett (Verhaege, Tkachuk) – 12. Rossi (Kaprizov, Middleton), 13. Johansson (Boldy, Brodin), 23. Boldy (Zuccarello, Eriksson Ek), 34. Zuccarello (Kaprizov, Middleton), 37. Eriksson Ek (Middleton). Brankári: Bobrovskij (41. Knight) – Gustavsson, strely na bránku: 25:22

 

.

New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning 5:8 (1:1, 1:5, 3:2)

Góly: 12. J. Hughes (Bratt, Palát), 21. Meier (J. Hughes), 33. Bastian (Lazar), 46. Meier (TATAR, NEMEC), 53. Noesen (J. Hughes, Hamilton) – 15. Point (Cirelli, Kučerov), 28. Hedman (Moser, Guentzel), 30. Hagel (Cirelli, Perbix), 34. Hagel (Geekie, Cirelli), 36. Hagel (Lilleberg, Cirelli), 38. Hedman (Hagel, Moser), 46. Guentzel (Kučerov), 50. Moser (Paul). Brankári: Allen – Johansson, strely na bránku: 35:37

 

Buffalo Sabres – Dallas Stars 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)

Góly: 33. Krebs (Malenstyn, Power), 34. McLeod (Zucker, Power), 45. Thompson (Power, Tuch), 60. Tuch (Thompson) – 56. Harley (Duchene, Dadonov), 58. Seguin (Bourque, Dadonov). Brankári: Luukkonne – Oettinger, strely na bránku: 25:30

.

 

Montreal Canadiens – New York Rangers 2:7 (1:4, 1:1, 0:2)

Góly: 13. Suzuki (Anderson, Savard), 26. Suzuki (Matheson, Dach) – 1. Zibanejad (Fox, Panarin), 3. Brodzinski (Edström, Schneider), 7. Smith, 12. Chytil (Smith, Kakko), 29. Schneider (Chytil, Kakko), 56. Chytil (Cuylle, Carrick), 57. Kakko (Cuylle, Mancini). Brankári: Montembeault (12. Primeau) – Šesťorkin, strely na bránku: 23:45

 

Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs 6:2 (3:0, 2:1, 1:1)

.

Góly: 6. Van Riemsdyk (Provorov, Labanc), 7. Danforth (Werenski), 13. Olivier (Danforth, Christiansen), 26. Monahan (Marčenko, Werenski), 32. Olivier (Aston-Reese, Danforth), 52. Marčenko (Monahan, Sillinger) – 39. Knies, 54. Robertson (Tavares, Benoit). Brankári: Tarasov – Hildeby, strely na bránku: 38:28

 

New York Islanders – Detroit Red Wings 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Góly: 9. Kane (Tarasenko, Compher). Brankári: Sorokin – Lyon, strely na bránku: 29:11

 

St. Louis Blues – Winnipeg Jets 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)

Góly: 11. Saad (Thomas, Parayko), 46. Saad (Kyrou, Thomas) – 29. Niederreiter (Pionk, Perfetti), 34. Miller (Perfetti, Ehlers), 38. Connor (Samberg, Perfetti). Brankári: Binnington – Hellebuyck, strely na bránku: 29:24

.

 

Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks 3:6 (2:4, 0:0, 1:2)

Góly: 10. Donato (Dickinson, Vlasic), 14. Hall (Murphy), 55. Bertuzzi (Foligno, Jones) – 1. Heinen (Blueger, Sherwood), 7. Miller (Hughes, Garland), 11. Heinen (Hronek, Sherwood), 16. Garland (Pettersson, Miller), 51. Boeser (Miller, Hughes), 51. Suter (Brännström, Aman). Brankári: Mrázek – Lankinen, strely na bránku: 34:40

 

Seattle Kraken – Colorado Avalanche 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Góly: 12. McCann, 60. Evans (Tolvanen, Burakovsky) – 19. Kiviranta (Malinski), 35. Kiviranta (Makar, Ivan), 40. MacKinnon (Makar, Mittlestadt). Brankári: Grubauer – Annunen, strely na bránku: 27:28

 

.

Nashville Predators – Boston Bruins 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 18. O´Reilly (Josi, Forsberg), 37. Novak (Evangelista, Skjei), 53. Nyqvist (O´Reilly, Josi), 54. Evangelista. Brankári: Saros – Swayman, strely na bránku: 42:33

 

Edmonton Oilers – Carolina Hurricanes 2:3 pp (1:0, 1:0, 0:2 – 0:1)

Góly: 4. McDavid (Nugent-Hopkins), 23. McDavid (Draisaitl, Bouchard) – 41. Gostisbehere (Nečas, Aho), 54. Nečas (Robinson, Kotkaniemi), 65. Aho (Nečas, Gostisbehere). Brankári: Skinner – Andersen, strely na bránku: 34:33

 

Utah – Ottawa Senators 0:4 (0:4, 0:0, 0:0)

.

Góly: 12. Batherson (Norris, Jensen), 14. Giroux (Jensen), 19. Greig, 20. Tkachuk (Chabot, Stützle). Brankári: Ingram (21. Vejmelka) – Forsberg

 

Calgary Flames – Pittsburgh Penguins 4:3 pp a sn (1:0, 0:1, 2:2 – 0:0, 1:0)

Góly: 12. Andersson (Kirkland, Lomberg), 48. Weegar (Miromanov), 60. Kadri (Coleman, Andersson) – 27. Rust (Crosby, Karlsson), 43. Rakell (Hayes, Grzelcyk), 54. Acciari (Glass, Letang). Brankári: Wolf – Nedeljkovic, strely na bránku: 25:38

 

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Góly: 27. Terry (LaCombe, Gauthier), 46. Carlsson (Gauthier, McTavish), 59. Killorn – 45. Granlund (Eklund, Thompson). Brankári: Dostál – Blackwood, strely na bránku: 41:28

.

 

Vegas – Los Angeles 4:1 v 3. tretine

 

Slováci v akcii:

Martin Fehérváry (Washington) 18:32 0 1 1 3 0 0

Tomáš Tatar (New Jersey) 11:42 0 1 1 1 0 0

Šimon Nemec (New Jersey) 16:28 0 1 1 -2 2 0

Erik Černák (Tampa Bay) 19:43 0 0 0 -1 0 2

.

Martin Pospíšil (Calgary) 10:22 0 0 0 0 0 4

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:59

Počet mladých ľudí, ktorí si sporia na dôchodok a využívajú pritom aj celoeurópsky osobný dôchodkový produkt (PEPP), známy ako európsky dôchodok, postupne narastá. Zastúpené sú v ňom rôzne vekové skupiny, pričom priemerný vek je 39 rokov. Poukázal na to generálny riaditeľ spoločnosti Finax Juraj Hrbatý.

10:59

Septembrové povodne v Česku majú ďalšiu potvrdenú obeť. Je ňou 27-ročná žena, ktorej telo sa našlo v prihraničnej obci na poľskej strane. V stredu to na sociálnej sieti X uviedla česká polícia. Ide o druhú obeť v Olomouckom kraji a celkom šiestu potvrdenú obeť povodní.

10:43

Za posledných 24 mesiacov klesla efektivita exekútorov až o takmer 40 %, pričom tempo znižovania efektivity výberu pohľadávok sa z roka na rok zvyšuje. Zatiaľ čo v roku 2023 išlo o -18 %, rok 2024 priniesol ďalšie zníženie ich efektivity na -23 %. Tento stav sa následne podpisuje aj pod úspešnosť vymáhania, ktorá bola vlani len na úrovni 4,3 % zo všetkých pohľadávok. Vyplýva to z analýzy Asociácie slovenských inkasných spoločností (ASINS), ktorá preskúmala viac ako 225.000 exekučných konaní začatých po roku 2017.

10:42

Agentúra pre riadenie dlhu a likvidity (ARDAL) uzavrela dohodu s piatimi bankami pôsobiacimi na Slovensku, ktoré budú distribútormi pripravovaných štátnych dlhopisov určených pre občanov. Na ich predaji sa podľa dohody budú podieľať Československá obchodná banka, Slovenská sporiteľňa, Tatra banka, UniCredit Bank a Všeobecná úverová banka. Informovali o tom v stredu mediálni zástupcovia ARDAL.

10:38

Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) uznal v stredu Mariána Magáta za vinného z extrémizmu. Trest si má vypočuť vo štvrtok (24. 10.).

Marián Magát
Na snímke obžalovaný Marián M. počas pojednávania na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 23. októbra 2024
10:34

Prezidentské voľby v Bielorusku, kde je už tri desaťročia pri moci autoritársky vodca Alexandr Lukašenko, sa budú konať 26. januára 2025. Oznámila to v stredu štátna volebná komisia.

Alexandr Lukašenko
Na archívvnej snímke z 16. augusta 2020 bieloruský prezident Alexandr Lukašenko
10:32

Záujem firiem o využívanie agentúrnych zamestnancov na kancelárske aj manažérske pozície sa postupne zvyšuje. Výhodou je flexibilita, ktorá umožňuje firmám pružne reagovať na interné zmeny či optimalizovať mzdové náklady, a to bez nutnosti vytvoriť stále pracovné miesta. Agentúrne zamestnávanie tak už dávnejšie nie je len záležitosťou výrobného sektora, upozornila v stredu personálna agentúra Grafton Slovakia.

10:32

Spoločnosť Salesianer Miettex, ktorá sa zaoberá praním a prenájmom textílií, získala prestížne ocenenie Superbrands Business Award 2024. Zaradila sa tak do elitného klubu prémiových značiek, ktoré charakterizuje nielen vysoká kvalita a vynikajúce renomé, ale aj silný príbeh. Ocenenie je odrazom špeciálneho postavenia a uznania vynikajúcej pozície značky na lokálnom trhu. Do Superbrands nie je možné sa prihlásiť, nominácie sú výsledkom výberu odbornej komisie.

10:19

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa predĺžila pozastavenie letov do iránskej metropoly Teherán a libanonského hlavného mesta Bejrút až do začiatku budúceho roka. K opatreniu pristúpila v súvislosti s obavami z rozšírenia konfliktu na Blízkom východe.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke malý chlapec kope gól do bránky na pláži pri pobreží Baltského mora v meste Travemünde na východe Nemecka

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

Dušan Hirjak

Marek Brna

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali