Najvyšší súd zamietol sťažnosť bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského

❚❚

Bratislava 25. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot)

 

Najvyšší súd (NS) SR zamietol na stredajšom neverejnom zasadnutí sťažnosť bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského proti uzneseniu sudcu banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) o prijatí obžaloby. Senát NS sa stotožnil s uznesením ŠTS. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa NS Alexandra Važanová

Vladimír Pčolinský
Na snímke Vladimír Pčolinský

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 27. októbra 2023 obžalobu na Vladimíra P. pre zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

.

Pôvodné obvinenie Vladimíra P. zrušila Generálna prokuratúra SR, neskôr odmietli podanú obžalobu súdy pre závažné procesné pochybenia. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že mal prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára, ktorému súd schválil dohodu o vine a treste.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:10

Pavel Durov uviedol, že zarába jeden dirham ročne. Povedal to počas výsluchu v Paríži, uvádza Le Monde.

Jeden dirham SAE je 0,27 USD.

„Hoci sám sebe neplatí takmer nič, generálny riaditeľ spoločnosti Telegram je multimiliardár. Okrem 300 miliónov eur, ktoré získal v roku 2014 z predaja akcií ruskej sociálnej siete VKontakte, Durov vlastní celý akciový kapitál Telegramu, ktorý niekoľko investičných fondov ocenilo na takmer 30 miliárd dolárov,“ uviedol denník.

Pavel Durov
Na snímke spoluzakladateľ platformy Telegram Pavel Durov
19:55

Cesta druhej triedy medzi obcami Medveďov a Sap v okrese Dunajská Streda ja opäť prejazdná. Zatiaľ v tomto úseku platí obmedzená rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu. Trnavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Cesta bola v predchádzajúcich dňoch uzavretá z dôvodu nepriaznivej poveternostnej situácie. Nachádzala sa na nej voda.

19:52

Otázky rusko-maďarskej spolupráce, svetová bezpečnostná situácia a možnosti urovnania konfliktu na Ukrajine budú hlavnými témami stredajšieho rokovania maďarského ministra zahraničných vecí Pétera Szijjártóa so šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom.

19:50

Končiaci český minister pre miestny rozvoj a vicepremiér pre digitalizáciu Ivan Bartoš, ktorého v utorok premiér Petr Fiala odvolal z funkcie, uviedol, že napriek porušeniu koaličnej zmluvy zo strany premiéra a odchodu Pirátov chce, aby súčasná vláda pokračovala. Nechcel by, aby boli predčasné voľby, po ktorých by sa vrátil Andrej Babiš. Povedal to v stredu po stretnutí s predsedom hnutia STAN Vítom Rakušanom.

19:45

Náčelník generálneho štábu izraelskej armády Herci Halevi v stredu vojakom povedal, aby boli pripravení na pozemnú ofenzívu v Libanone. Spravil tak v čase, keď izraelské sily podnikajú útoky na ciele po celom Libanone.

18:58

Vízia maďarského premiéra Viktora Orbána o hospodárskej neutralite Maďarska je nezmyslom. On sám a ani nikto v jeho vláde zrejme nemá žiadny plán na riešenie existujúcich ekonomických problémov krajiny. V rozhovore pre denník Népszava to v stredu uviedol riaditeľ inštitútu GKI Gazdaságkutató László Molnár.

18:56

Je potrebná rozsiahla reforma Bezpečnostnej rady Organizácie Spojených národov (BR OSN), vyhlásil v stredu v prejave vo Valnom zhromaždení OSN v New Yorku český prezident Petr Pavel. Mala by sa podľa neho stať efektívnejšou, inkluzívnejšou a zodpovednejšou, aby viac odrážala realitu súčasného sveta a posilnila hlas menej reprezentovaných regiónov.

18:39

Americký prezident Biden pripustil možnosť rozsiahlej vojny na Blízkom východe.

Vyjadril sa tak v rozhovore pre televíznu spoločnosť ABC.

18:20

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu vo Valnom zhromaždení OSN v New Yorku vyhlásil, že jeho krajina nikdy neprijme dohodu o prímerí s Ruskom, ktorú jej nanútia zvonka. Spochybnil tiež motiváciu Číny a Brazílie, pokiaľ ide o naliehanie na rozhovory s Moskvou.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vystavené bábky počas novinárskeho dňa pri príležitosti otvorenia zrekonštruovaného Bratislavského bábkového divadla v Bratislave 24. septembra 2024

Autor: TASR - Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

René Pavlík

Andrej Sablič

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali