Najsilnejší muži Slovenska, Česka a Poľska si zmerajú sily na Terase

❚❚

Košice 9. septembra 2020 (HSP/Foto:MČ Košice-Západ)

 

Košice si po doterajších súťažiach v štýle „Strongman“ získali titul najúspešnejších pretekov silákov v Európe, nielen svojou náročnosťou, profesionalitou, ale hlavne veľkým diváckym záujmom. Aj tento rok v Košiciach vystúpia najsilnejší pretekári nominovaní zo Slovenska, Poľska a Česka

strongman
Najsilnejší muži Slovenska, Česka a Poľska si zmerajú sily na Terase

Toto jedinečné podujatie s nadľudskými výkonmi silákov aj tento rok prináša do Košíc tím spolupracovníkov – organizátorka športových akcií a vrcholová fitness trénerka Janka Kordiaková spolu s najväčšou mestskou časťou Košice–Západ a mestom Košice. Preteky prebehnú pod gesciou profesionálnej siláckej organizácie najstaršieho slovenského (dnes už bývalého) strongmana Braňa Goliera – StrongMan Bánovce nad Bebravou. Ten v súčasnosti pôsobí v štruktúrach medzinárodných siláckych organizácií a aktívne vykonáva európskeho rozhodcu v súťažných disciplínach strongmanov. Tak tomu bude aj v Košiciach.

.

 

Pútať bude najmä disciplína vo fontáne

Súťaž silákov sa v Košiciach predstaví už po 10. krát. Popri nadľudských výkonoch silákov však priestor dostanú aj amatérski nadšenci a tiež deti, ktoré organizátori zapoja do rôznych zábavných súťaží o špeciálne ceny. Detských silákov budú oceňovať samotní herkulovia. Organizátori dajú ako zvyčajne príležitosť aj jednotlivcom z verejnosti, ktorí si budú môcť vyskúšať absolvovať niektorú z disciplín na vlastnej koži. Stačí len prísť a zapojiť sa. Na čo sa teda diváci môžu tešiť? Súťaž bude rozdelená do 2 hlavných kategórií – profesionáli a amatéri. Svalovcov čaká dokopy 12 silových a vytrvalostných disciplín (po 6 disciplín v každej kategórii) ako napr. tlačenie 4-tonového auta, prenášanie 150 kg kufrov, prenášanie 350 kg super-yoke, mŕtvy ťah s automobilom, prehadzovanie kamenných gúľ, či prehadzovanie 400kg pneumatiky. Nebude chýbať ani špeciálna disciplína, ktorou sú práve košická Terasa a námestie pred OC Galéria známe – preteky vo fontáne, v ktorej budú na čas prenášať ťažké bremená cez vodnú hladinu.

.
strongman
Prenášanie bremien vo fontáne

 

Poľský a slovenský šampión sú favoritmi

Slovenskú republiku budú reprezentovať dvaja najsilnejší muži, Igor Petrík a Peter Rekenei. Práve Petrík je 5-násobným držiteľom majstrovského titulu – najsilnejšieho Slováka, víťaz Európskeho pohára silných mužov či premožiteľ dlhodobo neprekonaného maďarského rekordu v mŕtvom ťahu jednou rukou. Farby Českej republiky budú hájiť Jiří Žaloudek a Zdeňek Vávra. Žaloudek je najdlhšie profesionálne pôsobiaci český strongman, držiteľ množstva medzinárodných trofejí. Zaujímavosťou je aj to, že sa živí ako kaskadér, hral vo filmoch Kajínek či v komédiách Zdeňka Trošku a robil osobného bodyguarda Karlovi Gottovi. Poľsko budú zastupovať Josef Tomaszewski a Maciej Krzykala. Prvý menovaný je držiteľom titulu Majster strednej Európy (2010), bratislavský víťaz Euro Strongman League (2014) a niekoľkonásobný víťaz poľského Strongman Cupu, víťaz poľskej Strongman League. Viacnásobný medailista z Európy a svetových pohárov.

strongman
Najsilnejší muži Slovenska, Česka a Poľska si zmerajú sily na Terase
Popri profíkoch aj amatéri

Po prvýkrát sa v Košiciach spája súťaž profesionálnych silákov a účasť amatérskych nadšencov tohto dynamicky sa rozvíjajúceho športu. Popri 6 medzinárodne titulovaných strongmanoch sa predstaví aj šestica košických amatérskych športovcov, ktorí sa pobijú o zlatú madailu s titulom Košický Strongman – amatér 2020.

 

Miesto konania súťaže Košický Strongman 2020 – Slovensko – Poľsko – Česko:

Košice-Západ, sobota 12. september – námestie pred OC Galéria

.

 

Aký bude časový harmonogram súťaže?

14.00 – Otvorenie

Krátky umelecký program a slávnostný nástup pretekárov, hymny jednotlivých krajín

14.00 – 18.00

Disciplíny STRONGMANOV

.

Disciplíny Amatérov

Detské súťaže v prestávkach medzi disciplínami

Divácke súťaže v prestávkach medzi disciplínami

Exhibičné ukážky bojových športov

18:00 – Oceňovanie – slávnostné vyhlásenie výsledkov a dekorovanie víťaza

Redakciu informoval Dominik Béreš z MČ Košice-Západ.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

07:11

Vyšetrovanie Tajnej služby Spojených štátov (USSS), zodpovednej za bezpečnosť a ochranu súčasných i bývalých amerických prezidentov, odhalilo komunikačné pochybenia a nedostatočnú obozretnosť pred júlovým atentátom na Donalda Trumpa.

07:11

Civilné žaloby podalo najmenej 37 žien z celého sveta na luxusný londýnsky obchodný dom Harrods a parížsky luxusný hotel Ritz. Týkajú sa sexuálneho zneužívania, ktorého sa údajne dopustil ich bývalý majiteľ, egyptský podnikateľ Mohamed Al-Fayed, ktorý zomrel vlani v auguste vo veku 94 rokov. Oznámil to v piatok v Londýne štvorčlenný tím právnikov, informuje agentúra AFP.

07:08

Ukrajinská Rada národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) zakázala úradníkom, vojenskému personálu, zamestnancom bezpečnostného a obranného sektora a prevádzkovateľom kritickej infraštruktúry používať na svojich mobilných telefónoch komunikačnú aplikáciu Telegram. Toto rozhodnutie prijali s cieľom minimalizovať bezpečnostné hrozby, informovala RNBO vo vyhlásení citovanom stanicou Rádio Sloboda (RFE/RL).

Telegram logo
Na archívnej snímke zo 17. októbra 2022 aplikácia Telegramu na notebooku v Mníchove
07:07

Nemecký súd odsúdil dve klimatické aktivistky vo veku 69 a 74 rokov na niekoľko mesiacov väzenia za sabotáž alebo pokus o sabotáž ropovodu vo východnom Nemecku. Vyplýva to z piatkového oznámenia súdu v Neubrandenburgu.

06:40

Izraelský minister obrany Joav Galant v piatok vyhlásil, že izraelská armáda bude pokračovať vo svojich operáciách, kým nedosiahne stanovený cieľ, ktorým je návrat obyvateľov zo severu Izraela do svojich domovov.

06:40

Volebný výbor v americkom štáte Georgia ovládaný republikánmi v piatok odhlasoval, že v štáte počas novembrových prezidentských voľbách prebehne ručné sčítanie hlasovacích lístkov, píše TASR. Podľa agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na skupiny pre ochranu občianskych práv, by ručné sčítanie mohlo viesť k oneskoreniam, chybám či problémom s falšovaním volieb.

USA voľby Georgia sčítanie hlasy
Na snímke členovia volebného výboru v americkom štáte Georgia diskutujú o návrhoch na zmeny volebných pravidiel 20. septembra 2024 v Atlante
06:36

Desaťtisíce ľudí v piatok vyšli do ulíc v Nemecku a požadovali dôraznejšie opatrenia na ochranu klímy. Na demonštrácie organizované hnutím Piatky za budúcnosť (Fridays for Future) však podľa agentúry AFP prišlo oveľa menej ľudí než v uplynulých rokoch.

Klimatický štrajk hnutia Piatky pre budúcnosť
Ľudia protestujú v rámci globálneho klimatického štrajku hnutia Piatky pre budúcnosť 20. septembra 2024 v Hamburgu
06:35

Najvyšší súd USA v piatok odmietol zastaviť vykonanie rozhodnutia najvyššieho súdu štátu Nevada, ktorý Strane zelených neumožnil účasť v prezidentských voľbách.

06:34

Kosovský premiér Albin Kurti v piatok obvinil predstaviteľov Západu z “appeasementu”, teda ústupkov voči Srbsku, pri ktorom sa podľa jeho slov opierajú o prehnané obavy, že by sa Belehrad zblížil s Moskvou.

Včera 19:44

Bývalá dánska panovníčka Margaréta II., ktorá v januári abdikovala, si začiatkom týždňa pri páde poranila krk a zlomila ruku, pričom ju nakrátko hospitalizovali. Oznámil to v piatok kráľovský palác, informuje agentúra AFP.

Včera 19:35

Na pohreb bývalého talianskeho futbalového reprezentanta Salvatoreho “Tota” Schillaciho prišli tisíce fanúšikov. Niekdajší útočník zomrel v stredu vo veku 59 rokov po boji s rakovinou hrubého čreva.

Salvatore "Toto" Schillaci
Rakva s pozostatkami bývalého talianskeho futbalistu Salvatoreho Schillaciho je vystavená v katedrále počas pohrebného obradu v Palerme v piatok 20. septemra 2024
Včera 19:33

Ministri srbskej vlády v piatok odsúhlasili plán na opätovné zavedenie povinnej vojenskej služby, ktorú v krajine zrušili pred 14 rokmi. Podľa agentúry Reuters, citovanej TASR, o tom v piatok informoval srbský prezident Aleksandar Vučič, ktorý tento súhlas privítal ako dôležitý krok k zlepšeniu pripravenosti krajiny na obranu.

Včera 19:25

Vedúci ekonomický index v USA pokračoval v auguste v poklese, tempo poklesu sa však v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom zmiernilo. Navyše, pokles bol miernejší aj v porovnaní s očakávaniami ekonómov.

Včera 19:25

Mestský úrad v Klagenfurte, metropole rakúskej spolkovej krajiny Korutánsko, v piatok oznámil, že pitná voda bola na niektorých miestach kontaminovaná enterokokmi. Zdravotný úrad preto preventívne odporúča piť v celom meste len prevarenú vodu.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali