Naď vtipkuje o útoku na Kerčský most, ľudia si klepú na čelo: Toto je minister obrany?

❚❚

Bratislava 10. októbra 2022 (HSP/Foto: Facebook)

 

Po výbuchu na Kerčskom moste reagoval na sociálnej sieti minister obrany Jaro Naď, spôsobom hodným skôr hráča počítačovej hry World of tanks než ministra obrany. A to v čase, keď majú ľudia obavy z eskalácie, v čase, keď už sa otvorene hovorí o možnom použití jadrových zbraní. Na svojom profile zverejnil krátke video horiaceho vlaku a k nemu text: “Keď si praješ na 70. narodeniny tortu a kuchár to preženie so sviečkami. Enjoy, Mr. Putler!” Zakončil to smajlíkom

Jaroslav Naď
Na snímke Jaroslav Naď

A ten spôsob nahneval aj Annu Belousovovú: “Pán minister, toto je vojna, nie počítačová hra a vy ste minister obrany a nie pubertiak pred počítačom.

.

Upozornila na to, že podobnými prejavmi politici nielen ukazujú svoju hlúposť, nezrelosť a nedostatok mentálnej výbavy na zastávanie významných postov v štáte. Podobné pubertálne reakcie sa stávajú trendom, a poukázala na nedávny tweet prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorým sa pridala k českej švejkovčine o pripojení Kaliningradu k Česku. Čo je však horšie, takto robia hanbu Slovensku. A čo je úplne najhoršie, udávajú trend hlavne tzv. slušnoľuďom, ktorí ich ako svoje idoly radi napodobňujú. Vytriezvenie z týchto srandičiek bude kruté, “pretože vojna môže byť sranda len vtedy, keď je ďaleko,” píše Belousovová, “sranda to prestane byť, keď ti zaklope na dvere, keď sa ťa doslova dotkne…”

Juraja Draxlera svojím príspevkom Jaro Naď tiež šokoval, nazval ho nechutným a infantilným. “Bohužiaľ, J. Naď nie je sám. Takých ľudí je dosť,” píše Draxler. “Tešia sa z hocičoho, čo je protiruské. Pretože, znovu podčiarkujem, pre nich je to príjemná, povolená forma rasizmu.” Podporovať čistý terorizmus je veľmi nebezpečná vec. Hnev spoločnosti zatiaľ len narastá.

.

Draxler prirovnal dnešnú politickú špičku k normalizátorom, ale kto trochu pozná históriu, vidí v dnešnej situácii aj paralelu s Nemeckom v tridsiatych rokoch minulého storočia, keď sily zodpovedné za budúcnosť Nemecka cielene a programovo vyvolávali v národe nenávisť k Židom. Dnes je cielene a programovo vyvolávaná nenávisť k Rusom.

Na Naďove príspevky reagujú kriticky aj “bežní ľudia” Za všetky: “Pán Naď vy nie ste entertainer, ste člen vlády SR… sledujú vás matky mladých chlapcov, muži, ženy, otcovia, dedovia, čo pamätajú vojnu. Tu sa rúcajú hodnoty, svet sa polarizuje, stoji pred 3. svetovou vojnou, ako sa môžete takto vyjadrovať? Toto nie celkom vhodný status predstaviteľa ozbrojených síl. Odpustite mi, že vás súdim, ale voči nám, ktorých máte chrániť, je vaša úloha inde. Máte tam snáď nejakých poradcov na protokol, poraďte sa prosím.” Našli sa aj oveľa ostrejšie komentáre, nie sú však vhodné na zverejnenie. Veľká časť ľudí žiada iniciatívu k rokovaniu, iniciatívu smerujúcu k mieru.

Nad reakciou Naďa sa zamyslel aj Karol Lovaš, kňaz a spisovateľ: “Politici patria v našom priestore medzi najnedôveryhodnejších predstaviteľov spoločnosti aj preto, že ich reprezentujú ľudia ako Černochová (Česká ministerka obrany, ktorá si obliekla tričko s nápisom Fuck you Putin – pozn. redakcie.) a Naď. Premýšľam, čo si asi o nás myslí britská premiérka, nemecký a rakúsky kancelár? Ako sa na nás díva civilizovaný svet? Pokiaľ chceli dotyční ukázať, že k nemu patríme, podaril sa im pravý opak.”

Je to zvláštna doba, keď teroristické útoky na Nordstream a Kerčský most u štátnych predstaviteľov vyvolajú vlnu radosti a takmer nadšenia, a odsúdia ich tí, ktorých práve oni označujú za fašistov. “Sú to akty, ktoré preklápajú regionálny konflikt na totálnu vojnu, ktorá je už len milimeter od posledného štádia – vojenských útokov na civilistov a civilnú infraštruktúru. Ako to bolo počas 2. svetovej vojny, keď sa vojna armád zvrhla na Totaler Krieg,” napísal Milan Uhrík.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

16:09

Za necelý rok sú v novom operačnom Programe Slovensko vyhlásené výzvy v hodnote 6,5 miliardy eur, čo je viac ako polovica alokácie. Informovalo o tom v stredu Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, ktoré preto spúšťa mediálnu kampaň.

16:05

Grécko bude naliehať na Európsku úniu, aby zraneným libanonským občanom poskytla zdravotnú starostlivosť. V stredu na stretnutí v New Yorku to libanonskému ministrovi zahraničných vecí Abdalláhovi Búhabíbovi povedal šéf gréckej diplomacie Jorgos Gerapetritris.

15:46

Izrael povolal na severnú hranicu s Libanonom dve záložné brigády na podporu svojich operácií, oznámila v stredu izraelská armáda. Došlo k tomu po niekoľkých dňoch zintenzívňujúcich sa leteckých útokov, v rámci ktorých zasiahol Izrael ciele Iránom podporovaného hnutia Hizballáh v rôznych oblastiach Libanonu.

15:28

Centrá zdieľaných služieb vzniknú vo vybraných 22 obciach z najmenej rozvinutých regiónov. Peniaze na ich zriadenie poskytne Ministerstvo vnútra (MV) SR z plánu obnovy a prostriedky na personálne kapacity zabezpečí Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR vďaka eurofondovej výzve. Rezort o tom informoval v stredu.

15:18

Od 1. januára 2025 prechádzajú Žilinčania bývajúci v rodinných domoch na nový systém odpadového hospodárstva. Žilinská radnica zavádza množstvový zber komunálneho odpadu, ktorý zvýhodní obyvateľov produkujúcich menšie množstvo nevytriedených smetí.

15:07

Prokuratúra v Lipsku nariadila v rámci vyšetrovania počítačovej kriminality prehliadky viacerých nehnuteľností v Nemecku a Taliansku. Prokuratúra a polícia v stredu oznámili, že počas utorňajších prehliadok bola zaistená hotovosť, cenné šperky, diamanty a ďalšie predmety vrátane mobilných telefónov, počítačov a dátových nosičov za niekoľko miliónov eur.

15:06

Nemecký Spolkový súdny dvor v stredu rozhodol, že popieranie holokaustu vo faxe zaslanom miestnemu daňovému úradu nie je podľa nemeckého práva trestným činom podnecovania k nenávisti.

14:47

Európska komisia (EK) v stredu oznámila, že viac ako sto spoločností sa stalo prvými signatármi dohody EÚ o umelej inteligencii a dobrovoľne prijali záväzky tejto dohody.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vystavené bábky počas novinárskeho dňa pri príležitosti otvorenia zrekonštruovaného Bratislavského bábkového divadla v Bratislave 24. septembra 2024

Autor: TASR - Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

René Pavlík

Andrej Sablič

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali