Blaha vyzýva Naďa: „Nechce sa mi veriť, že by ste boli až taký zbabelý. Buďte chlap!“

Blaha vyzýva Naďa: „Nechce sa mi veriť, že by ste boli až taký zbabelý. Buďte chlap!“

Bratislava 21. februára 2023 (HSP/Foto: TASR – Jakub Kotian)

 

Slovenský rozhlas v sobotu 25. 2. 2023 organizuje diskusiu medzi ministrom obrany Jaroslavom Naďom a zástupcom opozičného Smeru-SD, za ktorého si strana nominovala Ľuboša Blahu. Minister však svoju účasť diskusie ohľadom zástupnej vojny, ktorú voči Ruskej federácii vedú na ukrajinskom území Spojené štáty americké, dopredu vylúčil. Informuje o tom Blaha na sociálnej sieti

Jaroslav Naď Ľuboš Blaha
Na snímke poslanec NR SR Ľuboš Blaha a dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď

„Z dramaturgie sme obratom dostali bizarnú odpoveď – vraj ste dopredu vylúčili účasť v relácii s Ľubošom Blahom,“ avizuje Blaha v statuse prostredníctvom oficiálnej stránky strany Smer-SD.

Reklama

„Nechce sa mi veriť, že by ste boli až taký zbabelý, veď máte na starosti národnú bezpečnosť a dokonca sa pýšite modrou krvou. Človek by z Vašej sebachvály nadobudol dojem, že ste udajný rytier a Vy neviete zobrať ani dosť odvahy na argumentačný súboj s predstaviteľom ľavicovej opozície. Nie je Vám to trápne?“ Pokračuje Blaha.

Ďalej píše o tom, ako v reláciách bez oponentúry Naď šíri urážky a klamstvá proti jeho osobe, takže by to asi pôsobilo mimoriadne ustráchane, ak by nebol ochotný ísť do vecnej a hodnotovej konfrontácie s politikom, na ktorého tak cholericky minister útočí.

Reklama

„Preto Vás verejne vyzývam – nebuďte ako malý zbabelý chlapec, ktorý sa bojí silnejšieho a vzdelanejšieho protivníka. Buďte chlap a poďte so mnou diskutovať,“ vyhlásil Blaha.

Poslanec upozorňuje, že aj napriek tomu, že bol Naď opakovane usvedčený zo šírenia hoaxov, ako napríklad pri posielaní systému S-300, nemá Blaha problém s ním diskutovať, pretože verí, že jedine v otvorenej a slobodnej diskusii môže verejnosť získať pluralitné a vyvážené informácie. „Som preto ochotný ísť do debaty aj s extrémistom, ako ste Vy,” odkazuje.

Blaha skonštatoval, že ak Naď odmietne jeho výzvu, iba tým potvrdí, že v ich interpretácii konfliktu na Ukrajine majú pravdu a že si svoje rusofóbne a provojnové postoje nevie obhájiť. „Budete na smiech celému Slovensku, ešte viac ako doteraz. Pre Vaše vlastné dobro, pán Naď, Vám ponúkam zachovať si posledné zvyšky sebaúcty a prijať moju úprimnú výzvu,“ zdôrazňuje na záver.

Nedávno sme na našom webe písali o poslednom vydaní relácie televízie Ta3 V politike. Tá sa stala objektom kritiky po tom, ako sa v nej stretli ľudia, ktorí v podstate zdieľali ten istý názor. „Po dnešku by mala prísť o licenciu – najväčšia hanba slovenskej žurnalistiky!” Ak Rada pre mediálne služby Ta3 nevezme licenciu, Blaha vyzýva ľudí, aby relácie s Dírerom a Iljevom bojkotovali. Blaha nevyčíta Ta3 len pozvaných hostí, ale aj to, že neprizvali Smer, ktorý bol počas celej relácie terčom kritiky.

Robert Fico sa tejto téme prednedávnom venoval vo videu na sociálnej sieti. Strana Smer-SD ako silná parlamentná opozícia nebola minulý týždeň pozvaná ani do jednej diskusnej relácie. Pritom boli navrhovateľmi hlavných tém. „No musíme si zvyknúť, lebo máme iný názor na vojnu na Ukrajine a chceme mier. A to je na Slovensku zakázané. Pokiaľ nebude Smer hovoriť ako si želá americká propaganda, treba mu zatvoriť hubu,“ skonštatoval Fico vo videu.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:36

14:38

Čínsky premiér Li Čchiang zagratuloval novému predsedovi britskej vlády Keirovi Starmerovi k úspechu vo voľbách. Ide o prvého vysokopostaveného predstaviteľa Číny, ktorý tak od štvrtkových volieb v Británii verejne urobil.

14:37

Šesť ľudí utrpelo zranenia v prvý deň tohtoročného tradičného behu s býkmi v španielskej Pamplone, uviedli miestni zdravotníci.

14:35

Na druhom kole francúzskych parlamentných volieb sa do nedeľňajšieho poludnia zúčastnilo približne 26,63 percenta voličov, čo je viac ako v prvom kole a najviac od roku 1981. Vysoký záujem o hlasovanie potvrdili predstavitelia tamojšieho ministerstva vnútra.

12:46
Hoci sa očakáva, že vedúci predstavitelia NATO na samite vo Washingtone ubezpečia Ukrajinu o svojej trvalej podpore, je nepravdepodobné, že by objasnili možnosť budúceho členstva Ukrajiny v aliancii, napísal Euractiv.
12:33

Pápež František upozornil na nepriaznivý stav demokracie vo svete a varoval pred populistami počas krátkej návštevy Terstu na severovýchode Talianska.

12:05

V českej obci Bobnice v Stredočeskom kraji zahynul muž, na ktorého počas silných búrok spadol konár zo stromu. Padajúci strom v dôsledku nepriaznivého počasia zranil aj dvoch ľudí v Prahe. 

12:04

 V Izraeli sa začali protesty s cieľom vyvinúť tlak na vládu, aby dosiahla dohodu o prepustení rukojemníkov s palestínskym militantným hnutím Hamas. Demonštranti po celom Izraeli blokujú cesty a protestujú aj pred domami predstaviteľov vlády.

12:03

Námorná misia Európskej únie Aspides oznámila, že v Adenskom zálive zničila dve bezpilotné lietadlá. Úlohou operácie Únie je chrániť lode prechádzajúce cez Červené more.

12:00

 V Rusku sa počas soboty utopilo najmenej 49 ľudí vrátane siedmich detí. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dievčatá maľujú slona v predvečer osláv festivalu Rath Yatra v indickom Ahmadabáde

Autor: TASR/AP-Ajit Solanki

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Sablič

Jozef Bugár

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali