Na viacerých miestach vyhlásili tretí povodňový stupeň. V obci Sobotište pomáhala armáda

❚❚

Čadca 15. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR – Daniel Stehlík, Erika Ďurčová, Ondrej Hercegh, Jaroslav Novák)

Aktualizované 15. septembra 19:30

Všetky dostupné zložky zasahujú v Čadci, kde v nedeľu nadránom vyhlásili tretí povodňový stupeň. Sprejazdňujú cesty a čerpajú vodu z pivníc rodinných domov. Mesto na sociálnej sieti informovalo, že hladina rieky Kysuca dosiahla o 3.00 h 2,5 metra

Tretí stupeň povodňovej aktivity na rieke Kysuca
Na snímke ťažká technika spriechodňuje zaplavený most počas tretieho stupňa povodňovej aktivity na rieke Kysuca

Aktuálnu situáciu v meste radnica zhodnotila ako veľmi vážnu. Obyvateľov vyzvala, aby nevychádzali z domu, ak to nie nevyhnutné. Tiež, aby sa nezdržiavali v blízkosti vodných tokov. Z bezpečnostných dôvodov uzatvorili most smerujúci z Námestia slobody smerom k obchodnej zóne.

.

Od 04.30 h je rieka v časti Bukov vyliata na miestnu komunikáciu. Radnica uviedla, že v mestskej časti Horelica sú ohrozené výškou rieky oba mosty. Rieka sa čiastočne vyliala aj pri betonárni na ďalších miestach, identifikovaných povodňovou komisiou mesta. Ide o časť Milošová a záhrady rodinných domov.

“Priebežne zasadá krízový štáb mesta aj okresu. Situáciu stále monitorujeme. Pre prípad evakuácie je pripravený objekt ubytovne v športovej hale,” konkretizovala samospráva s tým, že zásahy vykonávajú podľa aktuálnych pokynov a priorít. Dodala, že o vývoji situácie budú informovať.

.

 

V Čadci sú ohrozené viaceré mosty, množstvo vody je podľa primátora obrovské

Kriticky ohrozené veľkou vodou sú podľa primátora Čadce Mateja Šimáška viaceré mosty v meste, predovšetkým na Horelici. Množstvo vody v rieke Kysuca označil za obrovské. Do záchranných prác sú zapojené všetky dostupné zložky aj technika. Radnica verí, že postupne bude rieka kulminovať.

“Mesto v noci vyhlásilo druhý a tretí povodňový stupeň na základe monitorovania situácie. Od skorého rána sú zapojené všetky zložky a dostupná technika. V kritickom ohrození sú viaceré mosty, jednu lávku nám medzi časom aj odtrhlo. Išlo o lávku pre peších na nábreží pri mestskom a vodohospodárskom podniku oproti železničnej stanici,” uviedol pre TASR primátor. Uzatvorili preto viaceré cesty a snažia sa mosty zbaviť náplav.

rozvodnená rieka Kysuca
Na snímke rozvodnená rieka Kysuca po prívalových dažďoch v Považskom Chlmci

Šéf čadčianskej samosprávy ubezpečil, že priebežne čistia aj jednotlivé rodinné domy, z ktorých podľa potreby evakuujú ľudí do pripravených mestských priestorov. Z preventívnych dôvodov tiež uzavreli dva mosty v centre mesta. Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová informovala, že povodeň v Čadci neobišla ani kysucké stredisko správy a údržby ciest. “Je zaliate. Vyťahujú a zachraňujú techniku,” uviedla.

Šimášek doplnil, že podľa informácií zo Slovenského hydrometeorologického ústavu a Povodia Váhu aktuálne dopršalo a rieka by mala kulminovať. “Veríme, že sa postupne začne voda znižovať. Ide v podstate o tisícročnú vodu, a preto sú naše možnosti veľmi obmedzené. Je veľmi náročné všetko koordinovať vzhľadom na to obrovské množstvo vody,” zhodnotil.

.

V okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto aktuálne platí tretí stupeň hydrologickej výstrahy. Podľa meraní hydrometeorológov dosahuje aktuálny stav rieky Kysuca v Čadci 383 centimetrov, v Kysuckom Novom Meste 342 centimetrov a v Turzovke 267 centimetrov.

 

Veľká voda v Čadci napáchala značné škody

Veľká voda napáchala v nedeľu v Čadci značné škody na majetku. Bude to mať vplyv na režim fungovania škôl, spojov prímestskej dopravy aj života v meste vôbec. Na sociálnej sieti o tom informuje čadčianska radnica. Hladina rieky Kysuca zatiaľ poklesla o viac ako jeden meter a ďalej klesá.

“Mostné prepojenia budú plne sfunkčnené až na základe stanovísk statika. Zasiahnuté ničivými živlom boli aj priemyselné areály, čo bude mať vplyv na riadne fungovanie celého mesta,” poznamenali z radnice.

Podľa stanoviska odborníkov mesto postihla 50-ročná voda. Podobné povodne v Čadci zaznamenali v roku 1997.

.

“Hoci v rámci Kysúc bola Čadca postihnutá povodňou najviac, v tejto situácii sa prejavila solidarita mnohých obcí nášho okresu, ktoré poskytli dobrovoľné hasičské zbory na pomoc pri odstraňovaní škôd,” vyzdvihlo mesto.

Tretí stupeň povodňovej aktivity na rieke Kysuca
Na snímke ťažká technika spriechodňuje zaplavený most počas tretieho stupňa povodňovej aktivity na rieke Kysuca

Keďže pri povodni došlo k prieniku splaškovej vody do okolitej pôdy, radnica upozorňuje obyvateľov na možnú kontamináciu studní, pôdy a úrody v záhradách. “O všetkých ďalších opatreniach, ktoré sa týkajú čo najrýchlejšieho návratu mesta k normálnemu životu, budeme informovať,” dodali z radnice.

V okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto stále platí tretí stupeň hydrologickej výstrahy. Podľa meraní hydrometeorológov dosahuje aktuálny stav rieky Kysuca v Čadci 2,5 metra, v Kysuckom Novom Meste tri metre.

 

V Stupave zaplavilo park a vyplavilo potok

Mesto Stupava v okrese Malacky vyhlásilo od nedele tretí stupeň povodňovej aktivity. Došlo k zaplaveniu Kaštieľskeho parku, aj k vyplaveniu Stupavského potoka v kritických úsekoch, ohrozujúcich rodinné domy. Samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.

 

 

“Hrozí riziko prevalenia vôd na Hlavnú ulicu a ďalšie centrálne komunikácie mesta,” uviedlo mesto, ktoré zároveň ubezpečilo obyvateľov, že eviduje všetky nahlásené podnety. “Vzhľadom na mimoriadne vážnu situáciu prosíme o trpezlivosť pri ich kontrole a vybavovaní. Podnety sú vyhodnocované a priorizované podľa dostupných kapacít,” podotkla samospráva.

Z dôvodu zhoršenej povodňovej situácie platí v meste až do odvolania zákaz vstupu do všetkých parkov. “Tento zákaz sa týka Kaštieľskeho parku, Malého parku aj Veľkého parku,” doplnilo mesto. Okrem Kaštieľskeho parku došlo k zaplaveniu viacerých nižšie položených ulíc.

.

“Aktuálne sú zaplavené a neprejazdné najmä ulice Záhradná, Agátová, Marcheggská, Bitúnková, Nová, Medzipotočná, Líščia, Park, Barónové, Mlynská, Budovateľská a Železničná. Zaplavená a uzavretá je aj časť Hlavnej ulice v okolí parku a mestského úradu,” informovalo mesto.

Nadránom sa vylial z koryta potok Močiarka v obci Láb v okrese Malacky. Zaplavilo okolité polia a najbližšie domy. Obec na sociálnej sieti priblížila, že ráno sa podarilo potok uvoľniť a hladina mierne klesla. “Situácia je pod kontrolou a naďalej ju monitorujeme,” podotkla.

Komplikácie pre nepriaznivé počasie hlási aj mesto Pezinok v Bratislavskom kraji. V noci sa vylial potok na severe. “Voda zaplavila garáže, na ulici dona Sandtnera zasa zaplavila parkovisko,” priblížilo mesto s tým, že hrozí aj vyliatie potoka na juhu. Evidovalo množstvo problémov s výpadkom elektriny. Ľuďom odporučilo sledovať stránku elektrární. Deklarovalo, že situáciu neustále monitorujú.

 

“Pripravte si evakuačnú batožinu”, vyzýva mesto

Mesto Stupava v okrese Malacky žiada všetkých obyvateľov, aby si pripravili evakuačnú batožinu pre prípad núdze a vyzvania na riadenú evakuáciu, ktorú samospráva nemôže zatiaľ vylúčiť. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

.

Batožina v prípade dospelej osoby nesmie presiahnuť 25 kilogramov, v prípade dieťaťa 15 kilogramov. Dovolených je aj maximálne päť kilogramov príručnej batožiny.

 

Na Záhorí v obci Koválovec zaplavilo viacero domov

V najmenšej obci na Záhorí – Koválovec v okrese Skalica spôsobili masy vody stekajúce z polí a hôr do dediny, že sa nadránom vylial v spodnej časti obce potok. Zároveň dažďová voda tečúca z vrchu obce zaplavila viacero pivníc a domov. Starosta obce Patrik Renováček pre TASR uviedol, že úplne zaplavené sú štyri domy a viaceré majú kompletne zaplavený dvor a pivnice.

“Úplne zaplavené sú štyri domy a viaceré majú kompletne zaplavený dvor a pivnice,” povedal pre TASR starosta obce Koválovec Patrik Renováček. Hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) obce bojujú so živlom približne od 6.15 h.

Voda zaplavila aj detské ihrisko a dvor obecného úradu. Hasiči sú v Koválovci v pohotovosti už od štvrtka (12.9.).

.

 

Myjava sa vyliala z koryta

Na území mesta Myjava a priľahlých častiach Turej Lúky prichádza na rieke Myjava a všetkých jej prítokoch k stúpaniu vodných hladín. Prišlo k ich vyliatiu z koryta. Mesto pristúpilo k vyhláseniu tretieho stupňa povodňovej aktivity.

“Dochádza ku škodám na majetku, voda zaplavuje cesty a preteká cez premostenia,” priblížilo mesto na svojom webe. Tretí stupeň povodňovej aktivity platí v nedeľu od 7.00 h.

Hovorca mesta Marek Hrin pre TASR uviedol, že hasiči v noci odstraňovali popadané konáre a stromy, pričom vietor spôsobil aj viaceré výpadky elektrickej energie. “Pod vodou je napríklad časť Trnovce, kde sú zaplavené cesty, amfiteáter a voda sa priblížila k rodinným domom. Vylial sa aj potok Smíchov, ktorý zaplavil cestu a pozemky rodinných domov v časti Turá Lúka,” spresnil. Začal sa plniť suchý polder pri myjavskej nemocnici.

“Vyliala sa aj vodná nádrž v časti U Vankov. Na hrane kapacity je potok v časti Malejov, kde sa voda pomaly dostáva na cestu a tiež Ulica Žaboškreky v Myjave, kde by mohol situáciu skomplikovať krytý profil potoka Cengelka,” dodal. Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja v smere na Senicu znížila rýchlosť pre vozidlá na 30 kilometrov za hodinu.

 

V Radošovciach zaplavilo najmenej 50 domov, hasiči intenzívne odčerpávajú vodu

V obci Radošovce v okrese Skalica v nedeľu ráno masy dažďovej vody a vody z vyliatych potokov zaplavili doteraz najmenej 50 domov.

.

Zo zaplavených domov intenzívne odčerpávajú vodu desiatky členov dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) obce.

“Zasiahnuté sú domy najmä v spodnej časti obce. Počet zaplavených domov bude stúpať. Voda intenzívne steká po uliciach,” povedal pre TASR predseda DHZ Radošovce Martin Daniška.

Voda steká aj zo susedného, vyššie položeného Koválovca, ktorý sa nachádza tri kilometre od Radošoviec. Rovnako v Koválovci, najmenšej obci na Záhorí, od rána hasiči intenzívne odčerpávajú vodu zo zaplavených domov a pivníc. V tejto lokalite naďalej intenzívne prší.

 

 

V Skalici na Záhradníckej ulici sa vylial potok

Na Záhradnej ulici v Skalici sa vylial z koryta Zlatnícky potok. Potrebné je okamžité preparkovanie áut na dopravné ihrisko. Mesto Skalica o tom informovalo na sociálnej sieti.

.
Na Záhradnej ulici v Skalici sa vylial z koryta Zlatnícky potok
Na snímke na Záhradnej ulici v Skalici sa vylial z koryta Zlatnícky potok

“Záchranné zložky sú už na ceste a v najbližších chvíľach budú odstraňovať nánosy, aby sa tok opäť uvoľnil,” podotklo mesto. Cesta do Zlatníckej doliny je zaplavená a až do odvolania kompletne uzavretá. “Chatári ani návštevníci sa nesmú po tejto komunikácii premiestňovať,” upozornila samospráva.

 

Situácia v Skalici sa zlepšila

Situácia na Záhradnej ulici v Skalici sa zlepšila, prietok Zlatníckeho potoka po zásahu ťažkej techniky obnovili. Mesto Skalica o tom informuje na sociálnej sieti.

Samospráva ďalej upozorňuje, že cesta k prístavu pri Baťovom kanáli je zatopená a neprejazdná.

Mesto neskôr informovalo, že v prípade núdze sú v hasičskej zbrojnici verejnosti dostupné vrecia s pieskom.

 

V okresoch Skalica a Malacky platí tretí stupeň povodňovej aktivity

V okresoch Skalica a Malacky platí tretí stupeň povodňovej aktivity. Dôvodom je nepriaznivá situácia na vodných tokoch. Mestá Skalica a Stupava o tom informovali na sociálnej sieti.

.
zaplavený kaštieľsky park v Stupave
Na snímke zaplavený kaštieľsky park v Stupave

Stupava žiada obyvateľov, aby nevstupovali na zatopené územia a oblasť vyliatych tokov, predovšetkým v oblastiach so stekajúcou vodou z hôr. Občanom sa odporúča zostať doma, ak to okolnosti umožňujú.

V Stupave sú pripravené vrecia s pieskom na zbernom dvore na Mierovej ulici, ale aj na detskom ihrisku Hlavná – Janka Kráľa, oproti kotolni. Pieskové vrecia a iné potrebné náradie (lopaty a podobne) sú k dispozícii tiež na stanici Hasičského zboru v Malackách na Továrenskej ulici.

Situácia v meste Skalica sa začína postupne stabilizovať, hladiny potokov prestávajú stúpať. Cesta do Zlatníckej doliny je už prejazdná. “Príslušníci Ozbrojených síl SR medzičasom pomáhajú napĺňať jutové vrecia s pieskom pre všetkých, ktorí sa ocitli v núdzi,” podotklo mesto.

 

V Pezinku zaplavilo bytový dom

Na území mesta Pezinok vyhlásili v nedeľu od 9.00 h tretí stupeň povodňovej aktivity. Došlo k zaplaveniu bytového domu aj k vyplaveniu potoka Blatina. Existuje tiež riziko vyplavenia Rakovho potoka v Grinave. Samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.

K zaplaveniu bytového domu došlo na Ulici dona Sandtnera. “Vyzývame držiteľov a užívateľov motorových vozidiel na ich preparkovanie pri potoku Blatina v Pezinku a Rakovom potoku v Grinave z dôvodu ochrany majetku a v prípade potreby zabezpečenia prístupu pre záchranné zložky,” podotklo mesto.

Verejnosť môže v prípade potreby kontaktovať mestskú políciu na číslach 159 a 033/6901 182. K dispozícii je aj integrovaná linka záchranných zložiek 112. Samospráva vyzýva obyvateľov na zabezpečenie majetku a opatrnosť pri jazde na cestách.

.

 

Rieka Teplica sa doobeda vyliala do ulíc, v obci pomáhala aj armáda

Rieka Teplica sa v obci Sobotište (okres Senica) vyliala v nedeľu doobeda do tamojších ulíc. Zasiahnuté boli desiatky domov. V obci pomáhala aj armáda. TASR to potvrdil starosta Sobotišťa Vladimír Jan Kružík.

Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu v Sobotišti už od rána vedeli, že hrozí vyliatie Teplice. “Začali sme chystať pieskové zábrany, kontaktovali sme aj hasičov z okolitých miest a obcí, ktorí nám požičiavali svoje zábrany. Vrecia s pieskom pomáhalo plniť a rozmiestňovať aj približne 35 členov armády,” priblížil pre TASR.

Voda začala tiecť do ulíc v nedeľu po 10.00 h. “Museli sme chrániť domy, niektoré boli zatopené. Teraz už začala voda klesať,” podotkol Kružík s tým, že v nižšie položených miestach obce sa mohla dostať voda aj do obytných miestností.

V časti Kolónia platí v meste Senica tretí stupeň povodňovej aktivity. Uzavretá je tiež Sadová ulica a v mestskom parku pribudli protipovodňové zábrany. Samospráva o tom informovala na svojej webovej stránke.

Z bezpečnostných dôvodov je uzavretý aj most do areálu Slovenského hodvábu v časti Kolónia, keďže voda naráža do jeho konštrukcie. “Ešte pred zdvihnutím hladiny sa podarilo vyčistiť naplavené drevo a ťažká technika odstránila prekážajúce stromy,” dodalo mesto.

Samospráva prosí verejnosť, aby nechodila do záplavových oblastí. “Vynechajte v týchto chvíľach a dňoch ‘vychádzku’ na cyklotrasu k zdvihnutému korytu Teplice – vaša prítomnosť komplikuje prácu hasičov a ostatných záchranných zložiek vrátane armády,” zdôraznilo mesto.

.

 

V Lozorne k evakuácii zatiaľ nepristúpili, kritická situácia je na Jelšovej ulici

V obci Lozorno na Záhorí ešte nebolo potrebné pristúpiť k evakuácii obyvateľov, situácia najmä na Jelšovej ulici však ostáva kritická. Pre TASR to potvrdil starosta obce Ľuboš Tvrdoň.

“Tým, že sa priehrada naplnila, hrozí, že voda z potoka sa začne vylievať, ešte máme k dobru približne 20 centimetrov,” opísal aktuálnu situáciu starosta obce. Občanov sme požiadali, aby si preparkovali autá a boli pripravení na evakuáciu,” uviedol Tvrdoň. Na evakuačné miesto vyčlenili priestory v starom kultúrnom dome.

Občanov informuje aj prostredníctvom sociálnej siete. “Modlíme sa, aby prestalo pršať,” priznal starosta.
Obyvatelia obce na sociálnej sieti upozorňujú na zaplavené prístupové cesty i výpadok elektrickej energie, ponúkajú tiež pomoc.

 

.

Situácia stabilizovaná

Situácia v Lozorne je momentálne stabilizovaná. “Ak neprídu veľké dažde, mali by sme to zvládnuť,” uviedol vo videu na sociálnej sieti starosta obce Ľuboš Tvrdoň.

Osobne monitoroval situáciu na priehrade nad obcou, objem pritekajúcej vody má podľa jeho slov klesajúcu tendenciu.

O 20.30 h má v obci zasadnúť krízový štáb, aby zhodnotil celkovú situáciu, Tvrdoň prisľúbil aktualizovať informácie.

V obci hrozila evakuácia obyvateľov bývajúcich v blízkosti miestneho potoka.

 

Prečítajte si tiež

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:38
Izraelská tajná služba „Mossad“ vložila malé množstvo výbušnín do 5000 pagerov taiwanskej výroby, ktoré boli začiatkom roka dovezené do Libanonu pre „Hizballáh“.

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na svoje zdroje.

Výbušniny sa mohli aktivovať prehriatím batérie.

11:36

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová oznámila návrh zloženia novej exekutívy EÚ aj s portfóliami a pridelenou pracovnou agendou pre jednotlivých eurokomisárov. Počas nasledujúcich týždňov ich budú europoslanci vypočúvať v príslušných výboroch Európskeho parlamentu. Webový portál Politico prináša zoznam piatich nominantov, ktorí nemusia takzvaným “grilovaním” pred europoslancami prejsť.

11:34

Drážďany v spolkovej krajine Sasko na východe Nemecka sa pripravuje na hrozbu záplav po tom, čo niekoľkodňové výdatné dažde vyvolali záplavy na mnohých miestach v strednej Európe.

11:32

V indickom zväzovom teritóriu Džammú a Kašmír sa konajú prvé voľby za uplynulých desať rokov. Himalájska oblasť sa dlhodobo potýka s násilím militantov.

11:30

Všeobecný súd EÚ zrušil rozhodnutie, ktorým Európska komisia uložila spoločnosti Google pokutu vo výške takmer 1,5 miliardy eur. 

10:52

V dôsledku prudkých dažďov zahynul v juhotalianskom regióne Apúlia hasič, oznámili miestne úrady.

10:49

Povodňová vlna už dorazila do Maďarska a cez jeho územie bude prechádzať asi týždeň. Oznámil maďarský premiér Viktor Orbán. Zároveň informoval, že vláda, armáda, úrady i dobrovoľníci budú pracovať na ochrane oblastí, cez ktoré bude vlna prechádzať.

Orbán: Povodňová vlna dorazila do Maďarska
Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán
10:48

Na moste nad ulicou Čuprova v Prahe 7 sa zrazili dve vlakové súpravy. Podľa prvotných informácií zasahujúcich hasičov sa zranilo veľké množstvo osôb, neskôr bol ich počet viackrát upresňovaný, najnovšie na 25 ľudí, ich zranenia sú ľahké.

10:47

Taiwanská spoločnosť Gold Apollo potvrdila, že ide o jej značku vreckových komunikačných zariadení – tzv. pagerov -, ktoré vybuchli v Libanone a v Sýrii. Zdôraznila však, že ich vyrobila iná spoločnosť, a to so sídlom v Budapešti.

10:06
„Čo keby iPhony vyšli z továrne s výbušninami vo vnútri?“ Snowden označil bombové útoky na pager v Libanone za „hrozný precedens“.

„Keby to boli iPhony, ktoré by vyšli z továrne s výbušninami vo vnútri, médiá by si oveľa rýchlejšie uvedomili, aký strašný precedens sa dnes vytvoril. Nič to nemôže ospravedlniť. Je to zločin. Zločin. A všetci na svete sa kvôli nemu stali menej bezpečnými,“ napísal v X.

09:08

Čínska lietadlová loď nakrátko vplávala do priľahlých japonských vôd. O najnovšom incidente, ktorý by mohol zvýšiť napätie medzi oboma krajinami, informovala japonská verejnoprávna vysielacia spoločnosť NHK.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac vychádza za budovou v Moskve

Autor: TASR/AP-Pavel Bednyakov

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali