Na veľtrhu Gaudeamus v Nitre sa predstavuje 249 vzdelávacích inštitúcií

❚❚

Nitra 24. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Henrich Mišovič)

 

Komplexné informácie, poradenstvo a podporu pri výbere vysokoškolského štúdia ponúka záujemcom o štúdium Európsky veľtrh pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Nitra 2024. Dvojdňový veľtrh sa začal v utorok na nitrianskom výstavisku Agrokomplex. Zastúpených je na ňom 249 univerzít, vysokých škôl, fakúlt a iných vzdelávacích inštitúcií, informovala Pavlína Hyprová zo spoločnosti MP-Soft, organizátora veľtrhu

Gaudeamus Nitra
Ilustračné foto

Študenti si vyberajú z viac ako 5000 študijných odborov. Okrem tuzemských sú na veľtrhu zastúpené aj univerzity a vysoké školy z Českej republiky, Veľkej Británie, Dánska, Holandska, Fínska, Belgicka, Írska, Talianska, Japonska, Litvy, Malty, Nemecka, zo Španielska, Švajčiarska a Spojených arabských emirátov.

.

Vystavujúce školy pripravili pre návštevníkov celkovo 20 prednášok zameraných na podmienky prijímacieho konania a štúdia v akademickom roku 2025/2026. Záujemcovia o štúdium majú k dispozícii testovacie centrum a poradenský servis, urobiť si môžu elektronický test študijných typov. Pre študentov zaujímajúcich sa o štúdium v zahraničí budú otvorené stánky poradenských inštitúcií pre vysokoškolské štúdium v zahraničí.

Pre odborných návštevníkov je pripravený sprievodný program Pedagogické centrum. Program prednášok, seminárov a konzultácií je zameraný špeciálne na výchovných poradcov a pedagógov stredných škôl. V informačnom stánku majú k dispozícii súhrnný informačný set o vystavujúcich školách a poradenskú aplikáciu Gaudeamus Advisor pre pedagógov a výchovných poradcov. Aplikácia aktuálne obsahuje vyše 700 vzdelávacích inštitúcií a 10.000 študijných programov.

.

Podľa registrácie študentov prejavili záujem o veľtrh najmä študenti štvrtých ročníkov stredných škôl. Najžiadanejšími oblasťami vzdelávania sú ekonómia a manažment, psychológia, biológia, právo, sociálna práca, umenie, informatika a matematika.

Gaudeamus je najväčšia séria veľtrhov vzdelávania v Slovenskej a Českej republike s 30-ročnou tradíciou. Každoročne ich navštívi vyše 55.000 návštevníkov, ktorí sa stretnú s viac ako 450 vystavovateľmi z celého sveta.

 

Prečítajte si tiež:

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:45

Národná rada (NR) SR v utorok súhlasila s uzavretím Zmluvy medzi Slovenskou republikou a Mongolskom o medzinárodnej cestnej doprave. Ide o štandardnú zmluvu, aké SR uzatvára s jednotlivými štátmi v záujme podpory obchodnej spolupráce aj v záujme uľahčenia tranzitu.

11:44

Slovenský pozemkový fond (SPF) by v roku 2025 mal skončiť hospodárenie s prebytkom na úrovni 6,28 milióna eur, v roku 2026 v hodnote 4,20 milióna eur a v roku 2027 vo výške 2,89 milióna eur. Vyplýva to z návrhu rozpočtu fondu, ktorý do skráteného medzirezortného pripomienkového konania predložilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

11:43

Požadovaný vek pre osoby žiadajúce o vydanie preukazu rušňovodiča platného na území Slovenska by sa mal znížiť na 19 rokov. Zároveň by sa mali zjednodušiť podmienky na prevádzkovanie špeciálnych dráh. Vyplýva to z vládneho návrhu novely zákona o dráhach, ktorý Národná rada (NR) SR v utorok posunula do druhého čítania.

11:43

Pozemky s letiskovou infraštruktúrou letísk, ktoré nie sú vo vlastníctve štátu ani letiskových spoločností, bude môcť Ministerstvo dopravy SR odkúpiť do vlastníctva štátu a následne prenajať letiskovej spoločnosti. Vyplýva to z vládneho návrhu novely zákona o letiskových spoločnostiach a zákona o civilnom letectve, ktorý Národná rada (NR) SR v utorok posunula do druhého čítania.

11:00

Spotrebiteľom aj podnikateľom v Českej republike sa tento mesiac zlepšila nálada a ich dôvera v ekonomiku vzrástla. TASR o tom informuje na základe výsledkov prieskumu, ktoré v utorok zverejnil Český štatistický úrad (ČSÚ).

10:59

Odchod Pirátov z českej vlády nie je podľa predsedu Ivana Bartoša, ktorý v nedeľu spolu s celým vedením tejto strany rezignoval, na stole. Povedal to v utorok po rokovaní s premiérom Petrom Fialom.

10:55

Približne 60 percent komponentov ruských zbraní, ktoré sa našli na bojisku na Ukrajine, pochádza z Číny. V utorok to novinárom povedal poradca ukrajinského prezidenta Vladyslav Vlasiuk.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke ľudia sedia na morskej promenáde na trajektovom termináli Kadikoy v tureckom Istanbule

Autor: TASR/AP-Francisco Seco

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Andrej Sablič

Milan Šupa

Erik Majercak

Miroslav Iliaš

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali