Na území Slovenska zrušili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru

❚❚

Bratislava 1. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Po niekoľkých mesiacoch na celom území Slovenska zrušili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru. Pre zakladanie ohnísk v prírodnom prostredí tak neplatia obmedzenia. Informovalo o tom Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na sociálnej sieti

požiar oheň
Ilustračné foto

HaZZ ďalej apeluje na občanov, aby sa správali zodpovedne.

.

“Aj naďalej však prosíme o zodpovedné správanie v prírodnom prostredí a predchádzanie vzniku požiarov bez ohľadu na skutočnosť, či je alebo nie je vyhlásený čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru,” dopĺňajú na sociálnej sieti.

 

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:40

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR chce zaviesť krátenie či úplné odobranie dávky v hmotnej núdzi ľuďom, ktorí odmietnu ponuku práce, už budúci rok. Cieľom legislatívneho návrhu je zamestnať čo najviac obyvateľov Slovenska, keďže aktuálne je na trhu práce voľných približne 90.000 pracovných miest. Návrh by mohol platiť podľa šéfa rezortu Erika Tomáša (Hlas-SD) už budúci rok v máji alebo júni.

13:39

Návrh konsolidačného balíka je výrazne zmenený, pričom len málo zmien niečo zlepšuje. Extrémne zlým riešením pre ekonomiku je zavedenie transakčnej dane, ktorá zasiahne najmä malých podnikateľov. Uviedol to v utorok poslanec Národnej rady (NR) SR opozičnej SaS Marián Viskupič spolu s predsedom strany Branislavom Gröhlingom na tlačovej konferencii.

13:38

Ruské jednotky obsadili ďalšiu dedinu v blízkosti mesta Pokrovsk v ukrajinskej Doneckej oblasti, oznámilo ruské ministerstvo obrany.

13:38

Zmierňovanie inflačných tlakov a zhoršujúci sa vývoj ekonomiky eurozóny posilňujú dôvody na zníženie úrokových sadzieb zo strany Európskej centrálnej banky (ECB) na októbrovom zasadnutí. Uviedol to v utorok člen Rady guvernérov ECB Olli Rehn.

13:35

Ruská polícia prepustila troch novinárov z nezávislých médií niekoľko hodín po ich zadržaní na koncerte v centre Moskvy. Oznámil to v utorok spravodajský portál SOTAvision, pre ktorý dvaja z nich pracujú.

13:33

Rusko neočakáva od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) Marka Rutteho zmenu politiky Aliancie. Uviedol to v utorok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

13:16

Európska komisia oznamila vyslanie požiarnych lietadiel do Grécka proti rýchlo sa šíriacim lesným požiarom v regióne severného Peloponézu.

13:15

V nemeckom Lipsku polícia zadržala Číňanku pre podozrenie zo špionáže a odovzdávania informácií o dodávkach zbraní, uviedla vo vyhlásení generálna prokurátúra.

13:14

Izraelská armáda vyzvala obyvateľov približne 30 pohraničných obcí na juhu Libanonu na evakuáciu. Každý, kto sa nachádza pri militantoch či zariadeniach proiránskeho hnutia Hizballáh, podľa nej vystavuje svoj život nebezpečenstvu.

13:11

Predstavitelia Ruska a Turecka odsúdili pozemnú ofenzívu Izraela na pozície militantného hnutia Hizballáh na juhu Libanonu. Na zastavenie pozemných operácií vyzvalo Španielsko, ktoré velí misii OSN v krajine.

13:00

Najlepšou konsolidáciou je ekonomický rast, podpora práce, zamestnancov, zamestnávateľov, živnostníkov. Kľúčové je robiť opatrenia adresne a myslieť pritom na najohrozenejšie skupiny. Uviedlo to opozičné hnutie Progresívne Slovensko s tým, že v prvom rade by mala vláda začať šetriť na sebe a výdavkoch štátu.

12:59

Ochrana zamestnancov so zdravotným postihnutím sa pri výpovedi nezabezpečí vypustením fikcie súhlasu zo strany úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Poslanci Národnej rady SR neposunuli do druhého čítania návrh novely zákona o službách zamestnanosti, ktorý predložila poslankyňa opozičného PS Veronika Veslárová.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vrana a čajka bojujú o korisť v Tallinnskom zálive Baltského mora v estónskom Tallinne

Autor: TASR/AP-Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali