Na Úrade vlády bolo ráno rušno. V obálke určenej premiérovi našli náboj

❚❚

Bratislava 25. septembra 2024 (HSP/ Plus 7 dní / Foto: Facebook)

 

Na Úrade vlády Slovenskej republiky bolo dnes v ranných hodinách rušno. Pri kontrole premiérovej pošty príslušníci Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií narazili na podozrivú obálku. Správu ako prvý priniesol portál Plus 7 dní

úrad vlády
Na snímke Úrad vlády

Počas pravidelnej kontroly pošty priamo adresovanej premiérovi Robertovi Ficovi(SMER-SSD) príslušníci Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií v stredu 25. septembra v ranných hodinách objavili podozrivú obálku. Následná RTG kontrola odhalila, že sa v obálke nachádzal náboj. Podľa dostupných informácií list prišiel od neznámeho odosielateľa. Udalosťou sa bude ďalej zaoberať polícia.

.

Prečítajte si tiež:

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:18

Belgický súd vyniesol rozsudok, podľa ktorého nik nenesie trestno-právnu zodpovednosť za smrť slovenského občana Jozefa Chovanca, potvrdil generálny konzul SR v Belgicku Andrej Michalec.

11:17

Podnikateľská komunita zamestnávateľských a podnikateľských asociácií a obchodných komôr združená v Iniciatíve za právny štát tvrdí, že spôsob predstavenia konsolidačných opatrení je v rozpore s princípmi právneho štátu. Je potrebné zvýšenie transparentnosti, spolupráce medzi všetkými sektormi hospodárstva a dostatočný čas na pripomienkový proces.

11:15

Najhorším opatrením z navrhovaného vládneho konsolidačného balíka je daň z finančných transakcií. Uviedli to na brífingu predstavitelia opozičného hnutia Progresívne Slovensko. Hnutie ju podľa jeho slov, ak bude pri moci, zruší.

11:14

Navrhované zvýšenie dane z pridanej hodnoty (DPH) z 10 % na 23 % na služby horských stredísk a ubytovanie by prinieslo výraznú stagnáciu v regiónoch. Spôsobilo by tiež straty všetkým ostatným naviazaným službám. Upozornil na to výkonný riaditeľ asociácie Lavex, ktorá združuje horské strediská, Bohuš Hlavatý.

11:13
Predsedovia nemeckej Strany zelených podávajú demisiu v plnom rozsahu. Informovali o tom zdroje agentúry Focus.

Podľa publikácie sa dnes uskutoční tlačová konferencia, na ktorej vedenie strany vysvetlí dôvody svojho rozhodnutia. V nedeľu „Zelení“ podľa oficiálnych výsledkov volieb v Brandenbursku neprekonali 5 % hranicu a do krajinského parlamentu sa nedostali.

„Celé predsedníctvo strany opustí svoje funkcie,“ spresnili hovorcovia Focusu.

V Brandenbursku zvíťazila Sociálnodemokratická strana Nemecka kancelára Olafa Scholza. Pravicová strana Alternatíva pre Nemecko skončila druhá – zaostala len o 1 percento. Obaja partneri SPD vo vládnej koalícii, Zelení a FDP, neprekročili 5-percentnú hranicu.

11:11

Čína by mohla konať nielen ako sprostredkovateľ, ale aj donútiť Rusko, aby pristúpilo na mierové riešenie vojny na Ukrajine. Pre agentúru PAP povedal poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski.

11:10

Zmena klímy výrazne zhoršila ničivé záplavy, ktoré nedávno postihli krajiny strednej a východnej Európy. Vyplýva to z výskumu vedeckej skupiny World Weather Attribution.

11:08

Izraelská armáda podniká “rozsiahle” útoky v južnom Libanone a v údolí Bikáa na východe Libanonu. Bližšie podrobnosti o tejto operácii oznámi neskôr.

11:07

Nemecko, Austrália, Kanada a Holandsko pohrozili radikálnemu islamistickému hnutiu Taliban, ktoré vládne v Afganistane, žalobou na Medzinárodnom súdnom dvore v súvislosti s pokračujúcim porušovaním práv žien v krajine. 

11:05

Ministri zahraničných vecí Egypta, Iraku a Jordánska odsúdili “agresiu” Izraela proti Libanonu a varovali, že “tlačí región k totálnej vojne”.

11:03

Rasové nerovnosti v niektorých európskych krajinách nemožno vyriešiť, ak sa nebude brať do úvahy koloniálne dedičstvo vrátane otroctva.

10:55

Ruské sily údajne dobyli mesto Ukrajinsk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Informovala ruská agentúra TASS, ktorá sa odvoláva na šéfa doneckých separatistov a hlavu anektovanej Doneckej ľudovej republiky Denisa Pušilina.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vystavené bábky počas novinárskeho dňa pri príležitosti otvorenia zrekonštruovaného Bratislavského bábkového divadla v Bratislave 24. septembra 2024

Autor: TASR - Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

René Pavlík

Andrej Sablič

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali