Na Primaciálnom paláci počas Dňa zvrchovanosti viala namiesto slovenskej dúhová vlajka: “Som znechutený”

❚❚

Bratislava 18. júla 2023  (HSP/Foto: Screenshot)

 

V piatok 17. júla 1992 prijala Slovenská národná rada Deklaráciu o zvrchovanosti Slovenskej republiky. Predseda SNR Ivan Gašparovič a premiér Vladimír Mečiar tento dokument následne podpísali a na záver poslanci zaspievali slovenskú hymnu. Potom podpredseda SNR Jozef Prokeš predniesol text Deklarácie pred zhromaždenými občanmi

Na historickej budove, ktorá je sídlom primátora a mestskej rady, vo výročný deň Vyhlásenia zvrchovanosti viala namiesto slovenskej vlajky dúhová.
Na historickej budove, ktorá je sídlom primátora a mestskej rady, vo výročný deň Vyhlásenia zvrchovanosti viala namiesto slovenskej vlajky dúhová.

Dnes je 17. júl v zozname štátnych sviatkov ako pamätný deň Výročie deklarácie o zvrchovanosti SR. Na Slovensku však akoby k pamätnému dňu panoval odpor práve od predstaviteľov štátu, ktorý na základe deklarácie vznikol. So šokujúcim videom prišiel včera Ján Mažgút (Smer SD).  “Som zhnusený a znechutený,” hovorí Mažgút. “Žiaľ, musíme si zvykať, a obzvlášť asi tu v hlavnom meste, že každý jeden počin, ktorý súvisí s nádychom patriotizmu a vecí týkajúcich sa štátu a národa, je úradmi ignorovaný, ba priam až zakazovaný.” Za Mažgútom na Primaciálnom paláci viala miesto slovenskej dúhová vlajka.

.

Mažgút pripomenul, ako si niečo podobné dovolili na Banskobystrickej župe a ako ich potom za to čakal mediálny lynč. Čiernu vlajku na budove župy počas výročia SNP Mažgút považuje za rovnako extrémistickú, akou je dnes tá dúhová. Nie je zástancom žiadneho extrému, ani pravicového, ani liberálno progresívneho. Záverom videa zaznela Mažgútova výzva: “Vy všetci, ktorí sa tak všemožne snažíte ničiť aspekty formujúce našu štátnosť, samostatnosť, zvrchovanosť a suverenitu, skúste sa niekedy predháňať v tom, že zvoláte: Sláva Slovensku! A hlavne to pretavte aj do svojich činov!”

.

Prečítajte si tiež:

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:32

Vo veku 83 rokov zomrel v Spojených štátoch turecký moslimský kazateľ obvinený z prípravy zmareného pokusu o prevrat v Turecku Fethullah Gülen, uviedli turecké médiá.

09:22

Basketbalistky New Yorku Liberty zvíťazili v rozhodujúcom piatom stretnutí finálovej série WNBA nad Minnesotou Lynx 67:62 po predĺžení a získali prvýkrát v histórii titul. Sériu vyhrali 3:2 na zápasy.

New York Liberty
Tím New York Liberty drží majstrovskú trofej po tom, čo porazil Minnesota Lynx v 5. zápase finálovej série basketbalovej WNBA v nedeľu 20. októbra 2024 v New Yorku
09:18

Izrael minulý týždeň odovzdal Spojeným štátom dokument obsahujúci jeho podmienky na ukončenie vojny v Libanone. Uviedol to spravodajský portál Axios, odvolávajúci sa na dvoch amerických a dvoch izraelských predstaviteľov.

09:17

Celkový deficit verejnej správy SR v roku 2023 dosiahol 6,4 miliardy eur, čo predstavovalo 5,21 % z hrubého domáceho produktu Slovenskej republiky. Oproti prvému odhadu z jari (tzv. jarnej notifikácii) to bolo zhoršenie o takmer 400 miliónov eur. Deficit na jar bol vyčíslený na 4,89 % HDP. Dlh verejnej správy v roku 2023 dosiahol 68,9 miliardy eur, čo zodpovedalo 56,05 % HDP. 

08:46

Najmenej 12 ľudí utrpelo zranenia pri útoku ruských síl navádzanými bombami na východoukrajinské mesto Charkov. Rusko podniklo útoky aj na Kyjev, kde ukrajinská protivzdušná obrana zneškodnila desať bezpilotných lietadiel. Zranenia utrpela jedna osoba.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Perzská mačka Willow je odetá za lekára počas halloweenskej oslavy pre domácich miláčikov v nákupnom centre v meste Valenzuela na Filipínach

Autor: TASR/AP-Aaron Favila

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Valihora

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali