Na pochode za slobodu a demokraciu sa v Bratislave zišli stovky ľudí

Na pochode za slobodu a demokraciu sa v Bratislave zišli stovky ľudí

Bratislava 18. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Na pochode za slobodu a demokraciu sa v utorok podvečer v Bratislave zišli stovky ľudí. Pochod sa začal o 17.00 h na Námestí SNP a pokračoval na Námestie slobody. Za jeho organizáciou stoja platforma Otvorená Kultúra!, Platforma pre demokraciu, Klimatická koalícia, občianske združenie Mier Ukrajine a organizátori občianskych protestov z dvadsiatich slovenských miest

Protestný pochod Za slobodu a demokraciu Slovenska v Bratislave
Na snímke protest a pochod Za slobodu a demokraciu Slovenska iniciovaný občianskymi združeniami v Bratislave

“Nesúhlasíme s pretváraním verejnoprávnych médií, neodbornými zásahmi do prírody, obmedzovaním slobody mimovládnych neziskových organizácií,” uviedli v stanovisku organizátori pochodu. Nesúhlasia ani s návrhmi zákonov a opatrení, ktoré podľa nich majú obmedziť slobodu zhromažďovania sa a sťažiť prístup verejnosti k informáciám.

Reklama

Súčasťou bolo aj verejné zhromaždenie, na ktorom sa čítalo spoločné vyhlásenie. To podpísalo 90 subjektov z celého Slovenska.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:53

Rodný dom bývalého východonemeckého komunistického lídra Ericha Honeckera zachvátil požiar a poškodil ho, uviedla v stredu tamojšia polícia.

16:52

Členské štáty Európskej únie v stredu schválili balík sankcií proti Bielorusku. Zamerané sú na to, aby nebolo možné prostredníctvom Bieloruska obchádzať sankcie zavedené voči Rusku.

16:25

Slovenský tenista Lukáš Klein si tento rok nezahrá na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V stredajšom zápase 2. kvalifikačného kola prehral s Kazachom Timofejom Skatovom 6:7 (8), 6:7 (5).

16:11

Zelená domácnostiam, projekt podporujúci inštaláciu zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie (OZE), bude spustený v júli. Štát bude preplácať približne 50 % hodnoty energetického zdroja, ale pre ľudí s nižšími príjmami pomoc pod názvom Zelená solidarita dosiahne až 90 % oprávnených nákladov. Uviedla to v stredu na tlačovej konferencii ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD). Celková alokácia výzvy bude podľa nej asi 150 miliónov eur.

15:36

Talianska centrálna banka zaznamenala minulý rok potenciálne nezákonné bankové prevody z talianskych účtov do Ruska. Uskutočnili sa prostredníctvom tretích krajín s cieľom obísť západné sankcie, oznámila banka v stredu.

15:36

Nemecký kancelár Olaf Scholz v stredu potvrdil, že tri hlavné centristické politické skupiny v Európskom parlamente (EP) dosiahli dohodu ohľadom najvyšších postov v Európskej únii, pričom súhlasili s vymenovaním Ursuly von der Leyenovej z Európskej ľudovej strany (EPP) na druhé funkčné obdobie predsedníčky Európskej komisie (EK).

15:34

Čína je rozhodne proti začleneniu niektorých čínskych firiem do 14. balíka sankcií Európskej únie (EÚ) proti Rusku. Vyhlásilo to v stredu čínske ministerstvo obchodu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Poľovnícky deň v Zemplínskom múzeu v Michalovciach

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Michal Durila

Andrej Sablič

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali