Na hlavnej stanici v Bratislave overuje polícia oznam o údajnom výbušnom systéme

Na hlavnej stanici v Bratislave overuje polícia oznam o údajnom výbušnom systéme

Bratislava 30. júna 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

Aktualizované 30. júna 14:58

Polícia v súčasnosti preveruje oznámenie o údajnej prítomnosti výbušného systému v priestoroch hlavnej stanice v Bratislave. Pre TASR to potvrdil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff

polícia bomba
Ilustračné foto

“Vykonávame potrebné úkony s cieľom preverenia jeho hodnovernosti,” skonštatoval Szeiff s tým, že bližšie informácie poskytne polícia neskôr.

Reklama

Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominik Drevický pre TASR uviedol, že polícia kontroluje všetky odchádzajúce vlaky zo železničnej stanice. Meškania vlakov sú však minimálne. “Vznikajú len minimálne meškania, podľa dispečerov je to možno desať, maximálne 15 minút,” povedal.

 

Reklama

Nástražný výbušný systém na hlavnej stanici v Bratislave sa nenašiel

Prítomnosť nástražného výbušného systému na hlavnej železničnej stanici v Bratislave sa nepotvrdila. Polícia však v súvislosti s nedeľným oznámením pátra po totožnosti muža, ktorý by mohol pomôcť udalosť objasniť. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

“Prehliadkou vnútorných priestorov železničnej stanice, ako aj pristavených vozňov sa hodnovernosť tohto oznámenia nepotvrdila,” skonštatoval Szeiff.

Polícia zároveň pátra po totožnosti neznámeho muža, ktorý by svojimi vedomosťami mohol napomôcť objasniť predmetnú udalosť. Akékoľvek informácie o jeho totožnosti, prípadne o jeho súčasnom pobyte alebo pohybe je možné oznámiť na linke 158, prípadne formou súkromnej správy na profile polície na sociálnej sieti.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:28

Venezuela chce v stredu obnoviť rokovania s vládou USA o zmiernení sankcií. Oznámil to v pondelok prezident Nicolás Maduro. Urobil tak necelý mesiac pred prezidentskými voľbami, v ktorých sa uchádza o tretie funkčné obdobie, informovala agentúra AP.

08:24

Súd v Kambodži uznal desiatich environmentálnych aktivistov za vinných zo sprisahania proti vláde a z urážky kráľa a uložil im tresty odňatia slobody od šesť do osem rokov. Skupina obvinenia odmieta a považuje ich za politicky motivované.

08:23

Aktivista za nezávislosť francúzskeho tichomorského územia Nová Kaledónia, ktorý je momentálne vo vyšetrovacej väzbe v kontinentálnom Francúzsku, sa v pondelok vyhlásil za politického väzňa. Informovala o tom v utorok agentúra AFP.

08:18

Ukrajinský minister obrany Rustem Umerov bude v utorok vo Washingtone rokovať s americkým ministrom obrany Lloydom Austinom o upevnení vojenskej spolupráce medzi oboma krajinami, uviedol Pentagon, píše na základe správy Reuters agentúra TASR.

08:14

Ceny ropy sa v utorok ráno výraznejšie nezmenili a zotrvali v blízkosti dvojmesačných maxím z predchádzajúceho dňa. Vývoj na trhu pozitívne ovplyvnili očakávania rastúceho dopytu po palivách počas letnej cestovnej sezóny v USA, ako aj vyhliadky na zníženie úrokových sadzieb americkej centrálnej banky (Fed).

08:14

Podnikatelia na Slovensku uvítajú, keď sa daňové kontroly v budúcnosti skrátia. V súčasnosti totiž takáto kontrola bežne trvá rok až rok a pol. Poukázala na to partnerka poradenskej spoločnosti Grant Thornton Silvia Hallová v reakcii na zámery Ministerstva financií (MF) SR zlepšiť výber daní a bojovať proti ich únikom.

07:47

Len štyri krajiny Európskej únie predložili svoje dlhodobé plány v oblasti klímy a energetiky včas. V pondelok o tom informovala Európska komisia (EÚ), ktorá vyzvala členské štáty na plnenie si svojich povinností.

07:47

Ruská protivzdušná obrana v noci na utorok zlikvidovala 11 dronov, ktoré ukrajinská armáda vyslala nad územie v ruskom pohraničí a nad Krymský polostrov.

07:46

Brazília zaznamenala v prvom polroku v Amazónii 13.489 požiarov. Ide o najvyšší počet za posledných 20 rokov, píše TASR na základe správy agentúry AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žatva pšenice v katastri obce Bátorove Kosihy v okrese Komárno

Autor: TASR-Milan Drozd

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Andrej Sablič

Viktor Pondělík

Branislav Čech

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali