Na Chate pod Chlebom sa vážne zranila 51-ročná žena

❚❚

Martin 23. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

Žilinská posádka leteckých záchranárov zasahovala v piatok ráno pri Chate pod Chlebom v Malej Fatre, kde sa vážne zranila 51-ročná žena. Informovala o tom letecká záchranná služba Air – Transport Europe (ATE) na sociálnej sieti

vrtuľník AIR Transport Europe
Ilustračné foto

Žena po páde zo schodov utrpela vážny úraz hlavy s následnou stratou vedomia. “Po pristátí vrtuľníka priamo pri chate poskytla lekárka zranenej neodkladné zdravotné ošetrenie a po preložení na palubu bola s podozrením na vážne vnútrolebečné poranenie prevezená do Univerzitnej nemocnice v Martine,” priblížili leteckí záchranári.

.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:10

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján prisľúbil, že svoju moc využije na to, aby zabezpečil, že mravnostná polícia nebude “obťažovať” ženy. Vyhlásil to pri príležitosti druhého výročia smrti 22-ročnej Kurdky Mahsy Amíníovej zadržanej mravnostnou políciou pre porušenie prísnych pravidiel pre obliekanie žien.

20:09

Umelci, medzi ktorými je aj španielsky režisér Pedro Almodóvar a francúzska herečka Juliette Binocheová, vyzvali Srbsko, aby ochránilo opozičného novinára, o ktorého vydanie sa usiluje Bielorusko.

20:07

Nový iránsky proreformný prezident Masúd Pezeškiján vyhlásil, že Irán by mohol viesť priame rozhovory so Spojenými štátmi, ak Washington “v praxi” preukáže, že nie je voči islamskej republike nepriateľský.

19:21

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján povedal, že odkedy je vo funkcii, Irán určite Rusku žiadne bojové rakety nedodal.

19:19

Český prezident Petr Pavel a ďalší zástupcovia štátu, cirkvi a mesta Praha odomkli Korunnú komoru v Svätováclavskej kaplnke Katedrály svätého Víta, Václava a Vojtecha v Prahe a vyzdvihli z nej české korunovačné klenoty. Tie budú od utorka vystavené vo Vladislavskej sále Pražského hradu.

19:17

Podozrivého v prípade pokusu o atentát na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa predbežne obvinili v dvoch bodoch. Prvý súvisí s držbou strelnej zbrane napriek predchádzajúcemu odsúdeniu za trestný čin a podľa druhého vlastnil zbraň s vymazaným sériovým číslom. 

19:11

Vo veku 33 rokov skonala v Británii mačka Rosie, ktorá bola neoficiálne považovaná za najdlhšie žijúcu mačku na svete. S odvolaním sa na jej chovateľku Lilu Brissettovú z mesta Norwich v grófstve Norfolk o tom informoval britský denník Daily Mail.

18:33

Výška škôd po povodniach zatiaľ nie je známa, rádovo by sa však mala podľa ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (nominant SNS) pohybovať v miliónoch eur. “Nie v stovkách miliónov alebo miliardách ako okolité štáty,” poznamenal po mimoriadnom rokovaní vlády.

Mimoriadna schôdza vlády SR
Na snímke zľava minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (HLAS-SD), podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič
18:22

Vláda bude maximálne ústretová regionálnym i miestnym samosprávam pri finančnom odškodnení po povodniach. Na situáciu bude reagovať “konkrétnymi finančnými rozhodnutiami”. Vyhlásil to premiér Robert Fico (Smer-SD) po mimoriadnom rokovaní vlády. Škody sú podľa neho veľké, no zo strany štátu zvládnuteľné. Doplnil, že vláda bude reagovať aj na konkrétne požiadavky samospráv v súvislosti s rozvodnením malých riek či potokov.

Mimoriadna schôdza vlády SR
Na snímke zľava primátor Bratislavy Matúš Vallo, minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (HLAS-SD), predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD), predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič , podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba
18:00
Nemecký kancelár Olaf Scholz uviedol, že je potrebné preskúmať možnosti začatia mierového procesu na Ukrajine.

Povedal to počas návštevy Astany.

16:35

Iránsky prezident uviedol, že Teherán neposkytol jemenským Húsíom hyperzvukové zbrane.

Pripomeňme, že cez víkend Húsíovia zaútočili na Izrael. Uviedli, že to urobili hypersonickou raketou, a vyhlásili, že „toto je len začiatok“.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Jelene prechádzajú cez cestu v lese v regióne Taurus neďaleko Frankfurtu v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali