Na cestách Žilinského kraja zomrelo v prvom polroku osem ľudí

❚❚

Žilina 8. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-KR PZ v Žiline)

 

Na cestách Žilinského kraja vyhaslo v prvej polovici tohto roka pri dopravných nehodách osem ľudských životov. Vyplýva to z aktuálnych štatistík dopravnej polície k 30. júnu. V porovnaní s vlaňajškom policajti zaznamenali o osem smrteľných obetí menej

dopravná nehoda
Ilustračné foto

Tohtoročná nehodovosť na cestách Žilinského kraja je nižšia ako v porovnateľnom období roku 2023. Vlani za prvých šesť mesiacov polícia evidovala 806 dopravných nehôd, tento rok je ich o 22 menej. Spomedzi ôsmich tohtoročných obetí dopravných nehôd sú dvaja chodci a dvaja motocyklisti, ťažké zranenia doteraz utrpelo 71 ľudí.

.

Polícia na Slovensku zaznamenala od 1. januára do 30. júna spolu 5488 dopravných nehôd, pri ktorých 125 ľudí zomrelo a ďalších 353 sa ťažko zranilo.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:38

Ruský veľvyslanec v Spojených štátoch Anatolij Antonov sa v nedeľu podľa ruských štátnych médií vrátil do Moskvy. Koniec jeho pôsobenia vo funkcii prišiel v čase najhorších vzťahov medzi oboma krajinami za celé desaťročia.

15:38

Hizballáh zaútočil na izraelskú základňu južne od Haify pomocou bezpilotných lietadiel, tvrdí skupina. Libanonské hnutie Hizballáh „podniklo letecký útok s letkou útočných bezpilotných lietadiel na základňu údržby a rekonštrukcie južne od Haify,” uviedla skupina vo vyhlásení.

15:29

Čínske automobilky by mali mať možnosť vyhnúť sa clám tým, že investujú v Európskej únii (EÚ), tvrdí šéf koncernu Volkswagen Oliver Blume.

15:29

Čínski hackeri uskutočnili kybernetické útoky na amerických poskytovateľov internetových služieb. Dostali sa tak do systémov, ktoré používa federálna vláda na súdom povolené odpočúvanie s cieľom zhromaždiť spravodajské informácie, uviedol denník Wall Street Journal.

15:29

Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra.

15:17

15:14

V Anglicku nový antirekord. Za posledných 24 hodín prekročilo Lamanšský prieliv 973 nelegálnych migrantov. Je to najvyšší počet za posledný rok.

14:23

Tržby taiwanskej firmy Foxconn, ktorá je najväčším zmluvným výrobcom elektroniky na svete, v 3. štvrťroku prekonali očakávania trhu. Vďaka vysokému dopytu po výkonných serveroch podporujúcich umelú inteligenciu (AI) sa dostali na nový rekord.

14:23

Spolková vláda podľa médií zhoršila prognózu vývoja nemeckej ekonomiky a aj v roku 2024 očakáva pokles.

14:22

Ceny zlata v piatok (4. 10.) mierne klesli. Dôvodom bolo posilnenie dolára, ktorý podporilo zníženie očakávaní týkajúcich sa uvoľňovania menovej politiky v USA. Geopolitické napätie a konflikt na Blízkom východe však oslabovanie zlata obmedzili.

14:21

Experti výrazne znížili prognózu predaja elektromobilov v Nemecku v tomto roku. Dôvodom je slabý dopyt.

14:20

Za prácou do zahraničia pravidelne dochádza takmer 5 % všetkých zamestnaných ľudí na Slovensku. V minulom roku takto za prácou dochádzalo vyše 116.000 Slovákov. Najviac ľudí cestuje za prácou do Nemecka, nasleduje Rakúsko a Česká republika. Slováci najčastejšie v zahraničí pracujú v stavebníctve, hotelierstve či v opatrovateľstve. Upozornil na to Inštitút finančnej politiky (IFP) ministerstva financií v najnovšom monitore ekonomického vývoja.

14:20

Predaj domov v Číne počas uplynulého prázdninového týždňa vzrástol. Dôvodom bola séria opatrení na podporu trhu s rezidenčnými nehnuteľnosťami, ktoré Peking ohlásil koncom septembra, uviedli v sobotu (5. 10.) štátne čínske médiá.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke podujatie Deň poľovníctva a priateľov prírody v Campingu v Belá - Nižné Kamence

Autor: TASR-Erika Ďurčová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali