Na 70. ročníku Tatranského pohára uspel Číňan Li, Števík tretí

❚❚

Tatranské Matliare 12. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Čínsky šachista Li Ja-ke triumfoval na jubilejnom 70. ročníku Tatranského pohára v rámci podujatia Tatrafest 2024 v Tatranských Matliaroch (5. – 11. októbra). V ôsmich kolách nazbieral 6,5 bodu. Pre víťaza bolo určených 500 eur z celkovej finančnej ceny 2450 eur. Druhý skončil jeho krajan Wu I-sing a tretí takisto so šiestimi bodmi bol domáci Patrik Števík z ŠK Modra. Všetci traja medailisti patria do vekovej kategórie do 18 rokov. Štartovalo 76 hráčov

šachovnica
Ilustračné foto

Sprievodná súťaž TatraBlesk s 11 kolami v bleskovom šachu sa stala korisťou Čecha Matyáša Mareka (10 b.) pred spomenutými Číňanmi Li Ja-kem (9,5) a Wu In-singom (9). Najlepším Slovákom bol Števík (7) ako piaty vo výsledkovej listine.

.

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

16:05

Vysoký predstaviteľ Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell vyzval Izrael, aby zabezpečil ďalšie fungovanie Úradu OSN pre pomoc palestínskym utečencom. Varoval pred prijatím zákona, ktorý by obmedzil jeho činnosť. Izrael UNRWA obviňuje zo spolupráce s islamistickým hnutím Hamas.

15:56

Turecký minister zahraničných vecí Hakan Fidan navštívi Grécko – v záujme diskusie o sporných bilaterálnych otázkach vrátane námorných zón a vzdušného priestoru. Oznámil to turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

15:18

Pretrvávajúce napätie medzi etnickými skupinami na severe Kosova by mohlo znovu vyvolať násilie, ktoré sa v tejto oblasti vyskytlo minulý rok, varoval admirál Stuart B. Munsch, veliteľ spojeneckých síl NATO v Neapole.

15:09

So zavedením takzvanej chodníkovej novely, ktorá zakázala parkovať autá na chodníkoch, je po roku jej účinnosti spokojná vyše polovica Slovákov (53 %). Tretina ľudí (33 %) považuje novelu za pozitívnu zmenu. Ďalšia pätina (20 %) ocenila, že chodníky sú voľnejšie pre chodcov, no ťažšie sa im hľadá parkovacie miesto.

15:07

Veľké módne spoločnosti v Španielsku začnú od apríla budúceho roka zbierať vyradené oblečenie v rámci dobrovoľnej pilotnej schémy nakladania s textilným odpadom. Predpokladá sa, že tieto nariadenia Európskej únie vstúpia do platnosti v roku 2026.

14:56

Poľsko dočasne pozastaví právo na azyl ako súčasť stratégie na obmedzenie nelegálnej migrácie z Bieloruska. Varšava Minsk už niekoľko rokov obviňuje zo zámerného posielania migrantov na poľské hranice. Informoval poľský premiér Donald Tusk na kongrese svojej strany Občianska koalícia.

14:11

Šéf polície v austrálskom štáte Viktória Shane Patton sa ospravedlnil židovskej komunite za to, že istá 65-ročná seržantka vraj vykonala zakázaný nacistický pozdrav.

14:03

V uplynulom období Rusko zintenzívnilo útoky na prístavnú infraštruktúru v ukrajinských pobrežných mestách. Ruské drony útočia aj na mesto Vylkove v delte Dunaja. Miestni obyvatelia sa pred ruskými útokmi nemôžu skryť, pretože ich domy sú nízko položené a nemajú pivničné priestory.

13:20

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že ruské jednotky zostrelili dovedna 47 ukrajinských dronov. 

12:49

Viceprezidentka USA Kamala Harrisová, ktorá je kandidátkou Demokratickej strany do nadchádzajúcich prezidentských volieb zverejní informácie o svojom zdravotnom stave. V sobotu o tom informoval jeden z jej poradcov, podľa ktorého sa Harrisová týmto krokom snaží upriamiť pozornosť na jej protikandidáta Donalda Trumpa. Ten zverejnenie detailnejších informácií o svojom zdraví odmieta.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke objekt Zuzana a starci počas Festivalu Biela noc 2024 v rámci Festivalu súčasného umenia v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Urban

Erik Majercak

Tibor Danáč

René Pavlík

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali