Muž prepadol solárium v Dunajskej Strede

❚❚

Dunajská Streda 16. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook/Polícia SR – Trnavský kraj)

 

Policajti zadržali a obvinili muža, ktorý mal zamaskovaný a so zbraňou v ruke prepadnúť solárium na pešej zóne v Dunajskej Strede. V súčasnosti sa nachádza vo väzbe. Trnavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti

pištoľ
Na snímke pištoľ zadržaná páchateľovi, ktorý prepadol solárium v Dunajskej Strede

“S pištoľou v ruke prišiel k pultu a namieril zbraň na sediacu 23-ročnú zamestnankyňu,” priblížila polícia s tým, že z prevádzky si odniesol 200 eur v hotovosti.

.

Policajti muža stotožnili a pri domovej prehliadke našli oblečenie, v ktorom lúpež vykonal, a krátku strelnú zbraň spolu s nábojmi. “Vyšetrovateľ obvinil 31-ročného muža z Dunajskej Stredy zo zločinu lúpeže a v súčasnosti sedí vo väzbe. Za ozbrojenú lúpež mu hrozí strata slobody na sedem až 12 rokov,” dodali.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:02

Všetky krajiny EÚ zapojené so mierovej misie OSN v Libanone (UNIFIL), tvrdia, že táto misia je “nevyhnutná a zásadná” a vyhlásili, že iba OSN môže rozhodnúť o jej ukončení. V stredu to uviedla španielska ministerka obrany Margarita Roblesová po videohovore s ministrami obrany z 15 krajín EÚ, ktoré sa na misii zúčastňujú.

14:01

Európska únia si podľa českého premiéra Petra Fialu s problémom nelegálnej migrácie sama neporadí. Preto je nutné, aby spolupracovala s tretími krajinami. Česko spolu s niektorými ďalšími štátmi chce na summite EÚ, ktorý sa v Bruseli začne vo štvrtok, presviedčať ostatné členské krajiny, aby EÚ k tejto otázke zaujala razantnejší postoj. Uviedol to v stredu pred odletom do Bruselu.

13:39

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave prejde od 27. októbra na zimný letový poriadok. Počas zimnej sezóny sa bude priamo z Bratislavy lietať do 12 exotických destinácií. Novinkou bude aj spustenie charterových letov lietadlom typu Boeing 787-9, takzvaný Dreamliner. V stredu o tom informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Demovičová.

13:38

Opozičná SaS požaduje stiahnutie vyhlášky Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO), ktorá predraží vodu, ako aj čo najskoršie predĺženie memoranda so slovenskými elektrárňami a adresnú pomoc s cenami plynu a kúrenia.

13:38

Zrušenie IC vlakov je spojené so zavedením tzv. hodinového taktu expresov. “To znamená, že kým dnes medzi západom a východom jazdil vlak každé dve hodiny, po novom bude jazdiť každú hodinu. Cestujúci teda získajú viac vlakov, ktoré navyše nebudú také preplnené ako dnes,” uviedla v stredu pre TASR hovorkyňa Ministerstva dopravy (MD) SR Petra Poláčiková. Reagovala tak na kritiku rušenia IC vlakov zo strany opozičného Progresívneho Slovenska (PS).

13:37

Čínsky premiér Li Čchiang navrhol posilnenie trilaterálnych vzťahov s Ruskom a Mongolskom v stredu počas stretnutia na okraji summitu Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO).

13:36

Izraelská armáda v stredu oznámila, že jej sily v rámci zintenzívnenia vzdušnej a pozemnej ofenzívy proti militantnému hnutiu Hizballáh zasiahli desiatky jeho cieľov v libanonskom meste Nabatíja. Počas izraelských útokov prišiel o život starosta mesta, oznámila oficiálna libanonská tlačová agentúra NNA.

13:34

Maďarsko by malo byť dočasne vylúčené zo schengenského priestoru, aby sa predišlo riziku, že ruskí špióni sa ľahko dostanú do ostatných krajín EÚ. Poslanci dvoch parlamentných strán požiadali premiéra Dicka Schoofa, aby na štvrtkovom summite EÚ v Bruseli túto výzvu predniesol ostatným šéfom vlád a štátov.

13:33

V Bruseli sa v stredu uskutoční vôbec prvý summit lídrov Európskej únie a Rady pre spoluprácu arabských štátov Perzského zálivu (GCC). Aby došlo k vzájomnému posilneniu vzťahov, Európania budú musieť v prvom rade menej poúčať a viac načúvať, a to najmä v otázkach Blízkeho východu.

13:24

Európsky letecký gigant Airbus plánuje zrušiť až 2500 pracovných miest vo svojej obrannej a vesmírnej divízii. Uviedol to v stredu zdroj oboznámený s rozhovorom medzi vedením a odbormi. TASR o tom informuje na základe správy AFP.

13:22

Česká lekárska komora (ČLK) a zdravotnícke odbory kritizovali niekoľkomesačné rokovania s ministrom zdravotníctva Vlastimilom Válkom o platoch zdravotníkov. K avizovaným protestom praktických lekárov na konci októbra, ku ktorým sa chcú pridať aj ambulantní špecialisti, sa nemocniční lekári nepripoja, aby zdravotný systém neskolaboval. Ich požiadavky však podporujú a vlastné akcie plánujú na začiatok budúceho roka. V stredu to uviedli lídri odborov, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Snímka z otvorenia najväčšieho medzinárodného festivalu dizajnu na Slovensku s názvom Bratislava Design Week v Mirbachovom paláci, Galérii mesta Bratislavy

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

René Pavlík

Andrej Valihora

Branislav Čech

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali