Moje sklamanie z Fica

❚❚

Bratislava 24. októbra 2024 (HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

 

Počas vlády psychopatov, keď sa porušovali zákony, ústava, základné ľudské práva, vypínali sa nepohodlné médiá, sme všetci len chceli vydržať do volieb a zbaviť sa ich

Robert Fico
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)

Opozícia, najmä Smer boli vyslovené prenasledovaní. Ak by aj mali Gašpar, Fico, Kaliňák a ďalší smeráci na rováši nejakú trestnú činnosť, nemôže to fungovať tak, že krivý svedok – kajúcnik si s krivým vyšetrovateľom dohodnú krivú obviňujúcu výpoveď a potom to s krivým prokurátorom predložia krivému sudcovi, ktorý ich poberie do väzby.

.

Táto banda krivákov, ktorí sa vtedy dobrovoľne dali do služieb psychopatoviča, sa pokúsila zlikvidovať jeho politickú opozíciu v službe jeho budúcich politických ambícií, absolútne hrubozrno zneužívajúc právny systém a to je naozaj odporné.

Odporné a nebezpečné. Vtedy som na vlastné oči videl a na vlastnej koži pocítil, ako malá skupina mentálnych primitívov bez škrupulí dokáže v extrémne krátkom čase zlikvidovať demokratické zriadenie, rozvrátiť právny systém a ekonomicky zruinovať štát (na 24 miliárd dlhu a rozvrátené ekonomické vzťahy by sa tiež nemalo zabudnúť)

.

Treba si uvedomiť, že niečo také by nebolo možné bez podpory alebo minimálne mlčania hlavnoprúdových médií. Najviac sa pod to, čo sa tu za Matovičovo – Hegerových vlád dialo podpísali štyri nenávistné protislovenské médiá (Markíza, Sme, Aktuality, denník N), ktoré vyčíňanie tejto neandertálskej tlupy všemožne podporovali.

Našťastie psychopati nestihli zájsť tak ďaleko, že by zrušili voľby aj keď si myslím, že o tom diskutovali. A obávam sa, že hlavný dôvod toho, že sa voľby nakoniec konali, bolo iba ich presvedčenie, že ich vyhrajú, že vyhrá PS a všetko pôjde ďalej. Na naše šťastie uverili sami v seba, lebo keby len trocha viac o sebe zapochybovali, nejaký ten núdzový režim, ktorý by znemožnil konanie volieb by sa určite vymyslel. Táto partička obdarená totálnou absenciou morálky a zodpovednosti s vyoperovaným svedomím, by s tým totiž nemala vôbec žiaden problém.

Našťastie voľby sa konali a oni prehrali.

Najdôležitejšie je uchovať slobodu ľudí a to po všetkých stránkach. Bez normálnej každodennej slobody nie je možný normálny plnohodnotný život. Preto si stále myslím, a uvažoval som tak aj vtedy, že treba urobiť všetko preto, aby sa zabezpečila táto sloboda v štáte a skupiny, ktoré ju ohrozujú boli odstavené.

Vychádzal som vtedy z jednoduchej úvahy.

.

Fico je iba podmienečne slobodný. Ak nevyhrá voľby bude skartovaný. Ak ich vyhrá, urobí všetko preto, aby sa progresívni totalitčíci už viac nedostali k moci.

Progresívni totalitčíci (je jedno čí je to PS, SaS, Demokrati, alebo jednoducho iba psychopati) sú momentálne hlavné reálne ohrozenie demokracie a našej slobody.

Je úplne jasné, že na odvrátenie tohto nebezpečenstva nebude stačiť jedno volebné obdobie. Situácia sa začína na Západe pomaly obracať. Vo viacerých krajinách vyhrali voľby alebo značne posilnili antiprogresívne, protitotalitné sily. Ale aby sa to premietlo aj v celkovej atmosfére, aby zmena nastala aj na vyšších poschodiach, napríklad na európskej alebo euroatlantickej úrovni, budú možno aj dva budúce volebné cykly málo.

 

Globalisti, ktorých je progresívny totalitarizmus produktom a ktorí teraz zvádzajú smrteľný zápas o USA, ktoré sú ako nástroj ich globálnej politiky najdôležitejšie, sa len tak nevzdajú.

.

Vymýšľajú stále nové nástroje manipulácie verejnej mienky a stále nové spôsoby falšovania volieb.

Ich posledným výmyslom v tomto smere je hlasovanie v zahraničí a hlasovanie poštou. Týmto spôsobom vyhrali minulé voľby v USA a naposledy napríklad referendum o európskom smerovaní Moldavska, kde sa výsledky čarovne zmenili po spočítaní hlasovacích lístkov zo zahraničia.

Zjednodušene, ak Slovensko nechce znova zažiť to, len ešte v horšej podobe, čo sme tu mali za minulej vlády, nesmieme niekoľko volebných cyklov k moci pripustiť progresívnych fašistov.

Ak sa nám to podarí, budeme mať nádej, že za ten čas budú títo porazení na širšom fronte a atmosféra v západnom svete sa zmení a dnes nimi deformovaný systém sa napraví.

A tú som práve dúfal v úlohu Fica. Skúsenosti s riadením štátu má. Politické skúsenosti a zručnosti má. Motiváciu má. Podľa mňa si musí uvedomovať, že ak sa progresívci dostanú k moci, tentokrát im už neunikne. Dajú ho do väzby a tam „zomrie“ ako Lučanský.

Na to, aby sme udržali nebezpečenstvo totalitného ovládnutia štátu mimo moci, treba urobiť niektoré opatrenia. Samozrejme v rámci demokratických pravidiel.

O tom čo všetko treba urobiť, sme už písali veľakrát a vládni predstavitelia to tiež veľmi dobre vedia.

Mám však pocit, že počiatočný zápal naozaj meniť veci z koalície vyprchal. U Fica cítim návrat do starých koľají. K dvojtvárnosti a politikárčeniu namiesto robenia politiky.

Možno k tomu naozaj prispel aj atentát. Nechcem v žiadnom prípade kvôli tomu Fica odsudzovať. Po tak traumatizujúcom zážitku by som sa možno ani neodvážil vyjsť na verejnosť. Každopádne znížený Ficov drajv bude mať dôsledky pre celú našu spoločnosť.

Žabomyšie vnútrokoaličné vojny Danka s kde kým ma vyslovene znechucujú. To naozaj nechápu načo sme ich zvolili? To naozaj nedokážu potlačiť tie svoje nafúknuté egá?

.

Nechcem nad touto koalíciou a premiérom úplne zlomiť palicu. Prešiel však už rok. Prešiel rok a faktických výsledkov je málo.

Sľúbili vyšetriť pandémiu, aby sa potrestali nie len rozkrádačky, ale hlavne závažné porušovanie ústavy a zákonov, keď boli obmedzované základné ľudské práva. Tým vláda poverila Kotlára, ktorý sa však ukázal ako nemohúci. Miesto vyšetrovania porušení zákonov a zneužitia moci, zisťuje či vtedy použitá vakcína je vakcína alebo nie je. Aj to asi treba, klbko nezákonnosti, ktoré treba v súvislosti s pandémiou rozmotať je obrovské a má skutočne mnoho rovín. Je preto dobre, že po roku sa prijali ďalšie opatrenia, aby sa to mohlo urobiť.

Malý posun nastal v zobjektívneniu verejnoprávnych médií. Na starosť to dostala Martina Šimkovičová, ministerka kultúry. Tá má síce snahu a aj odvahu, ale neviem či je vybavená dostatočnými manažérskymi zručnosťami. Rok po voľbách proces nie je dotiahnutý. Zmeny vo vysielaní takmer nevidieť.

 

Nerozumiem prečo a či cielene blokuje proces Hlas, ktorý do rady presadzuje Krajcera, ktorý teda určite nie je zárukou objektívnosti vo vysielaní.

.

Pritom zobjektívnenie verejnoprávnych médií je veľmi dôležité pre vyváženie nálad obyvateľstva. Ak sa celý verejný priestor ponechá štvavým médiám, tie dokážu zmanipulovať a vyhecovať verejnú mienku do tej miery, že slabší jedinci potom páchajú atentáty a strieľajú na premiéra.

Rovnako koaličné strany deklarovali podporu nezávislým médiám, ktoré by tiež mohli pomôcť k vyváženiu verejného priestoru. Zostalo však iba pri slovách. Pritom všetko čo nezávislé médiá potrebujú je rovnaký prístup zo strany štátnych zadávateľov reklamy.

Stále tiež nebol prijatý zákon o zahraničných agentoch. A tak ďalej, atď..

Jednoducho Fico síce vyhlásil, že postaví hrádzu progresivizmu, ale žeby boli prijímané jednotlivé stavebné kamene, nevidím.

To vo mne vyvoláva isté znechutenie a hlavne sklamanie.

.

Ale ako som napísal vyššie, nechcem nad touto koalíciou zlomiť palicu, len dúfam, že zase o rok, na druhé výročie vládnutia Ficovej vlády, tu nebudem musieť písať to čo dnes.

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:22

Izraelská armáda obvinila šiestich novinárov spravodajskej televízie al-Džazíra, ktorí pokrývajú vojnu v Pásme Gazy, z toho, že sú súčasnými alebo bývalými platenými bojovníkmi palestínskych militantných skupín. Al-Džazíra toto obvinenie odmieta.

10:10

Najmenej 26 ľudí na Filipínach už prišlo o život a ďalších vyše 150.000 muselo opustiť svoje domovy v dôsledku tropickej búrky Trami, ktorá zasiahla tamojšie severovýchodné pobrežie. Oznámili to tamojšie úrady.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke jesenná atmosfréra v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

 

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali