Mladý Soros ide ako píla

❚❚

Washington 16. júla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP)

 

Sorosovo vplyvové impérium nie je sprisahanie, ale realita. Veď si to meno vygooglite, ak neveríte. Starý pán je, vlastnými slovami, filantrop, teda ľudomil. A tak milióny, ktoré ročne investuje na „boj za slobodu a demokraciu“ po celom svete, nemáme považovať za lobistickú činnosť smerujúcu k zmenám režimov. Je to dobročinnosť, jeho osobná vstupenka do Raja. A teraz ho na tróne vystrieda syn Alexander – hádajte, čo všetko má na rováši…

Alex Soros Huma Abedinová US Kenya Biden State Dinner
Na snímke Alex Soros a Huma Abedinová prichádzajú do kníhkupeckej časti Bieleho domu na večeru, ktorú usporiadal prezident Joe Biden a prvá dáma Jill Bidenová pre prezidenta Kene Williama Ruta a prvú dámu Kene Rachel Ruto

 

.

Vzdelaný a bystrý chlapec je tento náš Alexander. A už toho stihol nemálo. Napríklad založiť organizáciu Bend the Arc – Jewish Action (Ohnúť oblúk – židovská akcia). Pod jej hlavičkou chce vybudovať „novú Ameriku“, vraj, rovnosť pre všetkých bez ohľadu na farbu pleti či pôvod. Obvyklé reči, však to poznáte.

Veď mal dobrého učiteľa, ak nie toho najlepšieho…

.

Nadácia otvorenej spoločnosti pod Sorosovou taktovkou nespí. Spolu s Goetheho inštitútom vytvorili napríklad „Afgánsky kultúrny fond“ (nájdete na ich Facebooku). Ten slúži, držte sa, na podporu mladých afgánskych umelcov, predovšetkým rozprávačov a hudobníkov, a spomedzi nich hlavne žien.

Nabudúce príde čo? Export bravčového do čisto moslimskej krajiny?

Veď v tradičnom, hlboko konzervatívnom prostredí Afganistanu majú muži aj ženy jasne dané svoje spoločenské role (či už s tým súhlasíme alebo nie). To po prvé. Po druhé: hudba je v islame neodporúčaná, podľa niektorých učencov dokonca zakázaná. A oni idú podporovať „ženy hudobníčky“. No čo sa pojašili?

Nie, nepojašili, iba robia to, v čom sú najlepší: rozbíjanie tisícročných kultúr, sadenie provokačných semienok do hláv mládeže, a následná eliminácia civilizačnej inakosti.

Povedzme, že by sme tiež nesúhlasili s životným štýlom pod vedením Talibanu. Kto sme my, aby sme mohli tým ľuďom z iného kúta sveta kázať, čo je správne a čo nie? Odkiaľ na to zobrali Sorošovci mandát?

.

Ja vám poviem, odkiaľ. Vytiahli ho z peňaženky.

Viete, čo má na nástenke mladý Soroš? Aký štýl príspevkov? Tak pre ilustráciu, píše o podpore a prijímaní trans-komunít, spomína 12 miliónov európskych (prečo nie amerických?) Rómov, ktorí „pracujú pre našu svetlejšiu budúcnosť“ (rád by som mu ukázal pár miest v Košiciach, keby sa uráčil prísť) a nezabudne sa pochváliť fotkami z oficiálnej večere so zástupcami EÚ – s von der Leyenovou na čele…

Už šípite, odkiaľ a kam fúka vietor?

Jedným dychom pritom stíha zdieľať článok, kde sa kritizuje formovanie „globálneho Juhu“ ako svojbytného geopolitického bloku. Vraj, tým sa ich problémy nevyriešia. No čo je horšie, USA nezíska dostatočný vplyv, ak budú Afrika s Latinskou Amerikou držať spolu.

Tak si to spočítajte sami.

.

Samozrejme, Sorosovci vo veľkom podporujú integráciu utečencov v západných krajinách. Majú na to vypracované celé manuálové grafiky (opäť: nájdete ich na facebooku), pričom rátajú s veľkou pomocou zo strany domáceho obyvateľstva.

Lenže to vôbec nie je také ľahké – emigranti z oblasti subsaharskej Afriky alebo aj blízkeho východu majú celkom odlišné návyky a životné predstavy, než my. Jedna vec je hovoriť o tom, ako pekne sa dajú „integrovať“, celkom iná vec je však realizácia.

O tom však rodina Sorosovcov diskrétne mlčí…

Realita by asi neukázala dobre v ich propagačných materiáloch.

Skúsme však, na záver, aspoň na chvíľu uveriť tomu, že táto rodina je skutočne posadnutá rozdávaním peňazí na účely, o ktorých správnosti je úprimne presvedčená. Z toho vyplývajú tri možnosti: a) sú neskutočne hlúpi, b) vedome ignorujú svojráz iných národov, teda sú vo svojej „ľudomilnosti“ neskutočne arogantní alebo c) načúvajú záhadnému vnútornému hlasu, ktorým našepkáva sám Diabol.

Nech sa páči, vyberte si.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:17

Medveď napadol v chorvátskom národnom parku Plitvické jazerá 64-ročného muža na prechádzke, ktorého pohrýzol do ruky. Miestneho obyvateľa previezli do nemocnice v meste Gospič, informovala chorvátska televízia HRT. Lekári uviedli, že jeho zranenie nie sú závažné.

20:10

Moslimské krajiny by mali vytvoriť alianciu proti “narastajúcej hrozbe rozpínavosti” Izraela, vyhlásil v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

20:05

V 1. kole nového ročníka MOL ligy vyhrali hádzanárky Slavie Praha doma nad PSG Zlín 28:23.

19:52

Akcie v USA sa v piatok výrazne oslabili, pričom širší index S&P 500 má za sebou najhorší týždeň od marca 2023 a technologický index Nasdaq Composite od roku 2022. Slabé údaje z trhu práce totiž podporilo obavy o zdravie ekonomiky Spojených štátov a investori sa zbavovali technologických titulov s vysokou valuáciou.

19:45

Technický problém, ktorý v sobotu spôsobil rozsiahle narušenie železničnej dopravy v časti Nemecka, sa podarilo vyriešiť. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) s upozornením, že počas zvyšku dňa možno očakávať meškania spojov.

19:09

Tisíce ľudí protestovali v sobotu vo Francúzsku proti vymenovaniu konzervatívneho politika Michela Barniera za nového premiéra. Účastníci kritizovali tiež prezidenta Emmanuela Macrona za tento krok.

19:08

Hokejisti Liptovského Mikuláša dosiahli prvé víťazstvo na Tatranskom pohári, keď zdolali v sobotu Košice 3:2 po predĺžení a nájazdoch. Rozhodujúci nájazd Liptákov premenil Vadim Pereskokov, ktorý sa podieľal aj na oboch góloch z hry. Najprv asistoval Martin Réwayovi pri vyrovnávajúcom góle na 1:1 a v záverečnom dejstve sám zariadil predĺženie.

18:59

Hádzanárky DHK Baník Most vyhrali v 1. kole nového ročníka MOL ligy nad hráčkami DHK Zora Olomouc vysoko 43:27.

18:54

Psychicky chorý Francúz v sobotu dobodal svoju partnerku a ich dve malé deti, ďalšie dve osoby zranil. Incident sa odohral v malom meste juhovýchodne od Paríža.

18:51

Britský premiér Keir Starmer a írsky premiér Simon Harris v sobotu vyhlásili, že sa ich krajiny presúvajú od “rozporov späť k priateľstvu”. Urobili tak počas Starmerovej návštevy Dublinu, ktorá bola súčasťou úsilia o zlepšovanie vzťahov, ako aj britských väzieb s Európskou úniou.

18:09

Ruské sily obsadili dedinu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali