MIRRI SR reaguje na kritiku Remišovej: Zmluvu, ktorú sama obstarala za 840 tisíc, sa nám podarilo obstarať za desatinu

❚❚

Bratislava, 26. júla 2024 (HSP/Foto:TASR – Jaroslav Novák)

 

Poslankyňa Remišová dnes opäť dokázala, že nerozumie nielen eurofondom, riadeniu rezortu, ale ani povinnej publicite. Dnes kritizovala zmluvu na vytvorenie „komunikačnej identity pre Program Slovensko 2021-2027“. Pani Remišová si však neuvedomila, že komunikačná identita mala byť pripravená už pri spustení Operačného programu Slovensko, kde vyhodila takmer 200 000 eur na žúrku pre zopár vyvolených

Veronika Remišová
Na snímke Veronika Remišová

Poslankyňa Remišová počas svojho pôsobenia nedokázala pripraviť najdôležitejší metodický dokument pre publicitu – Manuál pre informovanie a komunikáciu Programu Slovensko – čím vystavila riziku prijímateľov projektov, keďže nesplnenie týchto záväzkov zo strany prijímateľa môže viesť k finančným sankciám.

.

Naopak, pani Remišová využívala eurofondy na vlastnú propagáciu v časopise Lepšie Slovensko, za ktorý dostal rezort aj pokutu a ktorého vydávanie sme museli zrušiť, čím sme ušetrili viac ako 200 000 eur.

Zato pani Remišová propagovala nový operačný program v čase, keď nebola vyhlásená ani jedna výzva a za túto kampaň zaplatila viac ako 120 000 eur. Pani Remišová z prostriedkov všetkých daňových poplatníkov dala pripraviť, obstarala a zaplatila aj mediálnu kampaň v hodnote takmer 60 000 eur, ktorá sa nikdy nedostala na verejnosť. Zároveň sme z čias jej pôsobenia našli aj obstarávanie na vývoj a produkciu spoločných zjednocujúcich prvkov komunikácie podpory z fondov EÚ, záväzných pre všetkých komunikujúcich aktérov. V tomto obstarávaní, ktorého súčasťou bola aj jednotná identita, prišli cenové ponuky od 350 000 do 844 000 eur. V kampaniach dokonca obstarávala aj písanie PR článkov, hoci na odbore komunikácie zamestnávala viac ako 20 ľudí.

.

Vzhľadom na to, že Európska komisia požaduje pri eurofondových projektoch aj povinnú publicitu, my sme vo verejnom obstarávaní vysúťažili jednotnú komunikačnú identitu Operačného programu Slovensko, ktorá bude obsahovať okrem samotnej stratégie aj návrhy a produkciu viac ako 23 komunikačných nástrojov, vrátane produkcie audiovizuálnych diel a iných komunikačných nástrojov. Tieto bude využívať všetkých 10 sprostredkovateľských orgánov.

Opätovne žiadame pani Remišovú, aby prestala šíriť hoaxy a ospravedlnila sa občanom SR za škody, ktoré svojou neschopnosťou spôsobila.

Redakciu informovalo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:33

Havária plynového potrubia spôsobuje v Bratislave v sobotu dopoludnia dopravné obmedzenia. Uzavretý je Most Apollo a ulice Košická, Prístavná, Landererova a Mlynské nivy.

10:09

Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila v noci na sobotu 58 zo 67 bezpilotných lietadiel vypálených ruskými silami. Oznámili to v sobotu ukrajinské vzdušné sily. Trosky zostreleného dronu objavili aj pri budove parlamentu v Kyjeve.

10:07

Pápež František v sobotu vyzval lídrov Papuy-Novej Guiney, aby zmiernili napätie s autonónmnym ostrovom Bougainville, keďže narastajú obavy, že zastavená snaha o nezávislosť ostrova by mohla znova rozpútať občiansku vojnu.

08:14

Dosluhujúci mexický prezident Andrés Manuel López Obrador v piatok vyhlásil, že ak Najvyšší súd zablokuje jeho kontroverzný plán reformy súdnictva, pôjde o “hrubé porušenie” ústavy krajiny. Na základe tejto reformy by sudcov mali voliť priamo občania.

07:41

Spojené štáty a Irak sa dohodli na pláne stiahnutia koaličných síl pod vedením USA, ktoré ešte zostali v Iraku. Uviedla to v piatok agentúra Reuters odvolávajúca sa na viaceré informované zdroje, medzi ktorými sú piati predstavitelia USA, dvaja predstavitelia iných koaličných krajín a traja irackí predstavitelia.

07:40

Znovupoužiteľná kozmická loď Boeing CST-100 Starliner po predchádzajúcom odpojení od Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) pristála v noci na sobotu pomocou padákov v americkom štáte Nové Mexiko. Na Zem sa však vrátila bez dvoch amerických astronautov, čím sa skončil testovací let poznačený technickými problémami.

07:40

Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak v piatok kritizoval premietanie ruského dokumentárneho filmu na filmovom festivale v Benátkach a označil ho za hanebné. Film odsúdili aj osobnosti ukrajinskej kinematografie.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali