Ministerstvo zdravotníctva sa striktne ohradzuje voči informáciám, ktoré zverejnil denník SME

❚❚

Bratislava 22. júla 2024 (HSP/Facebook/Foto:Facebook-Zuzana Dolinková)

 

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková(HLAS-SD) sa v príspevku na sociálnej sieti v mene Ministerstva zdravotníctva striktne ohradzuje voči informáciám o kolapse kardiocentra v Trenčíne, ktoré sa objavili v článku mainstreamového denníka

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (HLAS-SD)
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (HLAS-SD)

Redaktor v článku uvádza, že ľudia s ochorením srdca z Trenčína a jeho širšieho okolia, ktorí spadajú pod Fakultnú nemocnicu v Trenčíne, sú v riziku ohrozenia života. Vysvetľuje to tým, že v spomínanej nemocnici skolabovalo kardiocentrum, ktoré ošetrovalo ľudí s akútnymi stavmi.

.

Dôvodom kolapsu je podľa informácií zverejnených v článku to, že šéf nemocnice Michal Plesník ku koncu júna odvolal primára kardiologického oddelenia Petra Blaška, ktorý centrum vybudoval a zastrešoval. Po tom, ako Plesník odvolal šéfa kardiocentra, dala výpoveď aj prevažná väčšina jeho lekárov. Plesníka vymenovala za riaditeľa nemocnice mnisterka Zuzan Dolinková, ktorá sa k celej veci vyjadrila na sociálnej sieti Facebook.

 

.

Vedenie prijíma riešenia

„Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky sa striktne ohradzuje voči informáciám, ktoré zverejnil denník SME a jeho redaktor Ján Krempaský, v článku “V Trenčíne skolabovalo kardiocentrum. Ľudia s infarktom sú v ohrození. “,“ vyhlásila ministerka v príspevku.

„Od prvého momentu vedenie Fakultnej nemocnice Trenčín o výpovediach lekárov informovalo vedenie MZ SR, ako aj o prijatých riešeniach na stabilizovanie tejto situácie,“ uviedla ministerka.

„Redakcia( spomínaného denníka) dostala vyčerpávajúce a dostatočne vysvetľujúce odpovede o vzniknutej situácii, preto považujeme podané informácie za zavádzajúce,“ pokračuje Dolinková.

„Predstavte si, že niekto z vašich blízkych má plánované ošetrenie v tomto zariadení a čo všetko môže spôsobiť nesprávne podaná informácia zo strany médií?,“ pýta sa ministerka.

Uviedla, že presne takto pracujú niektoré médiá: „Šírenie poloprávd, prekrúcanie faktov a vyvolávanie paniky. Toto je ich cieľ?,“ pokračuje.

.

„Chceme ubezpečiť ako pacientov, tak i verejnosť, že vedenie FN TN situáciu intenzívne rieši a komunikuje s MZ SR o postupoch, ktoré majú jediný cieľ a to, aby bola zabezpečená dostupná zdravotná starostlivosť,“ vyhlásila ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková v závere stanoviska.

 

Prečítajte si tiež :

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

18:46

Európska únia je mierovým projektom, teraz však v Európe zúri vojna. Prvým krokom by malo byť dosiahnutie prímeria, nie mierových rokovaní, povedal v piatok predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v rámci diskusie na 50. ročníku ekonomického fóra v talianskom Cernobbiu.

18:46

Sociálna platforma Telegram zavedie ešte tento rok nový prístup k moderovaniu obsahu a odstráni prvky, ktoré niektorí používatelia zneužívali na protizákonnú činnosť. V piatok to oznámil zakladateľ siete a generálny riaditeľ Pavel Durov, voči ktorému vo Francúzsku vzniesli predbežné obvinenia práve za to, že v Telegrame umožnil údajné kriminálne aktivity.

18:44

Propalestínski demonštranti vo štvrtok večer narušili otvárací príhovor riaditeľa Medzinárodného filmového festivalu v Toronte pokrikmi “Zastavte genocídu”.

18:43

Muža, ktorý v auguste pomáhal rozložiť oheň pred hotelom, v ktorom sa nachádzalo vyše 200 žiadateľov o azyl, odsúdili v piatok na deväť rokov väzenia. Ide o najdlhší trest uložený osobám zapojeným do augustovej vlny protiimigračných nepokojov v Anglicku, píše TASR podľa správy agentúry AP. Podľa sudcu bol takýto vysoký trest potrebný, pretože Birley je pre verejnosť nebezpečný, a pre páchateľa dokonca zvažoval doživotie.

17:32

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg v piatok uviedol, že sa po odchode z funkcie šéfa Aliancie nechce vrátiť do vrcholovej politiky v Nórsku, kde v minulosti pôsobil ako premiér.

17:31

Muž ozbrojený mačetou a nožom v noci na piatok prišiel na policajnú stanicu v západonemeckom meste Linz nad Rýnom, kde zakričal arabské heslo “Alláhu akbar!” (Boh je najväčší!) a policajtom sa vyhrážal zabitím.

17:31

Nová thajská premiérka Pethongthán Šinavatrová v piatok zložila prísahu a vo veku 38 rokov sa stala najmladšou premiérkou Thajska. Prísahu do rúk prezidenta Maháma Vatčirálongkónoma zložilo aj 35 ministrov Šinavatrovej kabinetu.

17:30

Supertajfún Jagi dorazil v piatok na pobrežie čínskej provincie Chaj-nan a priniesol so sebou ničivý vietor a intenzívne zrážky, pre ktoré zatvorili školy a zrušili lety v regióne Juhočínskeho mora. V provincii Chaj-nan evakuovali vyše 400.000 ľudí.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke turisti prechádzajú okolo starovekého rímskeho Kolosea, ktoré sa odráža v mláke v Ríme

Autor: TASR/AP-Andrew Medichini

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali