Ministerstvo zahraničných vecí Maďarska obvinilo Porošenka z nenávisti k Maďarom

❚❚

Budapešť 27. septembra 2018 (HSP/RusVesna/Foto:SITA/AP-Zsolt Szigetvary/MTI via AP)

 

Medzi Budapešťou a Kyjevom to začalo iskriť, informácie prináša portál RusVesna. Minister zahraničných vecí Maďarska Peter Szijjartó na stretnutí so svojím ukrajinským rezortným kolegom Pavlom Klimkinom uviedol, že Porošenko aktívne zažína nenávisť k Maďarom na Ukrajine.

Na snímke sprava maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó a ukrajinský minister zahraničných vecí Pavlo Klimkin

Porošenko pred prezidentskými voľbami na Ukrajine nemá dobrú pozíciu. Snaží sa preto zviditeľniť agresívnymi krokmi, ktoré majú u Ukrajincov nabudiť dojem, že má situáciu pod kontrolou. Opak je však pravdou, Porošenkova politická kariéra je v ohrození. Podľa Szijartá pokiaľ bude Porošenko vo vrcholnej ukrajinskej politike, nenávisť voči Maďarom bude dôležitou súčasťou ukrajinskej politiky. Maďarské ministerstvo zahraničných vecí poukázalo aj na katastrofálne nízky rating Porošenka. (Nízky rating má aj Porošenkov kolega Kiska)

.

Porošenko a spol. zúria, pretože Maďari na Zakarpatskej Ukrajine rozdávajú maďarské pasy ukrajinským občanom maďarskej národnosti. O tieto pasy je na Ukrajine enormný záujem, pretože maďarské občianstvo umožňuje uplatniť sa v EÚ. Ukrajinci nemajú záujem žiť v krajine, ktorú zničili majdanom Američania a nimi podporovaní ukrajinskí politici. Veľká časť občanov Ukrajiny už z vlasti utiekla, mnohí smerujú do EÚ, najväčšia časť Ukrajincov však smeruje do Ruska, kde môžu všetci obyvatelia bývalého ZSSR požiadať o ruské občianstvo.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:03

 Z Nemecka vypravili prvý deportačný let do Afganistanu od roku 2021, keď v Afganistane prevzal moc Taliban, informoval hovorca nemeckej vlády Steffen Hebestreit.

10:01

Viacerí lídri Európskej únie zvažujú bojkot novembrového summitu Európskeho politického spoločenstva v Budapešti, ktorý je pre maďarského premiéra Viktora Orbána najvýznamnejším podujatím predsedníctva jeho krajiny v Rade EÚ.

09:48

Netradičné príchute zmrzliny urobili z malej zmrzlinárne v Maďarsku cieľ turistov z blízka i ďaleka. Dôvodom sú netradičné zmrzliny v jej ponuke, napríklad s príchuťou segedínu, guláša alebo paprikáša. 

09:47

Austrálske úrady sa pri sčítaní obyvateľstva v roku 2026 občanov prvýkrát spýtajú aj na ich sexuálnu orientáciu. Uviedol austrálsky premiér Anthony Albanese. Ide o zmenu doterajšieho postoja. K pridaniu tejto otázky vláda pristúpila až po protestoch LGBT+ komunity a niektorých predstaviteľov z jej vlastných radov.

09:26

Pri nočných ruských útokoch na ukrajinskú Sumskú oblasť sa v noci zranilo najmenej deväť ľudí. Moskva pri útoku použila najmä drony, pričom sa zamerala na viaceré ukrajinské regióny. Informovali miestne úrady a ukrajinské vzdušné sily.

09:16

Legendárna švédska popová skupina ABBA požiadala republikánskeho kandidáta na prezidenta USA Donalda Trumpa, aby na svojich mítingoch nepoužíval jej hudobnú produkciu. Hovorca Trumpovho volebného tímu však tvrdí, že potrebnou licenciou disponujú.

09:07

Nezávislosť Východného Timoru predstavovala “dar svetu”, pretože ukázala, že konflikty možno vyriešiť rokovaním, povedal generálny tajomník Organizácie Spojených národov António Guterres pri príležitosti 25. výročia referenda, v ktorom obyvatelia ostrovného štátu rozhodli o nezávislosti od Indonézie.

08:52

Nikaragujská vláda postavila za údajné nedodržanie predpisov mimo zákon ďalších 169 mimovládnych organizácií. Uvádza sa to v nariadení zverejnenom v tamojšom úradnom vestníku.

08:18

Tajfún Šanšan, ktorý tento týždeň zasiahol Japonsko, si vyžiadal najmenej štyri obete o vyše 90 ľudí utrpelo zranenia. Do tejto východoázijskej krajiny navyše priniesol intenzívne dažde a spôsobil problémy v doprave.

Tajfún Šan-šan v Japonsku
Tabuľa o odletoch, ktoré niektoré boli zrušené v dôsledku nepriaznivého počasia na letisku Haneda v Tokiu
07:14

V českom hlavnom meste sa začína trojdňová medzinárodná konferencia Globsec Forum 2024. Do Prahy podľa riaditeľa rovnomennej organizácie Róberta Vassa príde približne 2000 hostí z viac než 70 krajín vrátane premiérov, prezidentov a desiatok ministrov.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke umelecký zbor spieva hymnu SR na centrálnych oslavách 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici vo štvrtok 29. augusta 2024

Autor: TASR-Martin Baumann

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

René Pavlík

Gustáv Murín

Ivan Štubňa

Pavel Jacz

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali