Ministerstvo vnútra: Projekt riešenia bezpečnosti škôl by mohol byť hotový do konca septembra 2025

❚❚

Bratislava 18. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-František Iván)

 

Pilotný a “rollout” projekt systémového riešenia bezpečnosti na základných a stredných školách by mohol byť pripravený do konca septembra 2025. Vyplýva to z návrhu na zrušenie a zmenu niektorých úloh vyplývajúcich z uznesení vlády Slovenskej republiky, ktoré do medzirezortného pripomienkového konania (MPK) predložilo Ministerstvo vnútra (MV) SR. Pôvodne mal rezort pilotnú a “rollout” fázu pripraviť bezodkladne. Projekt by mal okrem iného pre školy zabezpečiť kamerový systém

škola žiaci
Ilustračné foto

“Úloha je rozdelená na prípravu dokumentácie pre dve fázy – pilotnú a ‘rollout’. Splnenie úlohy závisí od vypracovania dokumentácie pre obe fázy. Predpokladaný termín vypracovania projektovej dokumentácie pilotnej fázy je najskôr do konca roka 2024 a vypracovania projektovej dokumentácie pre ‘rollout’ fázu najskôr do septembra 2025,” uviedol rezort v materiáli.

.

Ministerstvo okrem toho navrhuje zrušiť ďalšie staršie úlohy vyplývajúce z predošlých uznesení vlády. Ako dôvod rezort uviedol duplicitu úloh či zmenu situácie.

Kabinet sa 11. septembra na rokovaní uzniesol, že rezort vnútra bezodkladne pripraví pilotnú a “rollout” fázu projektu systémového riešenia bezpečnosti na školách. Urobil tak v reakcii na bombové hrozby voči nim. Projekt s celkovými nákladmi viac ako 62 miliónov eur by sa mal najskôr zaviesť pilotne v troch školách a následne do ostatných škôl, ktoré sa prihlásia.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:34

Indický premiér Naréndra Módí sa zúčastní na októbrovom summite skupiny BRICS v ruskej Kazani, informovalo indické ministerstvo zahraničných vecí. Pôjde o jeho druhú návštevu Ruska v tomto roku.

12:33

Ukrajina evakuuje tisíce ľudí z mesta Kupiansk. 

12:32

Južná Kórea považuje vyslanie severokórejských vojakov do Ruska za vážnu bezpečnostnú hrozbu pre medzinárodné spoločenstvo a na tento krok odpovie všetkými dostupnými prostriedkami. Vyhlásil úrad juhokórejského prezidenta. Juhokórejská tajná služba informovala, že Severná Kórea sa rozhodla podporiť Rusko v jeho ťažení proti Ukrajine veľkým počtom vojakov, pričom s ich nasadením sa už začalo.

12:30

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková potvrdila záväzok Nemecka podporovať Moldavsko na ceste k členstvu do Európskej únie. V krajine uskutočnia prezidentské voľby a referendum o vstupe do EÚ.

11:10

Zahynulo jedno dieťa pri potopení preťaženej lode s migrantami v Lamanšskom prielive pri pobreží Francúzska. Loď smerovala do Británie, uviedli francúzske námorné úrady.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac nad mešitou Čamlika v Istanbule

Autor: TASR/AP-Emrah Gurel

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali