Ministerstvo vnútra: Pre bezpečnosť na školách je dôležité aj vzdelávanie či budovanie dôvery

❚❚

Bratislava 23. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

 

Pre bezpečnosť na školách je podľa Ministerstva vnútra (MV) SR dôležité aj adekvátne vzdelávanie, budovanie dôvery, správne nastavenie procesov a včasná reakcia. TASR o tom informoval hovorca MV SR Matej Neumann. K téme usporiadalo v spolupráci s Akadémiou Policajného zboru, so Žilinskou univerzitou v Žiline, s Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR a Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR aj vedecko-odbornú konferenciu

Lucia Kurilovská
Na snímke štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Lucia Kurilovská

“Napriek poklesu celkovej trestnej činnosti na Slovensku súčasná doba priniesla nové výzvy vrátane rizika násilia v školskom prostredí. Ochrana mäkkých cieľov, najmä v školskom prostredí, je pritom kľúčová. V školách sa nebuduje iba budúcnosť detí, ale aj budúcnosť nás všetkých vrátane smerovania našej spoločnosti,” vyhlásila štátna tajomníčka rezortu vnútra Lucia Kurilovská.

.

Riaditeľ odboru prevencie kriminality MV SR na konferencii zdôraznil, že bezpečnosť prostredia na školách nemá vplyv iba na priame obete, ale aj na celú komunitu ľudí. “Naším cieľom je posilniť schopnosť škôl identifikovať riziká a implementovať účinné preventívne opatrenia,” uviedol.

Vedúci oddelenia krízového manažmentu MŠVVaM SR Maroš Borza si myslí, že nácviky v oblasti ochrany života a zdravia sú od materských škôl až po stredné školy nevyhnutné.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

19:27

Ak Maďari chcú presadiť zmenu vo svojej vlasti, tak by mali v parlamentných voľbách v roku 2026 voliť stranu TISZA. Vyhlásil to najsilnejší kritik vlády premiéra Viktora Orbána a predseda mimoparlamentnej strany TISZA Péter Magyar v stredu na masovom protivládnom zhromaždení svojej strany v Budapešti.

18:52

Európska ombudsmanka Emily O’Reillyová v stredu kritizoval Európsku komisiu (EK) za to, že v rámci spornej migračnej dohody s Tuniskom nestanovila podmienky na obmedzenie financovania severoafrickej krajiny, pokiaľ v nej dôjde k porušovaniu ľudských práv.

18:38

Krajiny združené v zoskupení BRICS prijali v stredu na svojom 16. summite v ruskom meste Kazaň spoločné vyhlásenie, v ktorom sa vyslovili za to, aby tzv. globálny juh získal väčšiu váhu na svetovej scéne.

18:37

Vysokopostavený predstaviteľ libanonského militantného hnutia Hizballáh Hášim Safí ad-Dín, ktorý mal podľa všetkého nahradiť zosnulého bývalého vodcu Hasana Nasralláha, bol zabitý pri izraelských náletoch, potvrdilo v stredu hnutie.

Hášim Safí ad-Dín
Na archívnej snímke z 12. januára 2022 vysokopostavený predstaviteľ hnutia Hizballáh Hášim Safí ad-Dín
18:36

Estónska expremiérka a budúca predstaviteľka EÚ pre zahraničnú politiku Kaja Kallasová odkázala poslancom Európskeho parlamentu (EP), že posilnenie bezpečnosti EÚ musí byť prioritou a že Európa musí byť pripravená na útoky na otvorenú spoločnosť zo strany Ruska a čiastočne aj Číny.

17:42

Grécko zažíva z hľadiska klimatických podmienok najhorší rok za uplynulé štyri desaťročia. Uviedol to v stredu grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

17:34

Hasiči aktuálne zasahujú pri požiari rodinného domu v obci Fintice v okrese Prešov. Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, na mieste zasahuje osem hasičov z Prešova. Štyri osoby sú podľa jeho slov mimo rodinného domu.

17:29

Biely dom v stredu oznámil, že skupina G7 napreduje s plánom poskytnúť Ukrajine pôžičku vo výške 50 miliárd dolárov zo zmrazených ruských aktív.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke malý chlapec kope gól do bránky na pláži pri pobreží Baltského mora v meste Travemünde na východe Nemecka

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Viktor Pondělík

Ivan Štubňa

Milan Šupa

Dušan Hirjak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali