Ministerstvo spravodlivosti: Vedenie robí všetko pre to, aby aspoň časť peňazí z plánu obnovy zachránilo

❚❚

Bratislava 18. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Vedenie Ministerstva spravodlivosti (MS) SR robí všetko pre to, aby zachránilo aspoň časť peňazí z plánu obnovy. O čiastkových úspechoch bude rezort čoskoro informovať. TASR o tom informovala hovorkyňa MS Barbora Škulová v reakcii na štvrtkové (17. 10.) vyhlásenia bývalej ministerky spravodlivosti a poslankyne Národnej rady SR Márie Kolíkovej (SaS)

Boris Susko
Na snímke minister spravodlivosti SR Boris Susko (Smer-SD)

“Vyhlásenia poslankyne Márie Kolíkovej, ktorými útočí na súčasného ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD), sú snahou prekryť vlastné zlyhania a zbaviť sa zodpovednosti za zlé manažérske rozhodnutia z čias jej ministrovania,” uviedla Škulová.

.

Podľa slov Škulovej hrozí Slovensku v dôsledku zlyhaní Kolíkovej strata vyše 200 miliónov eur z plánu obnovy. “Pani exministerka zjavne problematike nerozumela a žiaľ, tak to aj dopadlo. Aktuálne sa snaží tento horúci zemiak prehodiť na niekoho iného,” doplnila.

Kolíková na štvrtkovej tlačovej besede uviedla, že minister spravodlivosti Boris Susko ohrozuje splnenie plánu obnovy v oblasti justície.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

11:10

Zahynulo jedno dieťa pri potopení preťaženej lode s migrantami v Lamanšskom prielive pri pobreží Francúzska. Loď smerovala do Británie, uviedli francúzske námorné úrady.

11:09

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj považuje formálnu pozvánku na vstup do Severoatlantickej aliancie za jediný spôsob, ako môže Ukrajina prežiť inváziu ruských síl.

11:08

Americký exprezident a republikánsky kandidát v nadchádzajúcich prezidentských voľbách Donald Trump obvinil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, že prispel k začatiu vojny s Ruskom.

11:07

Úrady v najľudnatejšej pakistanskej provincii Pandžáb nariadili zatvorenie všetkých vzdelávacích inštitúcií. Zákaz vyvolali študentské protesty, ktoré vyvolili informácie na sociálnych sieťach o údajnom znásilnení na univerzitnej pôde. Zatvorenie škôl a univerzít okrem dospelých postihlo asi 26 miliónov detí.

11:06

Rusko testuje bojovú pripravenosť vojenskej jednotky vybavenej medzikontinentálnymi balistickými raketami Jars, ktoré sú schopné niesť jadrové hlavice. Cvičenia sa konajú v Tverskej oblasti severozápadne od Moskvy, uviedli ruské tlačové agentúry s odolaním na ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac nad mešitou Čamlika v Istanbule

Autor: TASR/AP-Emrah Gurel

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali